Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що можна побачити на Балі. Кращі пляжі і найкрасивіші місця

  1. Зустріньте світанок на вулкані
  2. Побийте байдики на пляжі
  3. Осідлайте океанську хвилю
  4. Коли краще їхати на Балі
  5. Поставте все на червоного півня
  6. Вивудити рибку, велику і маленьку
  7. Побалуйте себе в гарячих джерелах
  8. Накажіть воді відступити
  9. Випийте чашку дорогого кави
  10. Перейдіть на сторону ЗОЖа
  11. Вигуляйте рибу-собачку під водою
  12. Окільцює Балі на скутері
  13. Подружитеся з мавпами
  14. Читайте також:

Балі - як улюблена бабуся: поки все не спробуєте, нікуди не підете. Начебто приїжджаєте посерфити, але хоп - і записалися на дайвінг, перейшли з гамбургерів на фруктові смузі і днями безперервно пропадаєте в священних храмах. Вже і відпустку добігає кінця, а балийские «вкусняшки» все не закінчуються. Скайсканер полегшить вам задачу: нижче добірка цікавих занять на Балі, до яких неможливо втратити апетит. Опинитеся на Балі хоча б на півтори хвилини!

Зустріньте світанок на вулкані

Балі - як улюблена бабуся: поки все не спробуєте, нікуди не підете

Останній раз стратовулкан Батура викидав стовпи чорного попелу 15 років тому. Поки гроза остров'ян спить сном немовляти, можете навшпиньки пробратися на вершину і зустріти містичний світанок. Шлях на вершину займає близько двох годин. Коли перші сонячні промені освітлюють гігантську улоговину, по самі вінця наповнену пюре з хмар, емоції відчуваєш неземні. Візьміть з собою яйця або сосиски, щоб приготувати сніданок на вулканічному пару. Дорога назад по вузькій кромці вулкана одночасно жахливий і прекрасний: внизу стеляться поля шорсткою лави, а в парі кроків пашать жаром ущелини.

Якщо підйом на Батура здався вам дитячим лепетом, заберіть на «дах острова» - священний вулкан Агунг, де сидять балийские боги. Шість годин по кам'янистих стежках вздовж прірви будь-якого перетворять на вичавлений лимон. Але як тільки вирине з хмарної перини і гордо стукне палицею про вершину, відчуєте себе як огірочок.

Ще по темі: 15 способів зробити ранок добрим

Побийте байдики на пляжі

Навіть завзятим трудоголікам потрібно іноді міняти офісне крісло на пляжний шезлонг. Залиште турботи в камері схову аеропорту і влаштуйте собі царський відпочинок. За шлагбаумом фешенебельного курорту Нуса-Дуа - п'ятизіркові готелі і шикарні пляжі з білосніжним піском. Насолоджуйтесь неробством далеко від колег: медитуйте в альтанці біля кромки води, млейте на масажі і купайтеся в прозорій воді.

Прекрасно і недорого можна відпочити на пляжах Санур, куди здорово їздити з дітьми. Поки маленькі мандрівники борсаються на мілководді, дорослі приймають розкішні сонячні ванни. Такий відпочинок точно піде вам на користь: за тиждень кола під очима зникнуть, і після приїзду ви виявите у себе свіжий запас суперсил.

Осідлайте океанську хвилю

Навіть ті, хто далекий від серфінгу, чули про велетенських хвилях Балі. Але якщо бувалим будь серф-споти острова по плечу, то новачкам краще ставати на дошку в Куті. Причин кілька: дрібне піщане дно, нескладна для катання піна і купа російськомовних шкіл . На перших уроках пояснюють теорію на пальцях, а потім знайомлять з океаном. Якщо все піде як по маслу, до кінця відпустки вже будете ловити перші хвилі.

Якщо контакт зі стихією налагоджений, хапайте дошку і їдьте на інші берега. Просунуті серфери щоліта хваляться трюками за кубок Rip Curl Cup на пляжі Паданг-Паданг. А секретна серф-точка Блу-Поінт лежить за печерою, звідки можна рвонути на дошці в океан або піднятися в скельний бар - спостерігати за піруетами серферів, попиваючи кокосовий сік.

