Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Детальніше про країну

  1. 10 цікавих фактів про Іспанію
  2. Тенеріфе-Коста-Адехе
  3. Майорка
  4. Коста-Брава
  5. Каталонія, Майорка і Тенеріфе - головні туристичні області Іспанії
  6. Майорка
  7. Тенеріфе

Іспанія - найбільша з європейських середземноморських країн, різноманітність регіонів і пляжних курортів зробило її однією з найбільш привабливих загальноєвропейських «здравниць». Саме в Іспанію їдуть рятуватися від нудьги і Сплін англійці, скандинави спрямовуються в іспанське королівство за сонцем і активними розвагами, італійці та французи їдуть на шопінг, а росіяни освоюють гірськолижні курорти, нічні клуби морських курортів і розважальні парки.

В Іспанії є все! Від Канарського архіпелагу вічної весни до Балеарських островів цілодобових вечірок, від обпаленої сонцем Андалусії до багатоликої яскравою Барселони. Сотні доріг ведуть в тисячі міст Іберійського півострова з гучними ринками і затишними кафе, невеликими виноробними і розкішними торговими центрами, фортецями і музеями, які неодмінно потрібно побачити в цьому житті.

Найбільші музейні колекції, найцікавіші виставки, найсмачніші морепродукти, найспекотніші футбольні пристрасті - чого тільки немає в Іспанії! Бракує тільки вас.

10 цікавих фактів про Іспанію

  1. Коли стародавні фінікійці дісталися до Іберійського півострова, вони були вражені величезною кількістю маленьких пухнастих звірят, що водилися тут, і назвали нову країну «і-шпанім» - «країна кроликів». Коли до країни кроликів дісталися римські завойовники, вони теж не змогли пройти повз цінного хутра і м'яса, так що на одній з монет того періоду Іспанія зображена у вигляді жінки, біля ніг якої сидить кролик. Сьогодні в Іспанії змінилося все - мову, форма правління, прапор, гроші ... і тільки кролики залишаються вірні країні і собі. У лісах і центральному парку Мадрида, в полях і навіть біля вокзалу в Сеговії можна побачити пухнастих сірих кроликів.
  2. Іспанською мовою говорить половина світу. Дивно і неприємно для британців і американців, але саме іспанська - куди більш поширена мова, ніж англійська. Більш 495 мільйонів чоловік в світі вже говорять іспанською, і їх кількість продовжує зростати.
  3. Іспанці - одна з найбільш пасcіонарних націй. Тільки подумайте: в незапам'ятні часи племена готів пройшли через всю Євразію, щоб оселитися на краю землі, на Іберійському півострові. Якусь тисячу років їх це влаштовувало, та й Атлантичний океан не давав розвернутися. Але в XVI столітті перешкоду було подолано, і іспанці рушили підкорювати Новий світ - заснувавши величезну імперію в Латинській Америці. Звичайно, імперія, слідуючи еволюції розвитку держав, розвалилася і розпалася на безліч різних країн, але мова і якусь культурну спільність все-таки зберегла. Багато латиноамериканці, обігнувши земну кулю, повернулися в Азію і Іспанію. Коли саме їм набридне цей маленький кульку - питання часу, але не дивно, якщо найпоширенішим привітанням на Місяці і Марсі стане «Hola!»
  4. Те, що ми називаємо «іспанським» мовою, насправді ним не є. В Іспанії говорять на кастильском, каталонською, галісійському, Астурійського, баскському. І це далеко не межа, адже є ще Андалузії наріччя, Канарські і інші! Але саме кастільський стала державною мовою Іспанського королівства, так що зараз його прийнято у всьому світі називати «іспанським» Хоча каталонці, наприклад, дуже цього не люблять. Та й баски теж.
  5. Іспанія не дарма славиться як головний «пляж» Європи. На узбережжях Іберійського півострова і островів країни знаходяться більше 8000 кілометрів пляжів. Причому вони настільки різні, що знайти місце для відповідного відпочинку може будь-хто, навіть самий вибагливий турист.
  6. Серед безлічі культурних особливостей Іспанії є не тільки звичка, знайома туристам, бував в Середземномор'ї, як «сієста», а й вечірні променади - тапасео. Тапасео - це прогулянка по барам-тапасеріям, під час якої прийнято переходити компанією з бару в бар, випивати по келиху пива або вина і пригощатися різноманітними міні-закусками - тапас. Сортів тапас в Іспанії не менше, ніж сортів вина, барів-тапасерій ще більше, так що гуляти таким чином можна нескінченно ...
  7. В Іспанії можна зустріти самі різні заклади. Один з найбільш екзотичних ресторанів країни розташований на Канарських островах, на Лансароте. Називається він «Ель Діабло», і їжу тут готують на самому пекельному вогні - над жерлом вулкана. До речі, в Іспанії знаходиться єдиний в світі пам'ятник дияволу - він стоїть в мадридському парку «Ретіро».
  8. Іспанія володіє не тільки островами в Середземному морі (Балеари) і Атлантичному океані (Канари), але і двома містами в Африці - Сеута і Мелілья.
  9. На території Іспанії знаходиться один з найдавніших міст в Європі - це Кадіс. Фінікійського Гадесом більше 3 тисяч років - місто було відоме ще в 1100 році до нашої ери.
  10. На канарському острові Ла-Гомера існує унікальний «свистовой» мову. Щоб розмовляти з людьми з інших сіл, не страждаючи довгими переходами по сильно пересіченій місцевості, місцеві жителі винайшли особливу мову - «сільбо Гомеро». Щоб говорити на ньому, потрібно висвистувати слова, притискаючи кінчик язика до зубів.

