Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Октоберфест 2016. Головний пивний фестиваль Мюнхена

  1. Загальна інформація про фестиваль Октоберфест 2016
  2. Карта Октоберфесту 2016
  3. Ціни на пиво на Октоберфесті 2016
  4. Меню з цінами октоберфестовского наметів в 2016 році
  5. Програма Октоберфесту 2016
  6. Безпека на Октоберфесті 2016
  7. Веб-камера з Октоберфесту

В черговий 183 раз Октоберфест порадує любителів пива з усього світу. 17 вересня 2016 року розпочнеться велике свято пива - Октоберфест (Oktoberfest) в Німеччині в самому серці Баварії - Мюнхені .

Мюнхені

Загальна інформація про фестиваль Октоберфест 2016

Дати проведення фестивалю: з 17.09 по 3.10.2016 року. Дати проведення фестивалю: з 17

Місце проведення: Німеччина, Мюнхен - луг Терези (Theresienwiese)

Вхід на Октоберфест - безкоштовний.

Свято, як завжди, почнеться в 11.00 з ходи святкових упряжок з бочками святкового октоберфестовского пива, яке спеціально варять до цього свята і в інший час Ви це пиво не купите. План ходи на карті Мюнхена (червона лінія).

А Ви знали що ... ??

А Ви знали, що тільки 6 мюнхенських броварень (Paulaner, Hacker-Pschorr, Hofbräu, Löwenbräu, Spaten-Franziskaner-Bräu, Augustiner мають право продавати пиво на Октоберфесті і цього правила дотримуються завжди)

О 12.00 в скинії Schottenhammel заходів Мюнхен Дітер Рейтер відкриє першу бочку святкового пива і після слів "O'zapft is!" (Відкоркувати) це буде сигнал для всіх, про те що очеродной Октоберфест відкрився і у всіх наметах можуть наливати хмільний напій.

  (Відкоркувати) це буде сигнал для всіх, про те що очеродной Октоберфест відкрився і у всіх наметах можуть наливати хмільний напій

У цьому році Октоберфест буде в меншому форматі так як раз в чотири роки одночасно з фестивалем проводиться сільськогосподарська виставка в південній частині луки Терези.

Карта Октоберфесту 2016

На карті Октоберфесту 2016 вказана ключова інформація щодо розміщення основних пивних наметів, медпунктів, розміщення банкоматів, місць хранінія речей і інша корисна інформація.

дивимося саму детальну карту Октоберфесту 2016 в PDF де вказані всі намети, великі і маленькі, об'єкти інфраструктури фестивалю і об'єкти розміщення сільгоспвиставки, яка, як сказано, було вище, в цьому році проходить одночасно з Октоберфест. Так само на мапі можна знайти інформацію, про те як дістатися на міському транспорті Мюнхена на фестиваль.

У цьому році на Октоберфесті розміщено 16 великих наметів і 21 маленьких павільйонів із загальною кількістю в 119 000 місць. Найбільший намет - Hofbräu може розмістити до 11 000 відвідувачів. Обслуговує фестиваль 13 000 працівників з яких 8000 постійних і 5000 тимчасових працівників.

Рекомендую звернути увагу на місця розміщення банкоматів так як на Октоберфесті розрахунок за все проводиться виключно готівкою в євро.

У цьому році на Октоберфест можна потрапити тільки через організовані спеціальні входи, де служба безпеки перевіряє відвідувачів на наявність заборонених предметів. Вся територія фестивалю огороджена парканом. Більш докладно про це читаємо в розділі - Безпека на Октоберфесті 2016 .

Ціни на пиво на Октоберфесті 2016

Ціна на пиво на цьому Октоберфесті буде в межах € 10,40 - € 10,70 за літрову кварту пива.

Меню з цінами октоберфестовского наметів в 2016 році

Основні намети фестивалю:

Schottenhammel - один з найпопулярніших наметів на Октоберфесту. Меню з цінами . Пиво - Spaten.

Ochsenbraterei (Spatenbräu-Festhalle) - найкраще м'ясо на фестивалі. Меню з цінами . Пиво - Spaten.

Augustiner-Festhalle - намет представляє п івоварню Augustiner-Bräu Wagner KG. Меню з цінами . П Іво - ясна річ Augustiner!

Hofbräu-Festzelt - намет представляє п івоварню Hofbräu München. Меню з цінами . Пиво - Hofbräu.