Коли краще їхати на Балі

Ідеальний сезон для серфінгу на Балі триває з квітня по жовтень. Влітку на пляжах кокосу ніде впасти - на берег обрушуються величезні хвилі. В інший час море спокійне, підходить новачкам і сім'ям з дітьми. Тільки ось взимку через сильні дощі не вийде розважитися на серф-спотах Чангу і Букіт.

Поставте все на червоного півня

Балійців рисом не годуй - дай виплеснути емоції на масових ігрищах. Одна з найпопулярніших народних забав в балийском окрузі Джембрана - видовищні буйволячі гонки макепунг. З раннього ранку буйволів прикрашають стрічками і коронами, а потім сідають на дерев'яні колісниці і навипередки мчатися по вибоїнах, піднімаючи стовпи пилу. У глядачів адреналін теж б'є фонтаном: не кожен день побачиш, як повз скачуть будівлі $ вагою під тонну.

Кукурікати за парканом півні на Балі не просто домашня птиця, а самі справжні бійці. Азартні півнячі бої зазвичай проводять напередодні важливих церемоній і свят. Перед сутичкою на шпори суперників прив'язують гостре лезо і щипають за пір'я, щоб як слід розлютити. Лютий бій триває кілька хвилин - той, хто програв, як правило, виявляється в супі.

НЕ пропустіть: Найдивовижніші народні забави з усього світу

Вивудити рибку, велику і маленьку

Вранці на пляжі Джимбаран вирує і метушиться найбільший рибний ринок на острові. Поки одні рибалки швартують свої човни у берега, інші витрушують багатий улов з мереж на прилавки. Чого тут тільки не побачиш: гігантські туші тунців, гори лобстерів, креветок і лупатих риб, яких ще вчора ви зустрічали на дайвінг! Варто лише ткнути пальцем на будь-яку - і її тут же зажарять для вас на грилі до хрусткої скоринки.

На заході рибні кафешки Made Bagus і Lia Café накривають столики прямо у води і звуть романтиків на чудовий вечеря. М'ясисті креветки, засмажені кільця кальмарів і черепашки прекрасно поєднуються з холодним пивом «Бінтанг». А карколомні види з кручі Rock Bar варті того, щоб спустити денний бюджет на мартіні.

Побалуйте себе в гарячих джерелах

Балійські вулкани хоч і сплять, але водичку під землею кип'ятити не забувають. Трудівник Батура особисто гріє термальні джерела з теплими, гарячими і дуже гарячими басейнами. Якщо регулярно відмокати в природному ванні з видом на грізний конус, позбудетеся від хвороб спини і суглобів.

Недалеко від курорту Ловіна фонтанують сірководнем лікувальні джерела Банджар. У вихідні в двоярусному басейні банану ніде впасти, так що приїжджайте ніжитися в будні. Поки одні загоряють на кам'яних блоках, іншим масажують плечі водяні струмені з драконівських голів.

Над головним басейном джерел Ангсері струмує водоспад, а в приватних джакузі суцільна тиша і спокій. Місцеві запевняють, що після пари сеансів шкіра стає м'яка і бархатиста, як попка немовляти.

Як ще себе побалувати: Самі незвичайні спа світу

Накажіть воді відступити

Узбережжя Балі опоясане мережею священних храмів, які охороняють остров'ян від морських демонів. Індуїстський храм Танах-Лот хвилі, люто сичачи і скрегочучи піною, атакують з усіх боків. І тільки ввечері, під час відливу, невидимі варти відкривають вузький прохід до вирізаним в скелі сходах.

Всередину святилища туристів не пускають, але і за воротами є чим зайнятися: пошукайте морських змій і вмивайтеся ритуальної водою. Вечорами поруч з храмом можна подивитися традиційний балийский танець кечак. Артисти в картатих спідницях саронг розігрують битву з давньоіндійської епосу «Рамаяна».

