Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Мюнхена: карта, відгуки

  1. Що подивитися?
  2. площі
  3. церкви
  4. ратуші
  5. Музеї
  6. Що подивитися в околицях?
  7. міста
  8. замки
  9. Що ще потрібно знати?
  10. Що говорять?

Головні пам'ятки Мюнхена дуже різні, для кожного мандрівника тут знайдеться що-небудь цікаве, а зрозуміти, що подивитися в першу чергу, допоможуть карта і відгуки тих, хто вже побував в столиці Баварії. А подивитися можливі екскурсії та забронювати на них квитки можна на порталах і.
Головні пам'ятки Мюнхена дуже різні, для кожного мандрівника тут знайдеться що-небудь цікаве, а зрозуміти, що подивитися в першу чергу, допоможуть карта і відгуки тих, хто вже побував в столиці Баварії

Polybert49 / flickr.com

Що подивитися?

Карта Мюнхена з пам'ятками наочно показує, що все цікаве туристам, знаходиться поруч, і більшість пам'яток цілком можна побачити під час пішохідної прогулянки по місту.

Карта Мюнхена з пам'ятками наочно показує, що все цікаве туристам, знаходиться поруч, і більшість пам'яток цілком можна побачити під час пішохідної прогулянки по місту

Google Карти / google.ru

площі

Почати знайомство найзручніше з центру Мюнхена, з площі Плацль, яка сама по собі є пам'яткою Німеччини в цілому.

На площі знаходиться знаменитий міський пивний ресторанчик - Хофбройхауз з найстарішою і знаменитої пивоварнею міста. Саме тут частенько сидів Володимир Ілліч Ленін, тут любив проводити час Моцарт, сюди, ретельно приховуючи свою зовнішність, заходили прусські та австрійські монархи.

mundo.pro

Частина інтер'єру ресторану присвячена його знаменитим гостям, а будь-який з офіціантів готовий розповісти, що саме замовляла та чи інша персона. Достовірність розповіді не повинна викликати сумнівів, адже всі рахунки, починаючи з моменту відкриття ресторації і до сих пір, зберігаються в архіві. Німецька педантичність проявляється не тільки в документах, але і в проходженні перевіреним часом рецептам приготування страв і варіння пива.

Дістатися найпростіше на метро до однойменної станції.

Також не можна не побачити площа Марієнплац, головну площу Мюнхена з моменту його офіційного заснування - з 1158 року. Фактично ж сама площа і місто набагато старше, зрозуміло.

До 1638 року площа називалася - Шранненплац, але після установки на ній колони Марії, була перейменована. Оглядати тут можна буквально кожен камінь, на особливу увагу гідно будівля Нової ратуші з вежею заввишки в 85 м і славнозвісними годинами, переважаючими такий самий годинник в Празі, а також розташована навпроти торгова галерея з невеликим кафе, з веранди якого відкривається чудовий вид на годинник і на всю площу в цілому.

Оглядати тут можна буквально кожен камінь, на особливу увагу гідно будівля Нової ратуші з вежею заввишки в 85 м і славнозвісними годинами, переважаючими такий самий годинник в Празі, а також розташована навпроти торгова галерея з невеликим кафе, з веранди якого відкривається чудовий вид на годинник і на всю площу в цілому

jchapiewsky / flickr.com

Зараз це місце наповнене туристами, а в середньовіччі тут проходили всі значущі лицарські турніри Баварії, між якими бруківка площі була зайнята ринковими лотками і ярмарками у святкові дні.

Дістатися найпростіше на метро до станції Marienplatz.

церкви

Пам'ятки Мюнхена на мапі рясніють безліччю церков. Багато мандрівники взагалі не загострюють на них слухаючи, оглядаючи ті, які зустрічаються по шляху, під час пішої прогулянки в центрі Мюнхена.

Серед пам'яток культури, пов'язаних з релігією, є сенс відвідати основні:

  1. Фрауенкірхе - головний собор в Мюнхені і його символ, з парою веж висотою в 100 метрів, на одній з яких є оглядовий майданчик, знаходиться собор на Frauenplatz, будова 12;
  2. Петерськірхе -дійсно унікальна церква, яку почали будувати на початку 12 століття, як собор в готичному стилі, а закінчили в 17 столітті в стилі барокко, дуже вражає купол і вежа в 94 метра з оглядовим майданчиком, другий такий церкви немає ніде, вона входить не тільки в головні визначні пам'ятки Баварії, але і в перелік найцікавіших місць всієї Європи, адреса - Rindermarkt, будова 1.

