Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Краснодарському краї

  1. Гірськолижні курорти Краснодарського краю
  2. Екстремальний відпочинок
  3. Відпочинок в Краснодарському краї на курортах Чорного моря
  4. Відпочинок в Краснодарському краї на курортах Азовського моря


зміст:

Відпочинок в Краснодарському краї влітку порівняємо, з воістину райською насолодою. І все завдяки м'якому, корисного для здоров'я клімату, неповторною природною красою, величним гір Кавказу, багатокілометрових піщаних і галькові пляжів і зеленим рівнинах Кубані, якими так славиться Краснодарський край. Мабуть, це все що потрібно для проведення гарного відпочинку.
Курорти Краснодарського краю славляться на весь світ. Вони володіють багатющими лікувальними джерелами, першокласними здравницями, будинками відпочинку. До найзнаменитішим курортам Краснодарського краю відносяться ті, що розташовані в таких країнах, як Анапа, Сочі, Геленджик, Єйськ, Армавір, Туапсе, Новоросійськ.

До найзнаменитішим курортам Краснодарського краю відносяться ті, що розташовані в таких країнах, як Анапа, Сочі, Геленджик, Єйськ, Армавір, Туапсе, Новоросійськ

Краснодарський край пропонує широкий вибір видів відпочинку в сприятливих кліматичних умовах. Тому сюди приїжджають відпочивати і взимку, і влітку. Слід зазначити, що коли мова йде про курорти Краснодарського краю, передбачається відпочинок на Азовському морі, відпочинок на Чорному морі з дітьми, відпочинок в курортному місті Анапа, відпочинок в горах, оздоровчий відпочинок. Адже Краснодарський край буквально створений для відпочинку.

Гірськолижні курорти Краснодарського краю

Гірські і гірськолижні курорти Краснодарського краю вже багато років користуються неймовірною популярністю у туристів. Сюди з'їжджаються любителі активного відпочинку і всі ті, кого приваблює краса російських гір, величезний вибір розваг, широкий вибір послуг і висока якість обслуговування. Гірськолижні курорти Краснодарського краю пропонують найрізноманітніший зимовий відпочинок і зимові розваги. Це стрибки з парашутом, гірські лижі, сноуборд, льодові ковзани, вертолітні екскурсії, кінний спорт і багато іншого. Для кожного відпочиваючого тут знайдеться заняття до душі.

Недалеко від курорту Сочі, перебуваючи в оточенні красивих гір кавказького хребта і пишноти лісів, розташований всім відомий курорт - Червона поляна, яку інакше називають «Російської Швейцарією». Крім неймовірної краси відпочиваючих в ній приваблює його унікальне розташування. Завдяки численним достоїнств гірськолижні курорти Краснодарського краю не поступаються кращим Європейським курортам. На доказ цього можна привести канатно-крісельну дорогу на Красній Поляні, одна з яких обладнана новітнім підйомником. Відпочинок в Червоній Поляні користується популярністю, як у росіян, так і в іноземних туристів. Найчистіше гірничо-морське повітря цього місця благотворно позначається на стані організму. Такі гірськолижні курорти як Домбай, Приельбруссі, Карпати, Червона Поляна ваблять до себе самих різних відпочиваючих. Відправляйтеся на відпочинок в Лаго-Накі, і ви побачите гірські річки з водоспадами, альпійські луки, тихі озера, вікові ліси, широкі степи і снігові вершини гір.

Курорт Домбай подарує справжню казку любителям активного відпочинку і гірськолижного спорту. Завдяки трасах різного ступеня складності тут відпочивають не тільки професіонали, а й новачки, які жодного разу не вставали на гірські лижі. Зимовий відпочинок в Домбай по праву вважається одним з кращих варіантів відпочинку.

Екстремальний відпочинок

Якщо ви хочете отримати додатковий заряд адреналіну, займіться екстремальними видами спорту. Це можна робити і влітку, і взимку. Для цього на території Краснодарського краю є все необхідне. Влітку відпочиваючі можуть зайнятися яхтингом, водними лижами, парапланеризм, дайвінгом. Можна покататися на аквабайку, політати над морем на парашутах, покататися на всіляких водних атракціонах.
Риболовля, релаксація на пляжі Чорного моря і шашлики вечорами це, звичайно ж, добре, але влітку на узбережжі в Краснодарському краї можна зайнятися кайтсерфінгом, віндсерфінгом і парапланеризм.

Краснодарський край привабливий і в осінньо-зимовий період. Так що в Краснодарський край приїжджають і в листопаді. Якщо ви любите альпінізм, скелелазіння, хочете спробувати себе в гірськолижному спорті та сноубордингу, відвідайте такі курорти, як Лаго-Накі, Фішт і Червона Поляна, що є найвідомішим центром зимового спорту в Росії.
Велику популярність в Краснодарському краї останнім часом знаходить ще один вид активного відпочинку - рафтинг, який представляє собою сплав по гірських порожистих річках на спеціальному судні в складі невеликої групи людей. В основному це сплави по річках Шаху, Мзиміте, Білій. Такий вид відпочинку в Краснодарському краї дозволить випробувати силу духу і тіла, адже вам належить спуск по бурхливій річці і подолання перешкод різної складності (камені, пороги, сливи). Перевага рафтингу перед іншими активними видами відпочинку в Краснодарському краї полягає в тому, що для того, щоб в ньому брати участь не потрібна наявність попереднього досвіду. Сплав на рафті проводиться під керівництвом досвідченого інструктора, командам якого слідують туристи, керуючі веслами. Для непідготовлених новачків екстремалів в Краснодарському краї продумані нескладні маршрути. Подібно будь-якого іншого виду активного відпочинку в горах, займаючись рафтингом, ви відчуєте себе, отримаєте неймовірні емоції, адреналін і зможете побачити заповідні куточки незайманої гірської природи Краснодарського краю.