Дивіться також: Самі зачаровують святі місця в світі

Випийте чашку дорогого кави

Поруч з вулканом Кінтамані шелестять зелені плантації кави. Але варто звичайним кавовим зернам пройти через шлунок звірка мусанг азійський, як їх ціна злітає до небес. Той, хто першим додумався заварити підбадьорливий напій з висушеного посліду, безумовно геній: кілограм елітного сорту коштує, як тиждень на Балі. Потисніть лапку пухнастому виробнику і хлібних копальні лювак на терасі плантацій Bali Pulina і Alas Arum . Якщо забути, звідки він береться, то смак у напою божественний.

Ще по темі: Класні котокафе від Петербурга до Токіо

Перейдіть на сторону ЗОЖа

Якщо відчуваєте себе білкою в колесі, значить, пора зменшити обороти і видихнути. Розслаблений курорт Убуд начисто стирає з пам'яті програму «робота-дім-магазин». Щоб навести порядок в голові, запишіться на курси йоги або медитуйте, як героїня модного фільму «Їж, молись, кохай». В центрі The Yoga Barn навчать управляти внутрішньою енергією Ци, а в Taksu Yoga прокачають ваші асани до 80-го рівня.

Шкідливі гамбургери і кока-колу в Убуде не поважають. Під гаслом «в здоровому тілі - здоровий дух» працюють десятки органічних кафе, де на грядках зеленіють майбутні смузі. Дорога до затишного ресторану Sari Organic , Де годують смачними панданові млинцями, в'ється через рисові поля. В Alchemy можна не тільки ум'яти тазик корисного салату, але і накупити корисних дрібниць типу шампуню з мильних горіхів і спіруліни.

Відпустка з користю для душі: Кращі місця для медитації, йоги та інших технік, які роблять нас краще

Вигуляйте рибу-собачку під водою

фото: prilfish , CC BY-NC-SA 2.0

Любителі пірнути з аквалангом злітаються на східне узбережжя Балі. Біля берегів села Туламбен лежать уламки американського військового корабля, які облюбували зграйки сріблястих тунців і неляканих риби-папуги. Спустіться по стрімкому коралового рифу, щоб побачити, хто чистить зуби моторошної мурен і ховається в яскравих актину. Вночі під водою чудово: розкриваються жовті поліпи-кульбаби і граціозно пурхають червоні молюски, яких не даремно охрестили іспанськими танцюристами.

У гонитві за великою рибою дайвери пливуть на острів Нуса-Пеніда, який ще не накрила хижа лапа туризму. У прозорій воді чітко видно, як ніжаться на дні крилаті скати і махає плавниками риба-сонце. І не смійтеся над мультяшними балістодамі: їх тверді зубки з легкістю перекушують морських їжаків і крабів.

Дельфіни за вікном: Приголомшливі підводні готелі з усього світу

Окільцює Балі на скутері

Щоб побачити всю красу Балі одним махом, орендуйте скутер-табуретку. Але врахуйте: впоратися з вузькими дорогами можуть тільки водії зі стажем. Якщо впевнені в своїх силах, заправте повний бак бензину і рвані до головного прикраси острова - рисовим терасах. Самі фотогенічні пейзажі стеляться в околицях Тегаллаланга, Сідемана і Убуда. Якщо не сильно пече верхівку, прогуляйтеся уздовж терас по стежках і наклацано заставок для робочого столу.

Теж красиво: 30 відтінків зеленого

Подружитеся з мавпами

На Балі постійно здається, що гуляєш в гігантському зоопарку: волохаті мавпи скачуть на кожному кроці. Навіть мальовничий храм-захисник Улувату на вершині кручі заввишки з двадцятип'ятиповерхових будинок - і той облюбували. Будете ловити гав - спритні примати за секунди перевірять вміст вашої сумки.

Якщо ваша любов до макакам не знає кордонів, обов'язково поїдьте в священний ліс мавп . Можна тільки гадати, скільки бананів туристи щодня згодовують сотням приматів, що скачуть по розлогим кронах баньянів. Чим далі в балийские джунглі, тим казковим навколо і товщі моховитий килим на кам'яних сходах.

Читайте також:

10 красивих фільмів, що надихають на подорожі

Гороскоп мандрівника: куди вас ведуть зірки

Як виїхати на зиму в Таїланд або перезимувати у В'єтнамі

Малювати хною і пасти слонів: де навчитися незвичайного майстерності

Найдешевші країни для подорожей

Новости