Yuichi Shiraishi / flickr.com

Обидві церкви знаходяться буквально за поворотом від площі Marienplatz, добиратися найпростіше на метро, ​​до однойменної площі станції, прохід на вежі коштує від 1 до 2 євро.

ратуші

На карті Мюнхена для туристів відзначено дві ратуші - Стара і Нова:

  • Нова ратуша відкрита для відвідувань з 10:00 до 17:00. Головне, що представляє інтерес - годинник з передзвоном 43 дзвонів різного калібру і рухливими сценками з 32 фігур, які змінюються під час удару годинника. Забиратися на оглядовий майданчик сенсу немає, висота вежі 85 метрів, огляд набагато цікавіше з веж будь-який з ближніх церков.
  • Стара ратуша стоїть трохи на схід від Нової, зараз в ній музей Іграшок, в який варто сходити з дітьми, експозиції дуже цікаві, години роботи - 10: 00-17: 30, квитки дорослим - 4 євро, дитині до 15 років - 1 євро, сімейний квиток - 8 євро.

Sergey / flickr.com

Обидві ратуші стоять на площі Marienplatz.

Музеї

Згодом часто подорожуючим людям набридають такі пам'ятки, як музеї, зважаючи на одноманітності представлених експозицій. Музеї в Мюнхені - виняток. Бувати в них цікаво і для дітей, і для дорослих.

Крім музею іграшок в Старій ратуші потрібно сходити в Німецький музей, присвячений досягненням техніки і природничих наук. Експозиції розповідають про розвиток досягнень людини в цих областях з доісторичних часів до наших днів.

Yuichi Shiraishi / flickr.com

Німецький музей знаходиться на Museumsinsel, будова 1. Відкритий з 9:00 до 17:00, крім святкових днів. Каси працюють до 16 годин.

Вартість квитків така:

  1. 11 євро - для дорослих.
  2. 4 євро - для дітей до 15 років і пільгових груп.
  3. 7 євро - пенсіонерам старше 65 років і учасникам будь-яких волонтерських програм або організацій.
  4. Безкоштовно - дітям до 5 років.

Крім експозицій тут є оглядовий майданчик і обсерваторія.

Дістатися найпростіше на метро по лініях U1 або U2 до станції Fraunhoferstraße.

Якщо час дозволяє, то можна покататися на знаменитих мюнхенських трамваях, помилувавшись по шляху старими вулицями. Приїхати в музей можна на трьох маршрутах:

  • 16 - до зупинки Deutsches Museum;
  • 17 - до зупинки Fraunhoferstraße;
  • 18 - до зупинки Isartor.

Крім метро і трамвая, доїхати можна і на автобусах:

  1. Рейсами 52 або 62 - до зупинки Baaderstraße.
  2. Рейсом 132 - до зупинки Boschbrücke.

Любителі автомобілів і всього з ними зв'язаного знайдуть, що подивитися в музеї БМВ. Експозиції присвячені безпосередньо історії концерну і автомобілебудуванню в цілому. Музей пропонує аудіогіди не тільки на німецькому, але і на інших мовах, включаючи російську.

Музей пропонує аудіогіди не тільки на німецькому, але і на інших мовах, включаючи російську

Jerzy Kociatkiewicz / flickr.com

Години роботи музейних залів - з 10:00 до 18:00, виставкових залів BMW Welt - з 9:00 до 18:00, доступ до оглядових майданчиків будівлі БМВ - з 7:30 до 24:00. Вихідний день - понеділок.

Вартість квитків:

  • 10 євро - дорослим;
  • 7 євро - дітям до 18 років, учням та студентам до 27 років, пенсіонерам старше 65 років;
  • 9 євро - групове відвідування кількістю від 5 чоловік.

Знаходиться музей поруч з олімпійськими об'єктами - парком і стадіоном, на Petuelring, будова 130.

