Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національний німецький свято Oktoberfest

  1. Коли відбудеться Октоберфест в 2014 році?
  2. Головна особливість Октоберфесту в Мюнхені
  3. Як проходить Октоберфест в Мюнхені
  4. Пиво на Октоберфесті в Мюнхені
  5. Мюнхен - особливе місто навіть для Німеччини

Кінець вересня - початок жовтня - це час, коли всі їдуть до Німеччини.

У Мюнхені збираються любителі пива з усього світу. Тому що там в цей час проходить Октоберфест (Oktoberfest). Під час Октоберфесту в центрі Мюнхена на Терезіентвізен (або на лужку, як кажуть німці) відкриваються святкові намети, і пиво в прямому сенсі ллється рікою.

Ціна пива під час Октоберфесту постійно зростає і зараз становить близько 10 євро за "фас" - літровий кухоль пива.

Як дістатися до Мюнхена? Стежки в Мюнхен не просто протоптані. В Мюнхен уже наведений цілий міст з багатосмуговим рухом. Десяток авіакомпаній літає в Мюнхен з різних міст Росії, України і Європи.

Десяток авіакомпаній літає в Мюнхен з різних міст Росії, України і Європи

У Мюнхені Октоберфест святкується з особливим розмахом

Вам треба тільки вивчити варіанти і пропозиції авіакомпаній на сервісі порівняння цін на авіаквитки . І підібрати притулок за допомогою сервісу порівняння цін на готелі . Якщо ви їдете в якийсь інший місто Німеччини - то не забувайте про поїздки всередині Німеччини на.

Коли відбудеться Октоберфест в 2014 році?

Хто думає, що знаменитий німецький Октоберфест - це «свято пива», той рацію лише частково. Октоберфест в Баварії - це скоріше народне свято, народні гуляння, безтурботне веселощі два тижні поспіль. Німці вміють добре працювати і вміють добре відпочивати. Пам'ятаючи про святі на честь весілля короля Людвіга I з саксонської принцесою Терезою в далекому 1810 роки, щороку останні два тижні вересня, баварці влаштовують свято собі та всьому світу на Teresienwiese, Терезиному лузі.

У 2014 році Октоберфест відбудеться з 20 вересня по 5 жовтня. Причому Октоберфест "захопить» і День німецького Єдності (3 жовтня, святкується з 1990 року).

Так як Октоберфест у Мюнхені - це в певному сенсі підведення річних підсумків, то найчастіше по сусідству з наметами Октоберфесту розташовується павільйони виставки сільського господарства. Так буде і цього року. Німці вміють не тільки добре працювати, добре варити пиво, весело його пити, а й як ніхто інший вміють артистично хвалитися плодами своєї праці. Так що про диво-гарбузах або чарівних яблунях можна почути на с / г виставки мало не романи у віршах!

Головна особливість Октоберфесту в Мюнхені

Найцікавіше на Мюнхенському Октоберфесті, це, мабуть, не пиво (про нього окрема розмова), - це сама атмосфера свята і веселощів. Добродушність, цілковита відсутність агресії, щире ввічливе ставлення один до одного - ось візитна картка баварського Октоберфесту. Можна літрами пити пиво, танцювати, кричати пісні, підсісти на вільне місце до чужої компанії, і тобі будуть раді. Щиро! Таке теж буває. Всі неприємності і ексцеси німці майстерно вирішують своїм незмінним "Entschuldigen".

Всі неприємності і ексцеси німці майстерно вирішують своїм незмінним Entschuldigen

Мюнхенська пиво

Де ще можна побачити «без купюр» німецький характер, що не серед гучного застілля? Навіть коли, за традицією в останні вихідні свята проходить так звана Italienerwochenende, коли приїжджає багато італійських туристів, «дуже гучних» галасливих навіть на думку німців, благодушний веселощі нітрохи агресією і напругою не розбавляється. Німці жартують, що якщо вони (німці) весь рік збирають гроші, щоб відпочити пару тижнів в Італії, то італійці весь рік збирають гроші, щоб просадити їх за вихідні на Терезиному лузі!

Як проходить Октоберфест в Мюнхені

Відкривається Октоберфест ходою господарів пивних наметів (Einzug der Wiesnwirte), яке проходить через центр міста від будівлі баварського парламенту і закінчується на Лугу Терези. На Октоберфесті має право розливатися пиво тільки шість баварських броварень: Spaten, Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschor, Hofbrauhaus, Lowenbrau. За возами господарів пивоварень тягнеться костюмована хода (Trachtenumzug). Всі, хто хоч якось причетні до свята, кому дорога ця традиція, з оркестрами, в національних костюмах всі 7 км шляху веселяться самі і радують оточуючих.

Треба відзначити, що ставлення до національного костюму в Баварії особливе. Це не просто атрибут свята, данина моді. Це дійсно єднання з традиціями. Може бути, тому, що баварці вважають себе не схожими на всіх інших німців. А Баварія хоч і є федеративною землею Німеччини, але має власну конституцію, в 1-ій статті якій говориться: «Баварія є вільною державою». На Октоберфесті ви побачите безліч німців в національному одязі - будьте відкритими і сфотографуйте себе на пам'ять з ними!

