Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Спочатку в Азовському морі пропали осетри, а тепер в Бердянську - і пам'ятник цій рибі (фото)

Менше трьох років тому - в травні 2011 року - в Бердянську (Запорізька область) з ініціативи екс-мера міста, а на той час уже народного депутата Валерія Баранова було встановлено пам'ятник осетрові, який раніше в достатку водився в тутешніх водах. У бронзі ідею втілив відомий бердянський скульптор Микола Мироненко. Щоб виліпити рибину, йому довелося вивчати ... висушений екземпляр, бо живих осетрів в приморському місті вже на рибних прилавках не побачиш. На кам'яній брилі, що стала підставою пам'ятника, встановили табличку: «Тут водилися осетри».

На подив багатьох вчора п'єдестал пам'ятника цінної риби спорожнів ...

- Повідомлення до чергової частини надійшло близько 22-ї години 13 лютого, - розповів «ФАКТАМ» прес-офіцер Бердянського міськвідділу міліції Ігор Горецький. - 44-річний охоронець санаторію «Бердянськ» повідомив, що під час обходу території виявив відсутність елемента пам'ятника, тобто самої риби, яка важить приблизно 60 кілограмів. Ця подія зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, намагаємося розшукати викрадачів.

Ця подія зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, намагаємося розшукати викрадачів

Загалом, тепер табличка про те, що «тут водилися осетри», як ніколи точно характеризує стан місцевої природного середовища і стан справ в рибному господарстві
Загалом, тепер табличка про те, що «тут водилися осетри», як ніколи точно характеризує стан місцевої природного середовища і стан справ в рибному господарстві.

До речі, є в Бердянську і інші статуї, що підкреслюють зв'язок міста з морем. Валерій Баранов під час перебування мером ініціював встановлення пам'ятника «Бичкові-годувальнику» (рідкісний гість курорту їде без фотографії біля нього) і «Хлопчику-рибалці», якого невідомі негідники дуже швидко залишили без вудки ...

Фото pro. berdyansk. biz

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Новости