Доїхати сюди можна або на метро по лінії U3 до станції Olympiazentrum або на автобусах рейсами 173 і 180 до зупинки Olympiazentrum.

Що подивитися в околицях?

Крім огляду визначних пам'яток в Мюнхені обов'язково потрібно побачити і околиці, адже навколо - казкова Баварія.

Збираючись обстежувати околиці в першу чергу потрібно відвідати:

  1. Городок Роттенбург.
  2. Городок Меммінген.
  3. Замок Ліндерхоф.
  4. Замок Нойшванштайн .

міста

Меммінген і Роттенбург багато в чому схожі. Це міста «з книжкових картинок». У них є, що подивитися, навіть не відвідуючи нічого спеціально, просто блукаючи вулицями.

Роттенбург - це фортеця. Гуляючи по цій мурі легко можна собі уявити середньовічні облоги і феодальні війни, час під стінами міста ніби зупинився століття назад, тільки рів заріс травою, все інше залишилося незмінним.

wikimedia.org

У Меммінген краще приїжджати взимку, Різдво тут не забудеться ніколи. Акуратні, немов вийшли з німецьких казок, будиночки Меммінгена якнайкраще відповідають європейським різдвяних традицій, в корені відрізняється від американських. Влітку Меммінген потопає в зелені і в кольорах. Тут дуже неспішна розмірене життя і дуже доброзичливі люди, із задоволенням відповідають на питання розгублених туристів.

Дістатися до Меммінгена або Роттенбурга з Мюнхена найпростіше на електричці.

Поїзди, що прямують через станцію Меммінген відходять з мюнхенського вокзалу дуже часто, середня вартість квитка 5,06 євро, час в дорозі трохи більше години. Те ж і щодо Роттенбурга.

Roman Prykhodchenko / flickr.com

Також можна поїхати на автобусах, але вони йдуть в аеропорт Меммінгена і обходяться дорожче. Примітно, що місцеві жителі часто їздять з цих містечок в Мюнхен на велосипедах, якщо подорожувати по Баварії в автомобілі, то велосипедистів можна зустріти на всіх приміських дорогах.

замки

Замки близько Мюнхена всюди, і кожен з них - пам'ятка, але почати знайомство з замками Баварії варто з Нойшванштайн. Саме він став прототипом малюнка будинку Сплячої Красуні в мультфільмі Діснея.

Доїхати до замку можна на електричці з Мюнхенського вокзалу. У будні приміські поїзди ходять з 9:00 до 3:00, а у вихідні цілодобово. Потрібно напрямок Мюнхен - Фюссен. Електрички до Фюссена відправляються щогодини.

Polybert49 / flickr.com

Квитки можна придбати у кондуктора або в касі. Варіант з касою краще, так як кондуктора продають звичайні квитки по 23 євро, а в касі можна придбати єдиний квиток «Баварія Тикет», що дає право проїзду на всіх видах міського та приміського транспорту. Вартість його дуже низька - 27 євро для двох, 19 - для одного.

Квиток був спочатку призначений для мандрівників. Його розробники статистично довели зростання туризму в передмістях Мюнхена після його введення і, відповідно, прибутку від туризму.

Вийшовши з електрички слід сісти в автобус 78, який зупиняється прямо перед вокзалом і проїхати до зупинки Хоеншвангау.

Загальний час в дорозі займе близько 3,5 годин.

Загальний час в дорозі займе близько 3,5 годин

Bill Hunt / flickr.com

На повний огляд усього замку сягає близько 9-10 годин, тут є росіяни аудіогіди, і послуги автоматичного перекладача, тобто невеликі табло з інформацією, на яких можна вибирати потрібну мову.

Вхідний квиток в замок коштує 12 євро, а дітей до 18 років пускають безкоштовно. Відкрито для огляду він в такому режимі:

  • березень / жовтень - з 9:00 до 18:00;
  • в решту часу - з 10:00 до 16:00;
  • в Різдвяну тиждень замок закритий для відвідувань.

Замок Ліндерхоф найбільше нагадує палаци в Петергофі, які переїхали в Баварські Альпи. Цей палацовий комплекс - повна протилежність Нойшванштайну, хоча режим роботи і вартість відвідування - такі ж.

Палацові парки і Грот Венери відкриті тільки в період березень / жовтень, з 9:00 до 18:00.

