Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тарань і вобла - різниця між цими рибами, в чому відмінності

  1. Тарань і вобла: різниця в промислі
  2. Приготування солоної риби
  3. В'ялена риба
  4. Вобла і тарань: риба або спосіб приготування

Любителі рибних продуктів, не шкодуючи сил, сперечаються про те, чи мають вобла і тарань відмінності за смаком, способом приготування, зовнішнім виглядом та іншими особливостями

Любителі рибних продуктів, не шкодуючи сил, сперечаються про те, чи мають вобла і тарань відмінності за смаком, способом приготування, зовнішнім виглядом та іншими особливостями.

Тільки справжні знавці можуть відразу сказати, яка у різновидів рибного продукту - тарань і вобла різниця.

Насправді обидві ці рибки є нічим іншим, як пліткою . Плотва зазвичай селиться в прісноводних водоймах. Якщо їй достатньо їжі, а харчується вона рослинами, личинками комах і молюсками, то ареал її проживання залишиться незмінним.

При мізерному раціоні рибка починає мігрувати в пошуках наживи і нерідко вибирається з прісноводного водоймища в морські води (передгирлової частина річки).

Тарань і вобла: різниця в промислі

Плотва, яка нереститься в прісних водах, а харчується в опріснених, називається напівпрохідний пліткою. Виловлена ​​в басейні Каспійського моря ця рибка буде іменуватися воблою. Промисел напівпрохідний плотви в Чорному і Азовському морях - це вже тарань.

Такі різновиди риби ростуть і розвиваються швидше, ніж звичайна прісноводна (жива) плотва, яка вибиралася за межі традиційного місця нересту. Варто сказати, що вобла, тарань і плотва перед нерестом збираються в рибні косяки, що полегшує рибний промисел.

Приготування солоної риби

Вобла і тарань відмінності мають не тільки за місцем проживання, а й за розміром, тобто за морфологічними ознаками. Вобла, наприклад, більший тарані і вже тим більше плотви. Незважаючи на зовнішні відмінності, готують ці різновиди риби за однаковими рецептами.

традиційно цю рибку засолюють, в'ялять і сушать , При цьому тарань дала назву всьому асортименту солоної сушеної рибки невеликого розміру - таранька. Отже, під цим псевдо назвою може ховатися і тарань, і плотва, і та ж вобла.

Посолити цю рибу краще сухим способом, тобто, натерти сіллю.

Дрібні рибки тільки очищаються від лусочок (і то не завжди), статтю кілограмові тушки краще очистити і від нутрощів. Натерті риб'ячі тушку викладаємо рядами в дерев'яній ємності і гарненько пересипаємо кухонною сіллю.

В охолодженому приміщенні просолюється риба буде не менше двох тижнів. Великим тушкам для Просолов може знадобитися і більше. При кімнатній температурі час засолу - тиждень.

В'ялена риба

Перед тим, як рибу засолити, їй дають кілька годин висушують. Потім обробляють сіллю, як при сухому засолі, нанизують на волосінь через очниці (дрібну рибку можна збирати в пучки по кілька штук) і на дві доби замочують в сольовому розчині.

До речі, якщо рибу в'ялити влітку, то час засолу в розчині - не більше доби.

До речі, якщо рибу в'ялити влітку, то час засолу в розчині - не більше доби

Згодом зв'язки виймаються і промиваються водою. Розвішують рибу на відкритому, добре продувається місці, можна прикрити марлею від комах і бруду.

в'ялена таранька буде готова через 2 тижні. Зверніть увагу, влітку потрібно стежити за рибою пильніше, так як перетримати на сонці продукт може придбати гіркоту.

Вобла і тарань: риба або спосіб приготування

Як і у випадку з назвою «таранька», багато споживачів рибного продукту думають, що і «вобла» - це ні що інше як назва страви, а не риби. Швидше за все, така думка сформувалася через те, що останнім часом рибний промисел на воблу істотно знизився.

Непривабливі умови для життя цього різновиду риби вплинули на різке зниження популяції вобли. У приготуванні тарань і вобла різниця зовсім не видно. Але чомусь справжні цінителі сушеної риби вважають, що вобла набагато смачніше тарані.

Новости