Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Одеські заправки активізували боротьбу за покупця

  1. лояльні іноземці
  2. Бензин відповідає стандартам?
  3. До Криму з каністрою
  4. бензинове сморід
  5. «Місцевого» бензину не буде?
  6. Паливо «зобов'язали» бути дешевим
  7. Підозрювати паливо в низькій якості можна, якщо:

На заправних станціях розгорнулася неабияка конкуренція На заправних станціях розгорнулася неабияка конкуренція. Великі мережі почали масово роздавати знижки і дарувати подарунки. адже з подорожчанням кількість споживачів істотно скоротилося. З іншого боку, в розпал курортного сезону якість палива на туристичних напрямках знизилося. Як заощадити на паливі і де краще купувати бензин - дізнавалася «Одесская жизнь».

лояльні іноземці

Раніше інших ввели системи знижок та привілеїв великі мережі, що працюють з іноземним бензином або продукцією «еврокачества». Топлівікі, які торгують ним, не на жарт активізувалися на маркетингових просторах. Залучати на АЗС стали різними програмами лояльності. Пропонують виграти мотоцикл, автомобіль, багато літрів бензину або ж накопичити бали, які потім можна буде обміняти на товар або послуги (див. Таблицю).
Цікаво, що багато компаній почали вводити схожі системи майже одночасно. Наприклад, збіглося появу бонусних програм Shell і ОККО. Водії, маючи на руках накопичувальні картки певної мережі АЗС, не поспішали заправлятися у їхніх конкурентів. Як нам сказали «по секрету» в одній з паливних компаній, така маркетингова активність здатна збільшити продажі палива до 20%.
А ось трейдери, які торгують українським бензином, не набрали поки в маркетингові війни.
Раніше інших ввели системи знижок та привілеїв великі мережі, що працюють з іноземним бензином або продукцією «еврокачества»

Як зафіксувати ціну?

Можна купити талони в офісах компаній, які діють незалежно від коливань цін. Такі талони пропонує більшість мереж. Правда, є один нюанс. Потрібно встигнути витратитися до кінця року, інакше покупка буде анульована.

Бензин відповідає стандартам?

За результатами перевірок, проведених ДП «Одесастандартметрологія», співробітники підприємства не виявили випадків невідповідності якості бензину на одеських АЗС стандартам якості За результатами перевірок, проведених ДП «Одесастандартметрологія», співробітники підприємства не виявили випадків невідповідності якості бензину на одеських АЗС стандартам якості. Як розповів заступник генерального директора підприємства Олександр Смислов, заміри провели за завданням Кабміну.
- Ми відбирали продукцію разом з Управлінням у справах захисту прав споживачів і направляли все в одну лабораторію, - розповідає експерт. - В Одеській області не було виявлено негативних результатів за якістю бензину. Хоча в інших областях такі порушення є, особливо в Криму.
У той же час, як розповіли «Одеської життя» в Управлінням по захисту прав споживачів регіону, найчастіше довести, що того чи іншого споживача залили неякісний бензин практично неможливо. Адже виміри потрібно провести в ті ж добу, що і мало місце порушення, а зробити це неможливо. Тому довести зв'язок між поганим бензином і заправкою - справа непроста.

До Криму з каністрою

Одним з найбільш «бензиново небезпечних» регіонів в Україні традиційно залишається Крим. Експерти навіть радять туристам заправлятися в інших регіонах про запас.
Результати перевірки палива на кримських туристичних напрямках незалежними фахівцями показали, що найбільше АЗС, що відпускають неякісне паливо, було виявлено на відрізку траси між Алуштою і Ялтою, а також в районі Бахчисарая. З 56 АЗС шістнадцять заправок торгували неякісним паливом. Серед заправок попалися на підробках і імениті бренди, а не тільки місцеві підприємці. Низькопробними виявлялися не тільки «звичайні види бензину» - А-80, А-92 і А-95, а й «преміум-класу» або фірмові.
Так що краще взяти з дому кілька каністр з бензином, щоб менше довелося заправлятися неякісним паливом. А ось в Одесі, по незалежним експертним перевірок, всього 6% бензину, що продається на АЗС, не відповідає стандартам.

бензинове сморід

Поки одним одеситам на бензин не вистачає грошей, інших верне від одного його запаху Поки одним одеситам на бензин не вистачає грошей, інших верне від одного його запаху.
На вулиці Мельницькою регулярно варто бензинове сморід. У всякому разі, так стверджують місцеві жителі, які регулярно скаржаться в Міськуправління екологічної безпеки.
- Ці скарги, швидше за все, пов'язані з заправними станціями - там, де відбувається заливка палива, - розповів керівник відомства Ігор Дербоглав. - У нас є кілька таких сигналів по вулиці Мельницькою, ми їх зараз перевіряємо.
За інформацією наших читачів, схожі запаху відчуваються і в районі заводу «ЗОР» на Пересипу. Але поки в Міськуправління екології з цього приводу скарг не надходило.

«Місцевого» бензину не буде?

Запуск Одеського нафтопереробного заводу поки відкладається. Як пояснив президент російського ВАТ «Лукойл» Вагіт Алекперов, при існуючій схемі поставок сировини запуск підприємства після ремонту малоймовірний. Бізнесмен пояснив, що причина такої ситуації - початок транспортування азербайджанської нафти по трубопроводу «Одеса-Броди», переведеному в аверсний (прямий) режим.
- Сировини немає, а ті трубопроводи, по яких ми його отримували, розгорнуті в зворотному напрямку, - розповів «Одеської життя» помічник генерального директора Одеського НПЗ «Лукойл» Олексій Бібік.

Паливо «зобов'язали» бути дешевим

Міненерговуглепром рекомендував трейдерам знизити ціни на дизель до 9,6 грн Міненерговуглепром рекомендував трейдерам знизити ціни на "дизель" до 9,6 грн. (У зв'язку з надлишком даного палива на ринку) і притримувати 10 грн. за літр А-95. Ті, хто буде ігнорувати рекомендації, - будуть покарані.
- Ми будемо вимагати виконання домовленостей, - заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко. - Держава підставила плече трейдерам у самий непростий момент, знизивши акцизи на пальне та запровадивши відповідні ініціативи на законодавчому рівні.
Він додав, що мережі АЗС, які не прислухаються до рекомендацій Міністерства, матимуть справу з Антимонопольним комітетом України.

Підозрювати паливо в низькій якості можна, якщо:

- спочатку справний автомобіль погано заводиться, має поганий розгін, втрачає потужність, мотор працює з перебоями;
- збільшується витрата палива;
- змінюється запах вихлопу;
- на свічках з'являється чорний або червоний нагар.

Ольга Симоненко

* Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Як зафіксувати ціну?
Бензин відповідає стандартам?
«Місцевого» бензину не буде?

Новости