Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Казковий замок Нойшванштайн у Баварії

У Діснейленді, замок Сплячої красуні розважає своїх відвідувачів, великих і малих, казковими історіями, повними пригод і романтики. Цей замок став символом Діснея і, одночасно, світу казок. Але десь в Баварських Альпах, на лісистій скелі, інший казковий замок показує себе у всій красі. Його вежі конкурують з гостроверхими скелями, зубці переломлюють свистячий вітер, а білі стіни зупиняють політ птахів. Це реальний замок Нойшванштайн (Neuschwanstein). У Діснейленді, замок Сплячої красуні розважає своїх відвідувачів, великих і малих, казковими історіями, повними пригод і романтики

Замок Нойшванштайн

З фундаментом, викопаним в скелястому пагорбі, замок Нойшванштайн дивиться, з невеликої висоти, на красиве озеро Форг (Forgen), на село Хоеншвангау (Hohenschwangau) і на курорт Фуссах (Fssen), оберігає грізним гірським масивом. Оскільки замок відділений від гори ущелиною Пеллатом (Pllat), самий захоплюючий вид відкривається з залізного моста Маріенбрюк (Marienbrcke), побудованим над водоспадом на висоті 45 метрів.

Саме таким хотів бачити свій замок Людвіг Другий, оскільки цей регіон не був йому чужим. Він провів частину своєї юності в Хоеншвангау, перебудованої королем Максиміліаном у пагорба, де пізніше з'явиться Нойшванштайн. Сьогодні, саме з Хоеншвангау починаються тури в казковий замок. Дорога звідси важкодоступна, тому у туристів є три варіанти досягти мети: 30-хвилинної пішої прогулянкою, на традиційній баварській возі з кучером або на автобусі, наданому туристичним центром.

Нойшванштайн мав, як зразок замок Вартбург (Wartburg), розташованим поруч з Айзенахе (Eisenach), але архітекторові довелося враховувати і ескізи Крістіана Джанк, сценографа придворного театру, який створив уявний палац Лоенгріна в опері Вагнера. Результатом роботи кваліфікованих художників і ремісників стала романтична середньовічна конструкція, з витонченим і ефектним інтер'єром. Цегляні стіни були одягнені в вапняк світлих відтінків, який приймає інтенсивний білий колір, якщо дивитися здалеку. На відміну від справжніх середньовічних лицарських замків середньовіччя, Нойшванштайн не споряджений високими оборонними стінами, але його вежі досягають висоти 150 метрів.

Оскільки занадто багато відвідувачів перебуває в замок щодня, тур по ньому триває всього лише 30 хвилин. Фотографувати і знімати відео можна тільки на вулиці, так що тільки книги, брошури і пам'ять залишаються в розпорядженні туристів після відвідування казкового замку Нойшванштайн.

Фотографувати і знімати відео можна тільки на вулиці, так що тільки книги, брошури і пам'ять залишаються в розпорядженні туристів після відвідування казкового замку Нойшванштайн

Схожі статті:

Новости