Популярні курорти Іспанії

Барселона

Столиця Каталонії, один з найбільших міст Іберійського півострова. У Барселоні туристів зустрінуть найрізноманітніші пам'ятники, від колон римських храмів до середньовічних готичних соборів, чудернацькі пам'ятники епохи модернізму є сусідами тут з авангардистськими творіннями. Місто живе, не стихаючи ні на годину. На гучної Рамбле в будь-який час доби товпляться люди, на пристанях проходять пізні концерти, а рано вранці відкриваються кафе в старій частині міста, приходячи на зміну закривається барам. Пляжний відпочинок, шопінг, екскурсії - в Барселоні можливо все! А сніг, який зрідка вкриває місто, стає приводом для гірськолижних гонок по крутих схилах деяких вулиць, так що гірськолижний спорт не чужий каталонської столиці.

Тенеріфе-Коста-Адехе

Один з найпрестижніших пляжних курортів Європи розташований на південно-західному березі Тенеріфе. Розвинена інфраструктура і високий рівень сервісу, модні бутики, безліч ресторанів і дискотек, казино і концертний зал залучають в Коста-Адехе заможних туристів і любителів вечірніх розваг.
Всі пляжі Коста-Адехе знаходяться в маленьких бухтах зі спокійною водою, що відмінно підходить для сімейних пар з маленькими дітьми, а аквапарк «Акваленд» не дасть нудьгувати дорослим і дітям і на суші. Три пляжу курорту нагороджені Блакитним прапором.

Майорка

Головний острів Балеарского архіпелагу, Майорка, славиться мальовничою береговою лінією, де просторі пляжі перемежовуються величними скелястими кручами з відокремленими бухтами. Готелі острова в основному розташовуються на узбережжі, і туристам не доводиться довго йти, щоб вийти до моря. Тут знайдеться, на що подивитися любителям природних красот і чим зайнятися - шанувальникам активного способу життя. Пляжний відпочинок можна поєднувати з дайвінгом, скелелазінням, віндсерфінгом, шопінгом і гучними вечірніми розвагами.
Майорка також знаменита традиційними ремеслами. Світову славу острову принесли місцеві майстри, які виготовляють прикраси з перлів. Відмінний шопінг чекає туристів в столиці курорту, місті Пальма-де-Майорка.

Коста-Брава

200 кілометрів пляжів і курортних містечок на північ від Барселони назвали «берегом сміливих» через химерного зіткнення порослих соснами відрогів Піренейських гір, які виходять до блакитним водам Середземного моря. Клімат курорту відрізняється особливою м'якістю, і великої спеки влітку на Коста-Брава не буває.
Пляжі курортного берега з білого піску і гальки багаторазово відзначені Голубими прапорами Євросоюзу.
Курортних містечок на Коста-Брава багато, так що будь-який турист знайде тут готель своєї мрії. У Ллорет-дель-Мар любить гуляти до ночі молодь зі всієї Європи, Тосса-дель-Мар і Бланес сподобалися сімейним туристам. Близькість Барселони, Жирони і Фігерасі робить екскурсійну програму відпочинку дуже насиченою.

Всі курорти Іспанії

Каталонія, Майорка і Тенеріфе - головні туристичні області Іспанії

Каталонія
Іспанія - найбільша з європейських середземноморських країн, різноманітність регіонів і пляжних курортів зробило її однією з найбільш привабливих загальноєвропейських «здравниць»

Жирона

Одна з сімнадцяти автономних областей Іспанії - знаходиться в північно-східній частині Піренейського півострова, на середземноморському узбережжі, межує з Францією і Андоррою на півночі, Валенсійського співтовариством на півдні і Арагоном на заході.

