Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Азовському морі зростає рівень солі

Останні дослідження Азовського моря показали, що рівень солоності моря стрімко зростає. Це пов'язано зі зниженням кількості прісної води в річках Дон і Кубань, повідомляє прес-служба Азовського науково-дослідного інституту рибного господарства (АзНДІРГ).

В даний час змінюється не тільки кількісний, але і якісний склад підводної фауни. Цього літа в Азовському морі були помічені чорноморські дельфіни, скат-хвостокол, барабуля.

Таке явище вже спостерігалося в 70-х роках. Вчені вважають, що це циклічний процес, який потім повинен піти на спад. Головне завдання в період підвищення солоності - строгий контроль за рибними ресурсами. Зараз відбувається масова міграція риб з Чорного моря в Азовське, при цьому ареали традиційних промислових видів, таких як судак, лящ і тарань, значно скорочуються.

«По-перше, необхідно вживати всіх заходів, щоб зберегти природне і штучне відтворення на максимально високому рівні. Це зробити важко, але можна, - розповідає заступник завідувача відділом промислової іхтіології Азовського НДІ рибного господарства Юрій Реков. -По-друге, боротися з ННН (несообщающейся, нерегульованим, незаконним) промислом - тим, що раніше просто називалося одним словом «браконьєрство».

Новости