Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Нойшванштайн, замки Баварії

При одному погляді на чудовий замок Нойшванштайн, ви відчуєте, що потрапили в казковий, просто нереальний світ. Замок Нойшванштайн у перекладі з німецької мови означає «Новий лебединий камінь». Розташований він біля кордону з Австрією, в Баварії (Німеччина).

Це місце ніколи не буває порожнім. Баварський замок настільки притягує до себе туристів, що можна не закривати ворота замку навіть в нічний час.
Будівництво цього замку розпочалося 5 вересня 1869 року. Саме тоді було закладено перший камінь майбутнього замку. Найкрасивішим вважається, побудований Людвігом II, зал співаків. Будівництво закінчилося в 1883 році, коли Людвіг II помер.

Будівництво закінчилося в 1883 році, коли Людвіг II помер

Замок Нойшванштайн - краси зимового виду

Рівно 14 років знадобилося для того, щоб побудувати, а також виконати обробку 5 поверхів чудового замку. Але, на жаль, була проведена не вся робота. Чи не була добудована церква, а також лицарське приміщення і західна тераса.
Основна тема замку - це лебеді. Величезні мозаїчні полотна були виконані знаменитими художниками 19 століття. Більшість предметів оздоблення залів зроблено з мармуру. Це і колона, і сходи.

У II Світову війну замок був місцем, де німці зберігали золото Рейхсбанку. Там зберігалися предмети старовини, які повинні були призначатися Гітлеру.
В даний час в замку живе тільки сторож, який охороняє його межі від вандалів. А сам замок вже давно є музеєм. До нього ведуть туристичні стежки, по яких можна піднятися пішки, а можна на кінній упряжці або автобусі.

До нього ведуть туристичні стежки, по яких можна піднятися пішки, а можна на кінній упряжці або автобусі

Замок Нойшванштайн у Баварії

Замок Нойшванштайн у Баварії і по сей день є натхненням для багатьох історичних фільмів. За деякими твердженнями істориків можна вважати, що при відвідуванні замку Петром Чайковським і народився чудовий балет «Лебедине озеро».
В тумані замок набуває чарівне зачарування. Всередині він обладнаний усіма технічними пристроями того часу, навіть телефонами.
Туристи потрапляють в замок з Головних воріт, потім переміщаються в Нижній двір, а потім в Квадратну вежу і Верхній двір. Після цього екскурсія триває по Лицарським палатам і Жіночої вежі. І тільки після цього все потрапляють в основну будівлю під назвою Палас.

Внутрішній двір замку

Всередині двору є дуже гарний сад, де була зроблена штучна печера. Стіни всередині замку, тільки 14 кімнат, були пофарбовані за мотивами улюблених молодому королю п'єс і історій. Його спальня була розмальована сценою зі знаменитої історії про Трістана та Ізольду. Тронний зал був оформлений біблійними мотивами.
Судячи з усього, Людовик II був дуже романтичним людиною, тому ця ідея замку носить казково-романтичний характер. Щороку, за останніми підрахунками, через баварський замок Нойшванштайн проходять близько 1300000 чоловік. Час екскурсій зазвичай становить 35 - 40 хвилин.

Новости