Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Matador Network пояснив, чому Грузія - одне з кращих напрямків для гастрономічного туризму - Новини-Грузія

  1. Про Грузію читачам Matador Network розповіла постійний автор видання, американський винний і тревел-журналіст...
  2. Тут же журналістка зазначає, що, незважаючи на багатовікову історію, «істинний спокуса для знаючих...
  3. Журналістка зазначає, що грузинська виноробна культура «справила величезний вплив на весь світ»: «Грузія...
  4. Американка була вражена грузинською гостинністю. У статті вона пише, що «з такою насиченою історією...
  5. Особливе враження на автора видання справили вина, витримані в квеврі. Денігі вважає, що «подорож...
  6. Matador Network розповідає про найпопулярніші блюда грузинської кухні. Денігі провела для читачів...
  7. Matador Network рекомендує п'ять закладів в Тбілісі для знайомства з грузинської гастрономічною...

Фото: Maximum Exposure PR / Shutterstock / Matador Network

ТБІЛІСІ, 23 вересня - Новини-Грузія. Популярне північноамериканське онлайн-видання Matador Network назвало Грузію «Наступним напрямом, який зобов'язані відвідати гурмани і цінителі вина» з усього світу.

Matador Network - це цифрова медіа-компанія, що базується в Сан-Франциско, Каліфорнія. Онлайн-видання розповідає про подорожі, активний відпочинок, їжі, нічного життя і культурі міст по всьому світу.

Про Грузію читачам Matador Network розповіла постійний автор видання, американський винний і тревел-журналіст Віккі денігі. Журналістка впевнена, що Грузія - це «саме недооцінене напрям для гастрономічного туризму в світі».

«Тут ми явно не маємо на увазі персики і солодкий чай. Грузія, яка знаходиться на перетині Європи та Азії - це багатонаціональна країна з однією з найбагатших культур у всій Східній Європі », - йдеться в статті Matador Network.

Денігі зазначає, що «хоча країна і невелика за розміром, але у Грузії багата і велика історія, зі періодами окупації, воєн і боїв за незалежність».

«Після сотень років російської окупації, колишня радянська республіка, нарешті, оголосила про свою незалежність в 1991 році, обравши свого першого президента в той же рік 26 травня. Крім своєї сучасної історії, у Грузії багата антична історія, як і раніше доступна для мандрівників », - пише автор.

Тут же журналістка зазначає, що, незважаючи на багатовікову історію, «істинний спокуса для знаючих мандрівників» в Грузії становлять їжа і напої.

«Від старої школи - домашньої грузинської кухні, до інноваційної, сучасної елітної, Грузія здатна задовольнити шлунок так само, як і душу. Зовсім скоро настане той день, коли про Грузію будуть говорити все гурмани і любителі вина, а натовпи туристів почнуть стікатися туди. Поки, проте, країна відома не так широко », - йдеться в матеріалі. Автор Matador Network вважає, що це ще одна причина, щоб «розміняти свої долари на ларі і наступним же рейсом вилетіти в Тбілісі - метушливе з багатою культурою столицю Грузії».

Вардзия. Фото: Aleksei Lazukov / Shutterstock / Matador Network

Журналістка зазначає, що грузинська виноробна культура «справила величезний вплив на весь світ»: «Грузія відома як місце народження вина в цілому. Там виробляли вино ще 8000 років тому ».

«Перш ніж почати своє гастрономічне подорож по країні, дізнайтеся, як робили вино в колишні часи. Відправляйтеся в Вардзія - печерний монастир 12-го століття, висічений в горі Ерушеті над Курой. У виноробстві тут не бракувало, і стародавні кам'яні давильни все ще збереглися. Також ходять чутки, що найдавніша виноградна лоза в світі знаходиться біля підніжжя цього печерного храму. В даний час Вардзия знаходиться в переліку на включення в список об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО », - розповідає денігі.

Фото: Radiokafka / Shutterstock / Matador Network

Американка була вражена грузинською гостинністю. У статті вона пише, що «з такою насиченою історією грузинський народ багато встиг побачити, проте все ж залишився одним з найдобріших і гостинних на планеті». Денігі радить «поспілкуватися якомога з великою кількістю місцевих жителів». На її думку, «один з кращих способів почути їх історії і розповіді - це супра.

«Супра - це грузинське застілля і одна з найбільших традицій країни. Слово «супра» насправді означає «скатертину», яку розстеляють на землі для бенкету, якщо столу немає поблизу. СУПРЕМ завжди керує тамада - людина, яка виголошує тости, незалежно від того, скільки людей присутні на застілля. Тамаду обирає господар або гості супри, які за їжею пропонують тости, детально обговорюючи тему кожного з них. Вони піднімають келихи, хоча і не прикладаються до них - тост продовжують по колу, передаючи від людини до людини за столом. Якщо хтось із присутніх не хоче вимовляти тост, вони можуть випити зі своєї склянки. Є під час цих довгих тостів, безумовно, прийнятно, а ось розмовляти немає. Як тільки тост пройшов навколо столу, він завершений », - розповідає журналістка про правила грузинського застілля.

Велика частина матеріалу Matador Network присвячена грузинським винам. Денігі зазначає, що для неї Грузія є синонімом фрази «натуральні вина», оскільки там їх «виробляють тільки з органічних ягід, без будь-яких добавок».

«У Грузії вирощується понад 470 сортів винограду, серед яких найбільш популярні« Сапераві »(червоний) і« Ркацителі »(білий)», - говорить автор. Разом з тим, журналістка настійно рекомендує спробувати білі і бурштинові вина, приготовані з сортів «Мцване», «Цолікурі» і «Чинурі», а також червоні з «Александроулі» і «Тавквері».

«Щоб пробувати вина прямо від виробників, вирушайте в Кахетії, де виробляється близько 80% національного вина. Там ви можете відвідати як великі шато, так і невеликі сімейні винні заводи. Останні ми рекомендуємо любителям привітного гостинності. Деякі з кращих виноробних підприємств в Західній Грузії - це, в тому числі, сімейний винний завод «Ода» і «Вино від Байї» . На сході країни ми б рекомендували відвідати «Сльози фазана» і «Окрос Гвінеї» , а також «Вина Яго» в центральній Грузії », - рекомендує Matador Network.

Особливе враження на автора видання справили вина, витримані в квеврі. Денігі вважає, що «подорож до Грузії не буде повноцінним, якщо не спробувати склянку місцевого бурштинового вина».

Фото: Tetiana Dolhachova / Shutterstock / Matador Network

«Квеврі - це древні глиняні судини у формі сльози, закопані в землю. Їх використовують для ферментирование і витримки вин. Метод виготовлення вина в квеврі внесений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО за його значущості в історії виноробства », - розповідає журналістка.

Автор зазначає, що незнайомі назви страв у меню грузинських ресторанів, можуть збити гурманів з пантелику. Разом з тим, денігі радить не хвилюватися, оскільки «всі ключові інгредієнти грузинської кухні улюблені публікою».

«Свіжі продукти, теплий, що тане сир, волоські горіхи і зерна граната грають величезну роль в грузинській кухні, що робить її особливо привабливою для вегетаріанців», - описує свої враження денігі.

Matador Network розповідає про найпопулярніші блюда грузинської кухні. Денігі провела для читачів якийсь гастрономічний краш-курс.

фото: FromMyEyes / Shutterstock / Matador Network

Хачапурі - це традиційна грузинська випічка з сиром. Стиль хачапурі відрізняється в залежності від регіону, проте він завжди залишається основним продуктом на будь-якому грузинському столі. Хачапурі аджарулі - одна з найбільш декадентських версій: тісто, сформоване у вигляді човника, наповнене гарячим сиром і маслом, які увінчані яйцем.

Фото: Andrey Starostin / Shutterstock / Matador Network

Хінкалі, щось на зразок грузинського варіанту галушок - це основа практично кожного щільного обіду - особливо після ночі з великою кількістю місцевого вина. Автор пояснює, що хинкалі є мішечки з тіста, наповнені м'ясом. В залежності від уподобань, можна спробувати хінкалі і з іншими начинками, наприклад, з сиром. Свинина або яловичина найбільш часто використовуються для начинки, а м'ясо ягняти поширене в гірських районах.

Фото: MagicBones / Shutterstock / Matador Network

«Бадріджані нігвзіт» або баклажани з горіхами - це просте ароматне блюдо наповнене пастою з волоських горіхів і хрусткими зернятками граната. Воно є основним продуктом на столі в Грузії і зазвичай подається з пляшкою вина перед основною стравою.

Фото: Andrey Starostin / Shutterstock / Matador Network

Пхали - це традиційна вегетаріанська закуска, яку готують з шпинату і зерняток граната, хоча іноді шпинат замінюють і іншими овочами.

Фото: Aleksei Lazukov / Shutterstock / Matador Network

«Якщо часу у вас не так багато, кращим місцем, щоб спробувати якомога більше грузинських страв і напоїв, стане стоіца Тбілісі», - вважає Денінгом. Вона додає, що в грузинській столиці є чарівні бруковані вулички і безліч місць, які можуть зацікавити туристів. «Коли ви закінчите огляд таких пам'яток, як Нарікала, Художній музей Грузії і Міст світу, ви обов'язково повинні поїсти і випити».

Matador Network рекомендує п'ять закладів в Тбілісі для знайомства з грузинської гастрономічною і винної сценою.

«Натуральні вина, традиційний декор і безліч вегетаріанських страв роблять Poliphonia одним з наших улюблених ресторанів в Тбілісі. Завдяки свіжим інгредієнтам, ароматним салатів і приголомшливою атмосфері (не дивуйтеся, якщо музиканти підійдуть до вашого столу і почнуть виконувати серенаду), відвідування Poliphonia не тільки відмінною їжею »- пише автор.

«Barbarestan вразив нас бездоганним сервісом, приголомшливою їжею і власним сомельє. Цей ресторан відомий місцевою кухнею, гостинним персоналом і апетитними десертами, для яких ми рекомендуємо зберегти достатньо місця в шлунку після обіду », - йдеться в матеріалі.

«Lolita - це щось середнє між кафе і баром, принципово нове для гастрономічної та винної сцени Тбілісі. Чудова музика, крута атмосфера і відкрита кухня, завдяки чому відвідувачі можуть побачити, як місцеві шеф-кухарі готують їжу для їх столу », - каже денігі.

«Vino Underground - ідеальне місце для тих, хто вже повечеряв. Тут основна увага приділяється закусок, оскільки справжня причина відвідування закладу - це вино. Понад 100 сімейних виноробних представлені в списку Vino Underground, більшість з яких витримані в квеврі », - пише Matador Network.

Новости