Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Від чого залежить солоність морської води?

  1. Що таке солоність води
  2. Чи можна потонути в солоній морській воді
  3. Користь солоної морської води

Досить довго живу на Чорному морі, звикла до його солоності і легкому пощипування шкіри після купання. Але недавно поїхали з подружкою до Азовського моря, і я дуже здивувалася: навіть хлебнувши випадково води, солі майже не відчула. Мене це порядком здивувало, адже моря ці знаходяться зовсім поруч один з одним, чому ж така різниця в солоності? Досить довго живу на Чорному морі, звикла до його солоності і легкому пощипування шкіри після купання

Що таке солоність води

Насправді, сіль в моря ніхто не сипле, солоність - це кількість твердих мінеральних речовин в 1 кг морської води. Потрапляють мінеральні речовини в воду різними способами і в різних кількостях, звідси і різна солоність. В основному солоність залежить від:

  • кількості впадають річок;
  • випарів (чим випарів більше, тим вода більш солона);
  • географічного положення водойми (внутрішні моря завжди більш солоні);
  • померлих морських тварин.

Само собою зрозуміло, що у кожного моря ці показники зовсім різні, звідси і різна солоність.

Само собою зрозуміло, що у кожного моря ці показники зовсім різні, звідси і різна солоність

Чи можна потонути в солоній морській воді

Як людину, абсолютно що не вміє плавати, мене постійно заспокоювали, мовляв, не бійся в солоній воді точно не потонеш ... А особливі любителі пожартувати, відправляли мене на Мертве море: воно вважається самим солоним в світі з найбільшою щільністю води. Яке ж щастя, що я нікого не послухала! Виявляється, що шансів потонути в солоній воді набагато більше, ніж в прісній. При цьому, чим вода більш солона, тим швидше потонеш, особливо якщо плавати не вмієш. У прісній воді можна хоч трохи протриматися на плаву, і навіть якщо наковтаєшся води, нічого страшного не станеться. Солоної води багато ковтнути не вийде. Так що сіль не має ніякого відношення до виштовхує силі.

Користь солоної морської води

Купання в солоній воді розганяє кров, насичує кров киснем і мінеральними речовинами, оновлює клітини шкіри. Особлива користь купання в морській воді для дітей, вагітних жінок, осіб, які перебувають на стадії реабілітації після важких захворювань.

Особлива користь купання в морській воді для дітей, вагітних жінок, осіб, які перебувають на стадії реабілітації після важких захворювань

Як бачите, незалежно від ступеня солоності, морська вода дуже корисна для нашого здоров'я. Головне - не перестаратися з купанням!

Мене це порядком здивувало, адже моря ці знаходяться зовсім поруч один з одним, чому ж така різниця в солоності?

Новости