Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Незвичайне кафе в Барнаулі зроблять «простіше і зрозуміліше»

З 27 жовтня барнаульское антікафе «Синя борода» починає свою роботу в форматі звичайної кав'ярні. Таку заяву зробили організатори закладу в своїй офіційній групі «ВКонтакте».

За їх запевненням, формат кафе стане простіше і зрозуміліше для барнаульцев: це звична для всіх кав'ярня, де є кава, десерти від кондитерської «Початок», безкоштовний wi-fi, журнали і деякі книги у вільному доступі. Крім того, вхід передбачається зробити безкоштовним на відміну від колишніх умов, коли відвідувачі платили 100 рублів за відвідування антікафе до однієї години і 200 рублів за перебування в кафе довше цього часу.

Тим часом можливість почитати тут книги у барнаульцев залишиться, доступ до книжкового ресурсу «Синьої бороди» тепер буде коштувати 100 рублів на весь день. За словами організаторів, можна також оплатити абонемент на тиждень за 300 рублів або на місяць за 900 рублів, при цьому до всіх книг на цей час у відвідувачів доступ буде не обмежений. Також зберігається можливість взяти книгу додому на колишніх умовах.

Катерина Демкина, арт-директор кафе «Синя борода»:

У нас ні в якому разі не антікафе. Ми - книжкова. Це як бібліотека, тільки крутіше. Справа в тому, що, відкриваючись, ми робили наголос саме на книги, плюс створювали максимальний затишок і комфорт для читачів періодики. Попрацювавши деякий час, ми зрозуміли, що велика частина аудиторії йде до нас з цікавості, просто поспілкуватися в невеликому камерному закладі. Ми подумали і вирішили, що такі люди не повинні переплачувати за посиденьки.

Нагадаємо, що «Синя борода» відкрилася 20 травня поточного року на проспекті Леніна, 26 і представляла собою книжкову кав'ярню - місце, де можна взяти з полиці вподобану книгу і зайнятися читанням, попиваючи каву або чай з десертами.

Також тут можна було взяти книгу в оренду на тиждень за 100 рублів. Крім читання в «Синьої бороди» передбачалося проводити заняття з англійської мови, тренінги, перегляди фільмів англійською, акустичні концерти по п'ятницях і суботах, а також інші заходи, прямо або побічно пов'язані з книгами. «Синю бороду» творці запустили на власні гроші, суму інвестицій і термін окупності при цьому вони не називали.

Відзначимо, що навесні поточного року «Синя борода» стала одним з новопосталих кафе незвичайного формату в Барнаулі після майже одночасного закриття ряду аналогічних проектів.

Фото: група антікафе «Синя борода» «ВКонтакте»

Новости