Каталонія пропонує своїм гостям унікальне поєднання прекрасних і доглянутих пляжів, розвиненої туристичної інфраструктури, мальовничих ландшафтів і багатої історії. Це чудове місце для відпочинку. Рельєф каталонського узбережжя різноманітний. На північ від Барселони гірські масиви підступають до самого моря - тут переважають скелясті береги, порізані глибокими бухтами. З іншого боку, на південь від Барселони, гори відступають від моря, і узбережжі, як правило, представлено широкими протяжними пляжами.

Клімат Каталонії вологий середземноморський в прибережних зонах і помірно континентальний в центральній частині. Тут переважають помірні температури протягом усього року, хоча теплі умови Середземномор'я змінюються на більш холодний альпійський клімат, характерний для піренейських високогір'я.

Узбережжя Каталонії умовно ділиться на п'ять частин, що відносяться до різних провінціях і муніципалітетам цієї автономної області. Найпівнічнішим, розташованим на території провінції Жирони до кордону з Францією, є узбережжі Коста-Брава з такими курортними містами, як Плайя-де-Аро, Тосса-де-Мар, Льорет-де-Мар, Бланес. На території провінції Барселони виділяють три туристичні зони: на північ від каталонської столиці розташувалася Коста-дель-Маресме (Міста-курорти Мальграт-де-Мар, Санта-Сусанна, Пінедаде-Мар, Калелла); центральну частину, включаючи міські пляжі Барселони, займає Коста-Сентраль, на південь від якої знаходиться Коста-дель-Гарраф з центром в місті Ситжес. І нарешті, узбережжі, що належить провінції Таррагона, отримало назву Коста-Дорада , Тобто "золоте", з основними курортами Салоу, Камбрілс і Ла-Пінеда. Тут знаходиться знаменитий парк розваг PortAventura .

Більш ніж тисячолітня історія Каталонії залишила в спадок архітектурні пам'ятники різних епох: ви зможете побачити іберійський місто-фортеця Улластрет, оточений велетенськими стінами, сліди давньогрецької цивілізації в містечку Ампуріас на Коста-Брава і пам'ятник епохи Стародавнього Риму - імператорське місто Таррако (зараз Таррагона).

Якщо ж ви хочете зануритися в атмосферу Середньовіччя, згадати про часи освічених ченців і відважних лицарів, то вашу увагу привернуть споруди IX-XIV століть, виконані в романському і готичному стилях. У великих каталонських містах, таких як Барселона, Жирона, Таррагона, Лейда і Тортоса, збереглася велика кількість середньовічних соборів та інших готичних будівель. На особливу увагу заслуговує прекрасно зберігся готичний квартал в Барселоні і кафедральний собор Жирони з одним з найширших склепінь в європейській готиці. Не меншу увагу привертає краса форм і оригінальність будівель XIX і XX століть в стилі модернізм, який придбав в Каталонії особливі риси. У виноробних зонах багато винні погреби виконані в цьому стилі. Барселона - це місто, де зосереджена найбільша кількість модерністських будівель в світі. Найбільш яскравим представником модернізму є всесвітньо відомий каталонський архітектор Антоніо Гауді, в архітектурних шедеврах якого злилися стилі і тенденції різних країн і епох.

Але Каталонія славиться не тільки своїми архітектурними пам'ятками. Чи не менше вражень ви отримаєте, якщо візьмете участь у традиційних каталонських святах, скуштуєте різноманітні страви місцевої кухні, продегустуєте знамениті ігристі і сухі вина Каталонії , Відвідайте один з численних театрів і, звичайно, поринете в вируючу нічне життя курортних міст або ж самої Барселони - безперечного культурного і розважального центру середземноморського узбережжя Іспанії.

Майорка

Майорка - це головний острів Балеарского архіпелагу Іспанії. Столицею острова і всього архіпелагу є місто Пальма . Майорка - острів з багатою історією. Свій слід тут залишили фінікійці, греки, римляни, візантійці, араби. Іспанське панування в цих місцях почалося в 1229 році. Внутрішня частина острова досі зберегла традиційний уклад життя.

Завдяки своєму благодатному середземноморському клімату Майорка належить до курортів, відвідуваних туристами круглий рік. Навіть в самий розпал літа тут не буває виснажливої ​​спеки, а зима відрізняється винятковою м'якістю. Відносна вологість становить близько 70% протягом всього року і в поєднанні з сприятливим температурним режимом сприяє незмінно гарному самопочуттю гостей курорту.

Іншим важливим фактором, що перетворив Майорку в один з найбільш привабливих куточків земної кулі, є дивовижно багата і різноманітна природа острова. В горах Сьерраде-Трамунтана можна насолоджуватися типовими гірськими пейзажами. У цій найвищій частині острова знаходяться такі мальовничі городки, як Вальдемосса і Сольєр. Північна частина Майорки, де на 100 км простягнувся гірський хребет, відрізняється обривистими берегами, притулки незаймані пляжі і затишні бухти, багато з яких доступні тільки з моря.

Південна частина Майорки більш спекотна і суха, тут перебувають найкрасивіші пляжі острова - Сес-Коветас, Ес-Тренк, Мондраго, бухта Фігера і бухта Сантаньі. Решта курорти розташовуються на південно-західному узбережжі по обидва боки затоки Пальми. На південний схід від столиці розмістилися "німецькі" курорти Ареналь, Плайя-де-Пальма і Кан-Пастіль. Ці три туристичні зони об'єднані загальним п'ятикілометровий пляжем, найдовшим на Майорці. Через кожні 700-800 м тут розташовані муніципальні "пляжні клуби": невеличкий бар, роздягальні, туалети, прокат шезлонгів і парасольок, центр водних видів спорту. За смугою пляжу простяглася мощена пішохідна набережна з високими пальмами по обидва боки. Уздовж неї - численні магазинчики, ресторани і бари. Всі три курорти з'єднані зі столицею декількома автобусними маршрутами.

На захід від Пальми розташувалися "англійські" зони, серед яких виділяються Магалуф і Пальманова, вважаються до того ж центром молодіжної тусовки на острові. Зовсім поруч зі столицею знаходяться елітні зони відпочинку Ільетас і Кала-Майор, що є сусідами з літньою резиденцією королівської родини - палацом Марівент.

На сході Майорки поряд з невеликими бухтами, що дотепер зберегли свій недоторканий цивілізацією вид, можна відвідати печери Арта в містечку Каньямель і печери Драк. Інша туристична зона Майорки знаходиться на північному сході, де розташовані великі бухти Алькудія і Польенса. Найважливіший населений пункт зони - Польенса, де люблять відпочивати художники і артисти і де збереглися пам'ятники давньоримського міста Полленция. Велика бухта Алькудія розпорядженні чудовими пляжами. У цій місцевості знаходиться природний парк Альбуфера - один з п'яти існуючих на Балеарських островах.

Сьогодні курортний туризм є основним аспектом життєдіяльності Майорки. Острів має найширшої мережею сучасних готелів, що забезпечують гостям першокласний комфорт і істинно європейський сервіс. Готелі Майорки в основному зосереджені уздовж узбережжя, знаменитого своїми чудовими піщаними пляжами і кристально чистим прозорим морем разючої блакиті.

Тенеріфе

"Острів вічної весни" - так можна назвати Тенеріфе. Взимку температура повітря тут не опускається нижче 18 ° С, а влітку не буває задушливої ​​спеки. Температура води ще більш постійна - від 20 до 23 ° С круглий рік.

Тенеріфе, найбільший з семи островів Канарського архіпелагу, розташований в 300 км від африканського узбережжя і в 1300 км від Піренейського півострова. Тут все розкішно - природа, блискуча океанської синявою і тропічної зеленню, яскраві фарби карнавалу, багата кухня ресторанів, безмитне шопінг, широкі можливості для активного відпочинку та занять водними видами спорту і, звичайно ж, комфортабельні сучасні готелі.

Головна визначна пам'ятка Тенеріфе - найвідвідуваніший в Іспанії національний заповідник Тейде. Спеціальний підйомник доставляє бажаючих на оглядовий майданчик (3555 м), з якої відкривається приголомшливий вид на величезну кальдеру стародавнього вулкана.

На південному заході Тенеріфе розташований один з найпопулярніших і престижних курортів Європи - Коста-Адехе . Саме тут зосереджені найсучасніші готельні комплекси. Туристи, які прагнуть відпочити біля моря в комфортній і спокійній обстановці, без сумніву, оцінять розвинену інфраструктуру і високий рівень сервісу Коста-Адехе. Екскурсії, шопінг в престижних торгових центрах і затишних магазинчиках зроблять перебування в Коста-Адехе не тільки приємним, але і дуже насиченим. Любителі активного відпочинку отримають масу вражень від приборкання хвиль на серфі, ковзання по хвилях під вітрилом, від шаленій швидкості водних мотоциклів і польоту на парашуті. Шанувальникам підводного плавання у всій красі відкриється дно Атлантичного океану з його багатою підводною флорою і фауною. А для любителів вечірніх розваг розкриють свої двері різні ресторани, дискотеки, казино і концертні зали.

Чи не закохатися в Канари неможливо, і серія статей " Тенеріфе: визнання в любові "- яскраве тому підтвердження.

Новости