Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рекомендації по Італії: Верона

«Але що за блиск я бачу на балконі?
Там видніється світло. Джульєтта, ти як день!
Стань біля вікна, убий місяць сусідством;
Вона і так від заздрості хвора ... »
(У. Шекспір, «Ромео і Джульєтта», пров. Б. Пастернак).

У світі існує безліч міст, які пов'язані з літературою так само тісно, ​​як і з реальним життям: Париж Бальзака, Лондон Конан Дойла, Стамбул Орхана Памука. У їх числі шекспірівська Верона виглядає поетичної вишенькою на прозовому торті.

Верона (Verona) знаходиться на півночі Італії, на півдорозі між Міланом і Венецією. Місто є центром однойменної провінції. З Мілана шлях на поїзді займе 1,5-2 години - залежить від вибору електрички. При цьому ви проїжджаєте Гарду - одне з найкрасивіших озер Європи і найбільше озеро Італії. Верона ідеально підходить для подорожей на один день. Ви встигнете подивитися все, що потрібно, і у вас не буде часу нудьгувати.

Після прибуття на вокзал Verona Porta Nuova потрібно пройти пішки до центру міста близько 15 хвилин. Потім ви побачите річку Адідже.

Вдалині видніється дзвіниця базиліки Сан-Дзено, що самотньо стоїть в стороні від інших пам'яток. Саме тому туди варто йти в першу чергу, так як потім не буде ні часу, ні сил.

Саме тому туди варто йти в першу чергу, так як потім не буде ні часу, ні сил

Церква на цьому місці існувала ще в V столітті, але була кілька разів зруйнована (один раз - угорцями, які на початку X століття пройшлися по Італії). Сучасний варіант був зведений в 967 році в романському стилі, що передував готиці. Вежа поруч з базилікою колись належала бенедиктинському монастирю, що не зберігся до наших днів. Дзвіниця була побудована в XI столітті.

Дзвіниця була побудована в XI столітті

Всередині собору також цікаво.

Всередині собору також цікаво

Ця базиліка є сполучною ланкою між позднеантичной архітектурою і італійської готикою, яка влаштується тут пізніше. Вхід в Сан-Дзено коштує 2,5 євро (жовтень 2014 року), що буде несподівано для нас, звичайних туристів, хто звик заходити в базиліки безкоштовно. Однак є варіант купити за 6 євро (жовтень 2014 року) квиток в чотири основні веронські церкви. Крім Сан-Дзено, це Кафедральний собор Верони, церква святої Анастасії і церква святого Ферма.

Після відвідин Сан-Дзено ми прямуємо в Кастельвеккьо (Castelvecchio) - дослівно «Старий замок».

Зубчасте будівля - досить примітне, хоча до канонічних замків йому далеко. У будь-якому випадку, основна його функція - захист міста від численних нападів з півночі. Всередині можна прогулятися по дворику. У будівлі також розташовується музей з колекцією живопису, скульптури, кераміки та, природно, зброї. Поруч знаходиться міст Скалигером, побудований в XIV столітті.

Історичний центр міста починається відразу з Римського Амфітеатру. Будівля, що нагадує скошений в два рази Колізей, було побудовано I столітті, і є третім за величиною амфітеатром Італії.

Будівля, що нагадує скошений в два рази Колізей, було побудовано I столітті, і є третім за величиною амфітеатром Італії

Місцевий «Колізей» настільки добре зберігся, що на ньому проходять оперні концерти, і щоліта - оперний фестиваль. Місткість «залу» - 15 000 чоловік, і місця на кам'яних сходах стоять помітно дешевше, ніж на стільцях, які встановлюють внизу.

Місткість «залу» - 15 000 чоловік, і місця на кам'яних сходах стоять помітно дешевше, ніж на стільцях, які встановлюють внизу

Найбільшою церквою Верони є церква Святої Анастасії, виконана в готичному стилі. Вхід сюди, як і в випадку з Сан-Дзено, коштує 2,5 євро (жовтень 2014 року). Вигідніше брати єдиний церковний абонемент. Всередині можна знайти фреску Пізанелло «Святий Георгій, який звільняє принцесу».

Всередині можна знайти фреску Пізанелло «Святий Георгій, який звільняє принцесу»

Вежа Ламберті - головна оглядовий майданчик Верони. Всього 368 ступенів - і ви нагорі, можна сказати, на вершині світу, якщо ви дуже вразливі. Вид згори і правда відкривається чудовий. Море черепичних дахів, що знаходяться на одній висоті, і різко виступаючі дзвіниці (знизу не бачиш цю різницю).

Нарешті, головне блюдо в туристичному меню подають в Будинку Джульєтти. Це, прямо скажемо, не справжній будинок Джульєтти, так як її ніколи не існувало, але будинок сім'ї Даль Капелло - прототипу Капулетті. Будівлі надали остаточний вигляд тільки в XX столітті. Поштовхом до створення «романтичного» двору послужив успіх фільм «Ромео і Джульєтта» 1936 року. Тільки після нього ця історія набула свого завершеного вигляду в візуальному плані. Основним символом став балкон. У самому «будинку» знаходиться музей, вхід в який коштує 6 євро (жовтень 2014 року). Але не можна сказати, що музей відпрацьовує свій гонорар. Є тільки одна вагома причина для його відвідування - це бажання побувати в середньовічному будинку і подивитися на вулицю з вікна гарної форми. Взагалі ж тут можна знайти костюми і декорації з фільмів, а також меблі, наприклад, ліжко з екранізації Франко Дзеффіреллі (1968). Біля Будинку Джульєтти завжди шумно і на подив весело. Тут зазвичай багато людей, а навколо йде жвава торгівля найрізноманітнішими предметами з символікою Шекспіра.

Не можна не згадати про морозиво - якщо будете в Вероні, не забудьте його спробувати.

Підводячи підсумок - Верона ідеально поєднується з відвідуванням Мілана або Венеції, тому що навряд чи хтось поїде сюди цілеспрямовано. При цьому місто помітно відрізняється від цих двох (у випадку з Міланом, в кращу сторону). Саме це і створює його привабливість, так як всі ми хочемо якомога більше вмістити в нашу подорож. І Верона в цих планах повинна знаходитися на одному з перших місць.

І Верона в цих планах повинна знаходитися на одному з перших місць

«Але що за блиск я бачу на балконі?

Новости