Polybert49 / flickr.com

Замок входить в головні визначні пам'ятки Німеччини і надзвичайно популярний у туристів з усього світу.

Доїхати можна на електричці, у напрямку Мюнхен-Оберау, далі на станції сісти на автобус 9606 до зупинки Оберамммаргау, на ній пересісти на автобус 9633 до зупинки палац Ліндерхов.

Оплачувати поїздку найвигідніше купивши єдиний туристичний квиток «Баварія Тикет», час у дорозі становить близько 2-3 години і пролітає непомітно, завдяки приголомшливим пейзажам за вікнами.

Що ще потрібно знати?

Метро Мюнхена відкрито з 4 ранку і до першої години ночі.

Збираючись побачити в Мюнхені якомога більше за один день доцільно придбати денний квиток, що дає права проїзду у всіх видах транспорту міста, коштує він 6,4 євро.

Mike Knell / flickr.com

Якщо планується оглянути визначні пам'ятки Мюнхена в центрі, то слід звіритися зі схемою метро і картою Мюнхена російською мовою, для визначення потрібного квитка:

  1. «Короткий» квиток на дві зупинки - 1,4 євро.
  2. Квиток на одну поїздку - 2,7 євро.

Якщо подорожує ціла компанія, то вигідніше купувати групові квитки - квиток на 5 чоловік стоїть 12,2 євро. Крім цього, є різні варіанти квитків, вибрати найбільш підходящий не складе ніяких труднощів.

Метрополітен суміщений з сіткою електричок, тому потрібно уважно дивитися, на який потяг сідати. Прості електрички позначені «S», а поїзди метро «U», як на вагонах, так і на схемі.

У всі поїздки по цікавих місцях поруч з Мюнхеном найпростіше відправлятися з залізничного вокзалу міста.

У всі поїздки по цікавих місцях поруч з Мюнхеном найпростіше відправлятися з залізничного вокзалу міста

amaknow / flickr.com

Трамваї в Мюнхені бувають:

  • денними - з 4:30 до 1:30 з інтервалом в 15 хвилин;
  • нічними - з інтервалом в 40 хвилин і довше.

Вартість поїздки залежить від зони, їх у транспорту 4. Найдешевша поїздка обійдеться в 1,3 євро, найдорожча в 10,3 євро, наприклад, стільки буде коштувати проїзд на трамваї 25 до приміського Грюнвальда.

Ціни на автобуси такі ж.

Найдокладніші схеми можна побачити в будь-якому остановочном комплексі, там же висять автомати, які продають квитки. Квиток можна придбати і у водія, але тільки за готівку і на 0,1 євро дорожче.

Відео: архітектура і визначні пам'ятки Мюнхена.

Що говорять?

Мандрівники люблять обговорювати кращі, з їх точки зору, місця в соціальних мережах, на форумах або в коментарях на сайтах туроператорів. При бажанні знайти відгуки туристів і їх поради не складе ніяких труднощів.

«Дуже зручно дивитися на бій годинника ратуші на Марієнплац не знизу, задерши голову, а з веранди кафе, на даху і останньому поверсі будівлі над книгарнею" Hugen Dubel », якраз акурат навпроти виходять фігурок. Видно все, шия не втомлюється, і знімки виходять відмінні »- Кирило, 39 років, Калінінград.

«Були на всіх вежах, але саме непогане і панорамне місце спостереження за всім містом, це дзвіниця в Петерськірхе. Хоча церква начебто діє, за підйом довелося заплатити 1 євро, зате панорами краще в Мюнхені просто не знайти. Можна навіть сфотографувати птахів в польоті »- Аня, 28 років, Сиктивкар.

«Дуже багато вражень залишив парк Olympiapark. Огляд з Olympiaberg чудовий і ракурси зовсім не такі, як з дзвіниць з центру. Музей BMW здивував великою кількістю інформації, граничної деталізацією і подробицями, дитина була, звичайно, в захваті від ретромашин, але чіпати експонати і фотографуватися в них не можна - це великий мінус музею »- Світлана, 42 роки, Москва.

Що подивитися?
Що говорять?
Що подивитися в околицях?
Що ще потрібно знати?
Що говорять?

Новости