Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Обераммергау - перлина Баварії

  1. Як я економлю на готелях?

Городок Обераммергау знаходиться в Аммергаускіх Альпах - в районі Гарміш-Партенкірхен. Поблизу міста протікає Аммер - неглибока річка з сильною течією і чистою водою. Обераммергау - неправдоподібно красивий, казковий місто. Майже всі будинки тут прикрашені фресками з релігійними та містичними сюжетами. Городок Обераммергау знаходиться в Аммергаускіх Альпах - в районі Гарміш-Партенкірхен

Обераммергау (Oberammergau)

Городок Обераммергау (Oberammergau) знаходиться в Аммергаускіх Альпах - в районі Гарміш-Партенкірхен. Поблизу міста протікає Аммер - неглибока річка з сильною течією і чистою водою.

Обераммергау - неправдоподібно красивий, казковий місто. Майже всі будинки тут прикрашені фресками з релігійними та містичними сюжетами. Старовинні розписні будинки стоять тут не одне століття; у багатьох будівель є власні імена. Більшу частину фасадів розписав художник Франц Цвінг - уродженець Обераммергау.

Перші згадки про Обераммергау відносяться до IX століття. Тут знаходилося поселення кельтів. Римляни проклали повз нього дорогу, що з'єднувала Аугсбург і Рим . Після розпаду Римської імперії прийшли німецькі племена баюваров. Поселення процвітало до XVII століття. У 1633 році в місті вибухнула епідемія чуми. Всі жителі Обераммергау, за наполяганням місцевого священика, пройшли навколо містечка хресним ходом, піднесли молитви Господу і представили в пам'ять померлих постановку - «Страсті Христові». Перше представлення відбулося в 1634 році. Чума відразу ж відступила від міста. Тоді жителі дали обітницю - кожне десятиліття знову грати «Страсті Христові». Так і повелося з того часу. У 1871 році спектакль був представлений Людвігу Другому Баварському. Король, завжди захоплювався театральним мистецтвом, наказав на честь цієї події спорудити на горі мармуровий хрест з розп'яттям (Kreuzigungsgruppe).

Хрест з розп'яттям (Kreuzigungsgruppe) Хрест з розп'яттям (Kreuzigungsgruppe)   Містерія, що представляє пристрасті господні (Passionsspiel) Містерія, що представляє пристрасті господні (Passionsspiel)

Спектакль грають і зараз, тепер уже частіше, ніж раз на десятиліття. У 1930 році для вистав був побудований театр - Пассіоншпіль (Passionspielhaus). Акторами і співаками виступають місцеві жителі; готуватися до уявленням вони починають за півроку. Під час цих містерій (Passionsspiel) кількість туристів, що приїжджають в Обераммергау, істотно зростає.

Театр Пассіоншпіль (Passionspielhaus)

Центр містечка зайнятий, в основному, гостьовими будинками. Найстаріший готель Обераммергау - «Alte Post» був побудований в 1612 році. У центрі знаходиться і знаменитий на весь регіон ресторан «s'Wirtshaus» з традиційною баварської кухнею.

Пілатусхаус (Pilatushaus)

В одній із старовинних будівель поміщається майстерня різьбярів - Пілатусхаус (Pilatushaus). Цей будинок вважають найкрасивішим в містечку. Тут можна подивитися, як виготовляють різьблені вироби, отримати професійний «майстер-клас». У місті живуть 120 майстерних різьбярів, крім них є ювеліри, кошикарі, художники, гончарі та інші ремісники.

Церква святих Петра і Павла (Pfarrkirche St. Peter und Paul) Церква святих Петра і Павла (Pfarrkirche St Церква святих Петра і Павла (Pfarrkirche St. Peter und Paul)

Церква святих Петра і Павла (Pfarrkirche St. Peter und Paul) була побудована в XVIII столітті. Фасад храму виглядає скромно, але внутрішнє оздоблення в стилі рококо вражає помпезною розкішшю. Фресковий розпис виконано Маттеусом Гюнтером і Францем Цвінгом; верхній вівтар створював скульптор Франц Ксав'є Шмедль. Вхідний портал і Канцель були виготовлені різьбярем Паулем Цвінгом.

Обераммергау (Oberammergau)

Сьогоднішній Обераммергау - це відомий культурний і спортивний центр. Щорічно сюди приїжджають понад 500 тис. Туристів. Взимку місто стає лижним курортом. Перепад висот на навколишніх схилах складає 784 м. Протяжність гірськолижних трас - 7 км; бігових - 15 км. Схили обслуговуються дев'ятьма підйомниками.

Обераммергау (Oberammergau)

В околицях містечка активно розвивається екотуризм. Туристи ходять заповідними стежками на вершину Кофель, вчаться розбиратися в лікарських травах, спостерігають за побутом фермерів.

Обераммергау (Oberammergau)

Обераммергау (Oberammergau)
Oberammergau, Deutschland

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як я економлю на готелях?

Новости