Після ходи пивних наметів, рівно о 12 годині сам обер-бургомістр Мюнхена власноруч вбиває кран в першу бочку октоберфестского пива. І з цієї секунди пиво ллється рікою! Треба сказати, що це вбивання крана спеціальним молотком тільки одному бургомістра Мюнхена вдалося зробити з одного удару. (Хто б сумнівався, що у градоначальників і в Німеччині важка робота!)

Пиво на Октоберфесті в Мюнхені

На Октоберфесті розливається тільки мюнхенська пиво, яке зварене відповідно до закону про чистоту пива (Reinheitsgebot) від 1516 року, який свідчить: «... ми наполягаємо, щоб відтепер і надалі нічого більше не використовувалося для будь-якого пива крім ячменю, хмелю та води у всіх наших містах ... ». І до свята варять особливе «октоберфестское» пиво (Oktoberfestbier) з 5,8-6,3 градусами алкоголю і відрізняється особливим солодовим смаком.

Шість пивоварень встановлюють на лузі свої павільйони, які одноразово можуть вміщати до 10 тисяч чоловік. Пивоварня Августінер, кажуть, досі розливає своє пиво зі справжніх дубових бочок, тоді як інші вже давно перейшли на сучасні металеві. Розливають пиво в скляні та глиняні літрові кухлі, які нещадно розкрадаються відвідувачами. Це свого роду спорт Октоберфесту. Але, поліція теж не спить, запевняю вас! Традиційна закуска до пива: найніжніші брецели (Bretzel) (це хлібні солоні кренделі) і смажена курка (Hendl). А вже інший всілякої живності не перелічити: і білі баварські найніжніші ковбаски, і солоні огірочки, і свиняча ніжка, картопляний салат ... Мене завжди дивувало, що можна з'їсти так багато! Але, дійсно, можна, тому що смачно! А він хорошого пива зовсім важчає голова.

Якщо ж кому набридає дегустувати пиво, то можна завжди розважитися на атракціонах: колесо огляду, різні американські гірки, пересувна вежа-симулятор вільного падіння, класичні конячки і олені для самих маленький ... та чого тільки не придумано .. Октоберфест - це сімейне свято . І хоча час присутності дітей на святі обмежена, але щовівторка - Сімейний день-на дитячі атракціони знижка.
Як би там не було, але Октоберфест - це подія. І якщо є можливість це побачити, - приїжджайте!

Мюнхен - особливе місто навіть для Німеччини

Що б це зрозуміти і відчути можна просто побродити по Альтштат (старому місту), послухати знаменитий годинник з боєм на вежі нової ратуші на старовинній Мариенплатц, зайти на оглядовий майданчик однієї з башт Фрауенкірхе (Frauenkirche) і подивитися на місто з висоти. Баварці люблять свою столицю. Так, на міському референдумі в 2004 році було заборонено коштувати в місті будинку більше висоти веж на Фрауенкірхе (100 метрів). Можна просто зайти найближче кафе і випити чашку ароматного кава з незмінним штруделем, звичайним на перший погляд яблучним пирогом, але смак якого Вас неодмінно здивує ...

Можна зайти в картинні галереї трьох мюнхенських пінакотек. Кажуть, що кращої колекції Рубенса, ніж в Alte Pinakothek, немає ніде в Європі. Нова Пінакотека (Nue Pinakotek) з роботами 19-20 століття і Пінакотека Сучасності.

Мюнхен - колиска німецького модерну. Тут було засновано знаменитий Мюнхенський Сецессион (треба визнати, що німецькі бунтівники проти академізму проявили себе набагато пізніше наших передвижників). І тим не менше саме тут в художніх школах і студіях вчилися Наталія Удальцова, Петров-Водкін, Грабар, Кандинський, Явленський. Тут, в Мюнхені, писав свою «Туркменську серію» Верещагін. Тут же з блиском проходили виставки Реріха, Борисова-Мусатова, Крамського, Сєрова, Левітана ... Що такого особливого знайшли вони тут? .. Хто знає, може бути відповідь на це питання з'явиться і у вас.
Можна витратити один день на мюнхенські пінакотеки (до речі, у неділю вхід коштує всього лише 1 євро), а можна домогтися більшого:

У жовтні в Мюнхені зазвичай проводиться Довга Ніч Музеїв !!! (Lange Nacht der Museen)

Всі подробиці - на сторінці міста Мюнхена http://www.muenchen.de/

Майже 100 музеїв, студій, церков, галерей, виставкових залів відкриті в таку ніч з 19:00 до 2 години ночі. Для того, що б встигнути за цей короткий час все побачити, в місті в цей вечір ходять спеціальні автобуси.

... Музеї - так, це прекрасно, але не обов'язково! Мюнхен хороший тим, що там в будь-який час року завжди знайдеться місце святу! Правда, святкувати що-небудь під блакитним небом бабиного літа набагато приємніше!

Ще по темі Маршрути по Європі

Ще по темі Мюнхен

Коли відбудеться Октоберфест в 2014 році?
Як дістатися до Мюнхена?
Коли відбудеться Октоберфест в 2014 році?
Що такого особливого знайшли вони тут?

Новости