Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шукач | центр Азріель

Оцінка: 0/0 учасників / 0 рекомендації / (+0) (-0) якість

Центр Азріель, Азріель-центр ( івр. מרכז עזריאלי «Мерказ Азріель»), також Вежі Азріель (івр. מגדלי עזריאלי «Мигдаль Азріель») - комплекс з трьох хмарочосів в центрі Тель-Авіва (Ізраїль). Крім трьох веж, в комплекс входить великий торговий центр у їх підстави.

Центр Азріель розташований поруч з шосе Аялон у транспортної розв'язки «А-Шалом» (англ. HaShalom), до нього примикає залізнична станція з тією ж назвою, і місце розташування центру іноді теж називають «А-Шалом». Один з виходів залізничної станції веде безпосередньо в будівлю торгового центру. З протилежного боку від Аялон проходить шосе Бегін, яке навпаки центру знаходиться в тунелі, що проходить під вулицею Каплан.

Комплекс названий по імені ініціатора проекту, канадського підприємця ізраїльського походження Давида Азріелі.

Матеріал з Вікіпедії

  • Кругла вежа, найвища з трьох і найвища будівля в Тель-Авіві, налічує 49 поверхів і має висоту 187 м (займає друге місце по висоті в країні після 235-метрової вежі Моше Авів, яка знаходиться в Рамат-Гані). Її будівництво почалося в 1996 і завершилося в 1999 році. На кожному поверсі круглої вежі знаходяться 84 вікна, складаючи в цілому 8 000 вікон. Периметр вежі 141 метр, діаметр - 44 метри. Площа поверху становить 1: 520 м². Нагорі знаходяться закрита оглядовий майданчик Azrieli Observatory і ресторан. На 48-му поверсі розташований офіс Давида Азріелі.
  • Трикутна вежа висотою в 169 м налічує 46 поверхів і була також побудована в 1996-1999 роках. Її горизонтальний переріз - рівносторонній трикутник. 13 поверхів будівлі займає телефонна компанія Безек.
  • Квадратна вежа налічує 42 поверхи і 154 м, це найнижча з трьох веж комплексу Азріелі. Її будівництво було призупинено в 1998 році через розбіжності з тель-авівському мерією і відновлено в 2006, а завершено в червні 2007 року. В її нижніх 13-ти поверхах розташований готель бізнес-класу Crowne Plaza City Center.

Закрита оглядовий майданчик Azrieli Observatory займає 49-й поверх круглої вежі. З майданчика відкривається кругової панорамний вид на Тель-Авів з висоти 182 метри.

Вихід до швидкісного ліфта на оглядовий майданчик знаходиться на 3-му поверсі торгового центру. Вхід на оглядовий майданчик платний, є знижки для дітей, пенсіонерів та військовослужбовців. Каса знаходиться біля виходу до ліфта. Відвідувачі отримують брошуру з описом позначених на фото найбільш примітних будівель Тель-Авіва.

Відвідувачі отримують брошуру з описом позначених на фото найбільш примітних будівель Тель-Авіва

джерело:

Новости