Відпочинок в Краснодарському краї на курортах Чорного моря

Відпочинок на Чорному морі, як і раніше, залишається затребуваним і прийнятним за ціною місцем відпочинку для літніх туристів. Чорне море на сьогоднішній день це морський відпочинок, який подобається мільйонам відпочиваючих. Кожен хотів би хоч раз у своєму житті відпочити на Чорному морі.
Чорне море має різного роду компонентами, завдяки яким відпочинок в цьому краї буде не тільки приємним, але і оздоровчим. Кисень, насичений солями хлору, брому, йоду впливає на функціонування багатьох органів, в результаті чого відзначається поліпшення загального стану. Морська вода сприяє загоєнню хірургічних рубців і ран. Що знаходяться уздовж всього узбережжя природні озера роблять Чорне море найкращим місцем для відпочинку і лікування. В одних озерах знаходяться натуральні джерела мінеральної води, в інших - ідеальне місце для грязелікування.
Чорне море приваблює багатьох любителів активного відпочинку, які спеціально приїжджають в цей край для занять віндсерфінгом, кайтсерфінгом, риболовлею і одним з найпопулярніших видів активного туризму під назвою рек-дайвінг, суть якого полягає в зануренні з аквалангом до затонулих кораблів. Таке занурення дозволяє буквально доторкнутися до історії.
Коли йдеться про Чорне море, мається на увазі безліч курортів Краснодарського краю. Це Геленджик, Туапсе, Сочі і Анапа.
Анапа це найпівнічніший курорт Чорноморського узбережжя в Краснодарському краї. У складі курорту Анапа: Витязево, сел. Варварівка, ст. Благовіщенська, Сукко, Малий Утріш, Великий Утріш, Джемете, м Анапа. У всіх курортних селищах і станицях розвинена інфраструктура і маса розваг. Курорти міста Анапа самі сонячні на Чорноморському узбережжі. Купальний сезон починається тут з травня і триває по жовтень місяць. Місто Анапа знаходиться в зоні середземноморських сухих субтропіків. Завдяки теплому морю, великій кількості сонячних днів, піщаних пляжів Анапа є одним з найбільш відвідуваних і популярних курортів для сімейного відпочинку в Краснодарському краї.

На узбережжі Чорного моря в Краснодарському краї представлені всі можливі види відпочинку: лікувальний, сімейний, дитячий, пізнавальний, екстремальний, активний, корпоративний. Саме тому мільйони росіян і іноземних туристів вибирають в якості місця для відпочинку Чорноморське узбережжя. Анапа це не просто курорти Чорного моря, але і місце, де можна провести незабутній відпочинок біля моря і поправити своє здоров'я. Люди спеціально приїжджають в Краснодарський край на Чорне море, щоб запастися хорошим настроєм і отримати запас бадьорості на весь рік.
Чорноморське узбережжя пропонує відпочиваючим широкий вибір готелів, готелів, санаторіїв, пансіонатів, будинків відпочинку і приватних готелів на будь-який смак і кишеню.

Відпочинок в Краснодарському краї на курортах Азовського моря

Крім чорноморських курортів в Краснодарському краї є також курорти, розташовані на Азовському морі - найдрібнішому морем в світі. Воно прогрівається швидше Чорно моря. Найбільша його глибина - 15 метрів, середня - 8 метрів. Клімат тут м'який, літо тепле і тривале, зима коротка. Узбережжя Азовського моря в Краснодарському краї відомо всім як бальнеологічний курорт.
На курорти Азовського моря в Краснодарський край в основному приїжджають сім'ї з дітьми. По правді кажучи, дітям більше подобається відпочивати на Азовському морі і це зрозуміло. Тут піщані пляжі, тепле море, у воді немає ніяких рослин і тварин, здатних завдати шкоди людині. До того ж на Азовському морі більше сонячних днів, ніж на узбережжі Чорного моря, пляжі якого практично завжди переповнені. Це не єдина перевага Азовського моря. Якщо ви хочете недорого відпочити біля моря, приїжджайте в Краснодарський край, а саме на Азовське море, поблизу якого немає ніяких промислових центрів. Значить повітря, яким ви будете дихати, буде кристально чистим, продукти екологічно чистими. До популярних курортів Азовського моря відносяться: Єйськ, Станиця, Станиця, Тамань, Темрюк, сел. Приазовський, Приморсько-Ахтарск, Должанська.

Відпочинок в Краснодарському краї принесе вам бурю позитивних емоцій. Приїхавши в таке місто як Анапа, ви забудете про повсякденні турботи, опинившись в дивовижному світі комфорту і відпочинку.

Новости