Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На узбережжі Азовського моря приступили до роботи ще дві шахтарські здравниці

У селищі міського типу Сєдове відкрилися ще дві шахтарські здравниці - пансіонати «Золотий берег» і «Хвиля» Державного підприємства «Торезантрацит» У селищі міського типу Сєдове відкрилися ще дві шахтарські здравниці - пансіонати «Золотий берег» і «Хвиля» Державного підприємства «Торезантрацит». У літній сезон 2018 року в них зможуть відпочити не менше трьох з половиною тисяч гірників і членів їх сімей з Шахтарська, Сніжного і Тореза.

Всього за сезон планується провести дев'ять заїздів по сім днів кожен. «Пансіонат розрахований на 170 місць з усіма зручностями: цілодобово гаряча вода, номери обладнані кондиціонерами, новими меблями, поруч пункт громадського харчування, чистий пляж і, звичайно ж, море», - розповів директор пансіонату «Хвиля» Андрій Захаров.

До кожного оздоровчого сезону здравниці готують з усією ретельністю. Як повідомив директор пансіонату «Золотий Берег» Володимир Прокудин, це стосується не тільки комфорту, але і безпеки. Так, в поточному році найсерйознішу увагу було приділено профілактичним заходам протипожежної безпеки, оброблені всі горищні та складські приміщення. Ремонтно-будівельне управління ДП «Торезантрацит» приступило до проведення поточних ремонтів ще на початку весни. «З кожним роком відпочивати в наших пансіонатах ставати все більш комфортно, виробляються якісні ремонти, закуповується нові меблі і побутова техніка, зокрема, холодильники, кондиціонери. Треба докладати всіх зусиль, щоб наші шахтарі і члени їх сімей могли оздоровлюватися з максимальними зручностями », - заявив голова Торезької територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості Донецької Народної Республіки Федір Галізін.

Його слова підтвердили і перші гості, заселилися в пансіонат. Вони відзначили, що оздоровниця підготовлена ​​для повноцінного сімейного відпочинку.

Профспілковий лідер додав, що в «Золотому березі» і «Хвилі» в 2018 році планується оздоровити близько трьох з половиною тисяч чоловік. Крім того, близько 850 гірників і членів їх сімей зможуть побувати на курортах Російської Федерації - 740 осіб поїдуть в Лермонтово Краснодарського краю, ще близько 100 - в кримську Феодосію. «До того ж вирішуємо питання і по дитячому оздоровленню. Скоро відбудеться відкриття ДОТ «Орлятко» ДП «Макіїввугілля», де для дітей трудящих ДП «Торезантрацит» буде передбачено по 50 путівок в зміну. Зараз ведемо переговори про відпочинок наших хлопців і в дитячих оздоровчих таборах РФ, розташованих уздовж річки Дон », - уточнив Федір Галізін.

Нагадаємо, старт оздоровчого сезону для працівників підприємств вугільної галузі ДНР і членів їх сімей відбувся 1 червня, коли в Седово була відкрита база відпочинку «Буревісник» ДП «Донецька вугільна енергетична компанія». «У цьому році вперше з моменту утворення Міністерства буде створено рекордну кількість ліжко-місць. За підсумками сезону ми очікуємо оздоровити не менше шести тисяч трудящих і членів їх сімей, що на півтори тисячі чоловік більше, ніж у попередньому році », - підкреслив міністр вугілля та енергетики Анатолій Нестеренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости