Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рівень забруднення повітря в різних районах Барселони

Одна з головних умов збереження здоров'я людини - чисте повітря. Промислові підприємства, домашні печі, лісові пожежі є основними джерела забруднення повітря. На жаль, в сучасних реаліях у багатьох куточках планети домогтися ключової вимоги здається нездійсненною місією. Ми говоримо про щільно населених містах Китаю або Індії, де рівень забруднення повітря значно вище норми, і що найгірше, він тільки зростає. Ви, напевно, бачили фотографії жителів Китаю в респіраторних масках. Звичайно ж, В Іспанії ситуація набагато краще, хоча динаміка чистоти повітря не радує екологів: з кожним роком, рівень забруднення зростає. На сьогоднішній день, рівень забруднення повітря в таких містах, як Барселона і Мадрид набагато вище норми. В цій статті ShBarcelona ми розповімо Вам, в яких районах столиці Каталонії повітря чистіше. Якщо Ви плануєте переїхати в Барселону, не пропустіть цю статтю!

Схожа стаття: Для тих, хто розглядає Барселону як місто для проживання - свої особливості

Схожа стаття:   Для тих, хто розглядає Барселону як місто для проживання - свої особливості

Джерело: unsplash

Рівень забруднення повітря в Барселоні вище норми - цього важко повірити, беручи до уваги географічне положення міста. З одного боку, Барселони омивають хвилі Середземного моря, з іншого - захищають гори. Проте, якість повітря продовжує погіршуватися. Адміністрація міста представить остаточну програму дій в 2019 році. Плани Женералітета, мерії та міської ради включають обмеження трафіку транспортних коштів з високим рівнем забруднення, збільшення інтенсивності руху метро, ​​міських і приміських автобусів і поїздів. Також, влада планує змінити звички городян, пропонуючи їм пересісти з особистих автомобілів у громадський транспорт. Головна ідея полягає в тому, щоб скоротити автомобільний трафік в Барселоні на 10% і саме настільки ж збільшити пропозицію громадського транспорту.

Вже зараз можна їздити на авто по периметру Барселони (в Оспіталет, Корнелья, Есплугас і Сан Адріа), у яких немає DGT. А з 2019 року такі машини і зовсім не можна буде експлуатувати. У дні, коли буде оголошення НС за рівнем забруднення повітря, користуватися громадським транспортом можна буде за спеціальним квитком. Цей проїзний документ буде платним. Також, в разі НС не рекомендується займатися спортом на відкритому повітрі, так як це може відбитися на здоров'ї. Влада міста рекомендують пересуватися по Барселоні на велосипеді , За останні кілька в столиці Каталонії збільшили кількість велосипедних доріжок, і пересуватися на велосипеді стало набагато зручніше. Також, влада закликає користуватися кондиціонерами та опаленням з відповідальністю, як в квартирах, так і в офісах. Провітрювати приміщення в годиннику з найменшим рухом машин.

Схожа стаття: Скутер - найзручніший засіб пересування по Барселоні

Джерело: unsplash

У деяких районах Барселони дихати легше, ніж інших. В основному, ті райони, в яких живе більша кількість людей, мають високий рівень забрудненості повітря. Старе Місто і Сан Марті є районами з найнижчою якістю повітря. Такі райони, як Грасия , Дистрикт Орта - Гінардо і Саррія, мають більш низький рівень забрудненості, що пояснюється тим, що ці райони знаходяться ближче до гір. тут Ви зможете подивитися якості повітря в Барселоні в реальному часі.

В якому районі Ви живете?

Оцінити цю посаду

Google+

В якому районі Ви живете?

Новости