Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Підводне полювання на Чорному морі - рифові, кефалеві і пелагічні види риб

  1. Види риб Чорного моря
  2. Рифові види риб Чорного моря
  3. Кефалеві риби Чорного моря
  4. Пелагічні риби в Чорному морі
  5. Де шукати рибу в Чорному морі

Для того, щоб підводний морська полювання була успішною, потрібні знання і вміння з таких елементів:

  • прекрасне плавання
  • навички затримки дихання
  • знання техніки полювання
  • розуміння того, на кого полювати і коли
  • правильний підбір спорядження

Весняна підводне полювання на Чорному морі досить специфічна. Розрізняють три категорії риб, на яких приїжджають полювати любитель підводного лову:

  1. рифові види риб (що мешкають в прибережній зоні моря або океану);
  2. кефалеві (невелике сімейство стадних кочових риб);
  3. пелагические (види, що мешкають у верхніх шарах морів і океанів).

Види риб Чорного моря

Полювання на різні види риб буде відрізнятися і технікою виконання і оптимальністю екіпіровки. Якщо полювання на рифові види риб в основному полягає в знаходженні підводного мисливця в засідці і пасивного очікування своєї здобичі, то полювання на риб сімейства кефалеві і особливо на пелагічних раб сподобається тим, хто віддає перевагу активному пошук риби на різній глибині.

Рифові види риб Чорного моря

У Чорному морі при організації полювання на рифові види риб, найчастіше мають на увазі Ниркові полювання на обапола, зубаря і скорпену.

Горбиль в Чорному морі буває двох видів. Білий горбиль, що досягає часом ваги 10 кг, занесено до Червоної книги і не може бути промисловою рибою. Чорний горбиль, з масою 3-4 кг, є зазвичай прекрасної метою підводного мисливця.

Зубар, або Каракос, як ще називають морського карася, риба досить швидка і сильна. А полювання на неї буває завжди цікава і захоплююча. Але слід пам'ятати, що активність і сила риби дозволяє їй викручуватися від гарпуна, здійснюючи стрімкі маневри.

Скорпена, або морський йорж, навпаки веде досить пасивний спосіб життя. Це пов'язано з тим, що скорпена, маючи прекрасну маскування, нападає на свою здобич із засідки. Чорноморська скорпена має високу гастрономічну цінність. Однак, не можна забувати, що у цієї риби є отруйні шипи, які можуть призводити часом навіть до больового шоку.

Кефалеві риби Чорного моря

Підводне полювання на кефалевих риб на Чорному морі представлена ​​активним пошуком таких видів, як сингіль, Лобань і пеленгас.

Серед цих риб найменший розмір має сингіль, а найбільшим представником є ​​пеленгас.

Це промислові риби Чорного моря, які мають прекрасні поживні властивості, але важливо пам'ятати, що ці риби часто бувають заражені паразитами. І для того, щоб уникнути шкоди, слід ретельно піддавати тушки риби термічній обробці.

Пелагічні риби в Чорному морі

Нарешті, підводне полювання на пелагічних риб в Чорному морі в основному має на увазі ловлю пеламиди. Ця стайная риба дуже теплолюбива і приходить в Чорне море для нагулу навесні з Середземного. Пеламіду ловлять в прибережній зоні. Але на увазі її міграції не всякий рік можна знайти численні косяки цих риб.

Крім того, на Чорному морі можна іноді зустріти таких риб, як російський осетер (або чорноморський осетер, занесений до Червоної книги), морський судак і навіть дораду, яка припливає в Чорне море з Середземного.

Де шукати рибу в Чорному морі

У зв'язку з тим, що підводне полювання на різні види риб розрізняється, хороший результат може дати лише знання способу життя риби.

Навесні, на початку травня, рифові види риб повертаються з глибини в прибережну зону після зимівлі. Це відбувається тоді, коли вода прогрівається до температури 12-14 градусів. Ловити таку рибу вже можна на глибині 5 - 8 метрів.

Кефалеві ж здійснюють міграцію в сторону Азовського моря на годування і нерест. І так як вони наближаються до виступаючих мисів, навесні мисливці можуть спокійно влаштуватися в опорах, щоб вдало полювати.

А ось щоб виловити пеламіду доведеться неабияк потрудитися. Мало вистежити косяк, потрібно ще бути готовим пропливати великі відстані за затриманням цієї смачної риби. Тому, в очікуванні сезону підводного полювання, потрібно продовжувати тренування і продовжувати фізичні навантаження.

Підводне полювання на Чорному морі відео

Новости