Marstall - відносно новий намет (на фестивалі з 2014 року). Меню з цінами не доступно в онлайні. Пишуть, що все дуже смачне і є знижки для сімей і людей похилого віку. Пиво - Spaten.

Weinzelt - винний намет. Меню з цінами . Шатер розрахований більше на любителів вина. Пиво теж продають, але в півлітрових гуртках.

Pschorr-Bräurosl - один з великих наметів. Меню з цінами . П Іво - Hacker-Pschorr.

Schützen-Festzelt - намет "стрільців-лучників". Меню з цінами . Пиво - Löwenbräu.

Fischer-Vroni - "рибний" намет, поправу вважається кращим серед любителів смачно поїсти рибку. Меню з цінами . П Іво - Augustiner.

Löwenbräu-Festhalle - намет любителів пива Löwenbräu. Повне меню з цінами на німецькій мові . Скорочений варінт меню англійською мовою . П Іво - Löwenbräu.

Програма Октоберфесту 2016

День тижняДатаЧас проведення подіїподію

Субота 17.09.2016 10.50 Парад господарів пивних наметів (Einzug der Wiesn-Wirte) вівторок 17.09.2016 12.00 Відкриття фестивалю Октоберфест 2016 - відкупорювання першої бочки октоберфестовского пива мером Мюнхена Дітером Рейтером в пивом наметі Schottenhamel неділю 18.09.2016 10.00 Традиційний костюмований парад і хода стрільців під музику оркестрів. План ходи (синя лінія) Вівторок 20.09.2016 до 19.00 Перший сімейний день (знижки на каруселі, атракціони, їжу) понеділок 22.09.2016 10.00 Традиційна октоберфестовского церковна меса в наметі Marstall неділю 25.09.2016 11.00 Традиційний концерт духового оркестру біля підніжжя статуї Баварії вівторок 27.09.2016 до 19.00 Другий сімейний день (знижки на каруселі, атракціони, їжу) Понеділок 03.10.2016 12.00 Традиційний салют з гармат біля підніжжя статуї Баварії

Безпека на Октоберфесті 2016

У зв'язку з терактами, що на території Європи і з останніми подіями в Мюнхені міською владою було вжито додаткових заходів з безпеки на час проведення Октоберфесту.

Тепер для того, щоб потрапити на фестиваль необхідно пройти контроль безпеки на входах організованих навколо луки Терези так як вся територія фестивалю огороджена парканом. Нижче на інтерактивній карті можна подивитися місця розміщення входів на фестиваль або скачати карту в PDF форматі де вказані червоними стрілками входи. На входах на територію проведення Октоберфесту служба безпеки перевірятиме всіх відвідувачів і оглядати особисті речі.

Вхід з рюкзаками і великими сумками на Октоберфест заборонений. Ці речі можна залишити в камерах зберігання, які зазначені на схемі, за окрему плату.

Можна проносити рюкзаки, сумки об'ємом до 3-х літрів і розміри яких не більше ніж 20 см х 15 см х 10 см.

Можна проносити рюкзаки, сумки об'ємом до 3-х літрів і розміри яких не більше ніж 20 см х 15 см х 10 см

Вхід з скляними бутьлкамі також заборонений.

На території Октоберфесту є поліцейський відділок. Поліція і служби безпеки постійно патрулюють на фестивалі, а так само стоять на виходах з метро.

Веб-камера з Октоберфесту

Як дістатися на Октоберфест

літак

Найкращий спосіб швидко потрапити на Октоберфест - купити квиток на літак до Мюнхена. Вибираємо найкращі пропозиції в пошуковій формі.

Аеропорт Мюнхена Франца-Йозефа Штрауса (Flughafen Franz-Josef-Strauß) є одним з найбільш Ґміна Крипно аеропортів в Німеччині. Приймає безліч авіарейсів з усього світу.

З аеропорту зручно добиратися на міській електричці S1 або S8. Поїздка до центру міста складе 45 хв. Якщо Ви відразу хочете потрапити на Октоберфест, найкраще виходити на зупинці Hackerbrücke. Квитки на міську електричку можна купити в автоматі на платформі. Більш детальна інфрмації про ціни на квитки в статті "Тарифи і квитки на міський транспорт Мюнхена" .

Поїздка з аеропорту на таксі обійдеться не менше 60 євро.

Новости