Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як переміщатися по Барселоні

  1. Як переміщатися по Барселоні

Юрій Павлюк , Барселона

Гід - відвідав 1 країну, 3 міста і 3 місця

Як переміщатися по Барселоні

Іспанія : Барселона Як дістатися, транспорт

АВТОМОБІЛЬ. Лютістю евакуаторів Барселона славиться не менше, аніж відсутністю місць парковки. Але якщо вам вдалося все ж знайти парковку, то вам вийде це в середньому від 5 їв на годину! Крадіжки з машин не менше, ніж у нас, тому в машині не прийнято залишати взагалі нічого цінного. Ще Барселона практично вся з одностороннім рухом, тому якщо ви збираєтеся проводити більшу частину в Барселоні, машина буде тільки обузой.А ось для подорожі по областям машина відмінний вибір! Але пам'ятайте, в Каталунья два типи доріг, платні і безкоштовні. AP- це платні траси, А - це безкоштовні траси.
ТАКСІ. Таксі в місті вам обійдеться від 5 ев до 10 їв на невеликі відстані. Дорожче таксі коштує вночі і у вихідні дні. В аеропорт таксі буде коштувати 40-50 їв.
ТУРИСТИЧНИЙ АВТОБУС. Якщо Ви не хочете гуляти по Барселоні з гідом, то вам допоможе побачити основні визначні пам'ятки в межах міста двоповерхові автобуси з відкритим верхом і з аудіо гідом російською мовою. Квиток дозволяє необмежено кататися протягом дня або двох з виходом на будь-якій зупинці автобуса.
ПРИМІСЬКІ ЕЛЕКТРИЧКИ. У Барселоні два види електричок. Лінія приміських поїздів FGC належав Каталонська уряду і поїзди RENFE належали Іспанському державі. Вони не дублюють один одного! У більшість місць можна потрапити або на FGC або на RENFE. Наприклад на Монтсеррат можна доїхати тільки на FGC. Мережа у RENFE набагато ширше, ніж FGC.
МЕТРО. Найзручніший спосіб пересуватися по місту. У Барселоні 8 ліній метро. Потяги ходять кожні 4-6 хв
ВІДСТАНІ. Барселона місто не маленький, але більшу частину часу ви, найімовірніше, проведете в Старому місті і прилеглих до нього кварталах - так що до Рамбла завжди буде не більше 15 хв. ходу. Транспорт знадобитися тільки для того, щоб вибратися до Монжуїк, далеким пляжам або в області Барселони.

АВТОМОБІЛЬ. Лютістю евакуаторів Барселона славиться не менше, аніж відсутністю місць парковки. Але якщо вам вдалося все ж знайти парковку, то вам вийде

Але якщо вам вдалося все ж знайти парковку, то вам вийде

Будьте обережні, якщо Ви вирішите скористатися послугами таксі в Барселоні, щоб дістатися до аеропорту! По прибуттю в аеропорт, на лічильнику водій може відобразити Вам суму набагато перевищує, ту яку Ви "накатали". Причому про це не попереджає ні водій, ні інформація розміщена в салоні таксі. Не варто скандалити, просто перед початком поїздки уточніть скільки Євро буде додано по прибуттю в аеропорт. Якщо ж Ви все таки попалися на це, попросіть його зателефонувати диспетчеру і вся проблема вирішиться.

З площі Каталонії ходить автобус Т2 (Зупинка навпроти банку) .Намного зручніше, ніж зв'язка метро + трамвай + фунікулёр.Автобус ходить не кожен день (В червні сб., Нд.) Квиток 2.80 в один кінець.

Багато туристів останнім часом стикаються з шахрайством при бронюванні трансферів в Іспанії. Ринок пропонованих машин величезний, проте, за законами Іспанії, водій, який здійснює транспортні послуги, повинен мати ліцензію на таксі. Даний вид ліцензії отримати досить складно, крім того, що у таксиста повинні бути спеціальні права, на водіння таксі в Барселоні, він ще повинен прекрасно орієнтуватися в вулицях Барселони і купити цю ліцензію. Залежно від автомобіля, стажу як водія та інших дрібниць, рахунок до оплати приблизно на суму 100.000 Євро. Ліцензії видають в певній кількості і якщо в даний момент їх не видають, але хтось хоче купити, тоді водій повинен купити ліцензію у людини, який вже має ліцензію, але хоче її продати за якоїсь причини. В даному випадку абсолютно зрозуміло, що пропозиції в інтернеті з надання транспортних перевезень, виставляють приватні водії, які не мають необхідних ліцензій. Бронювання такого трансферу не дає ніякої гарантії в плані безпеки пасажира і його багажу, так як при будь-якої перевірки такої водій повинен буде заплатити штраф. Інший момент стосується того, що повно аферистів, які можуть завдати шкоди здоров'ю туриста, залишити його без грошей і документів. Вибирайте кампанії, які можуть видати чек і таксі, які мають ліцензії!

Від Санта-Сусанни до Барселони найпростіше дістатися на електричці, яка ходить кожні півгодини. Дорога займе годину-півтора, проїзд коштує 4,30 євро в одну сторону. Але вигідніше купувати квитки оптом, тоді проїзд обійдеться дешевше. Наприклад, "bono-tren" - картка на десять поїздок, вартістю в тридцять євро, тобто ціна однієї поїздки в Барселону буде вже 3 євро. Квитки краще купувати в другій половині дня, тому що до дванадцятої години всі туристи роз'їжджаються і створюють багатометрові черги в касу. У самій Барселоні та інших великих містах краще брати квитки не в касах, а в спеціальних автоматах - до них зазвичай черг немає, а в навігації розібратися просто. Розклад електричок можна подивитися на стендах, напрямок на Бланес і Масанет (у зворотний бік) публікується на стендах R1. У самій Барселоні можна купити квитки на автобус Bus Turistic. Це спеціальні автобуси, які курсують по туристичним маршрутам. Купуєте квиток за 24 євро і можете цілий день кататися по всіх трьох лініях. З автобусів можна виходити на кожній зупинці і знову сідати, коли вам буде зручно, для цього не потрібно щоразу купувати новий квиток.

Рада для тих, хто подорожуючи по Каталонії, зупинився в Барселоні, але хотів би подивитися Жірону. Два міста оброблять трохи більше 100 кілометрів. Дістатися можна на автобусі, на таксі, трансфером або на поїзді. В цьому раді мова піде про потяг.
Існують 3 типи поїздів: Regional, Media Distancia і Avant.
Regional - найекономічніший варіант (квиток коштує 8,40 євро), а й найдовший (1 година і 40 хвилин);
Media Distancia - більш сучасні поїзди і тривалість поїздки - 1 година 20 хвилин (квиток коштує 11,25 євро);
Avant (AVE) - високошвидкісний потяг, який за півгодини домчить вас до Жирони (квиток коштує 16,20 євро).
!!! Діти старше 4 років платять за квиток в повному обсязі.
Якщо ви їсте групою (сім'єю або з друзями), то можете скористатися проїзними квитками на 10 поїздок. Важливим є те, що таке проїзні можуть бути використані декількома пасажирами одночасно.
Проїзні квитки існують на поїзди Regional і Media Distancia (на Avant проїзного на мультіпассажіров не існує).
Regional (Bono 10) варто 61.45 євро (10 поїздок або 10 осіб на одну поїздку);
Media Distancia (Bono 10 Express) коштує 68,35 євро (теж 10 поїздок або 10 осіб на одну поїздку).

Новости