Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На Україні запевняють, що вчення на Азові не вплинуть на відпочинок на узбережжі

Окупаційна влада колишньої Донецької області заявили, що закриття акваторії Азовського моря до 1 вересня для проведення військових навчань не вплине на відпочинок на узбережжі.

«Я не можу конкретно назвати прізвища, з ким я говорив з чиновників, але була одна відповідь: навчання може бути день-два, але це ніяк не пов'язано з тим, що на все літо узбережжі Азовського моря нібито буде закрито», - сказав глава райради в Мангуші Володимир Топузов в ефірі регіонального українського телеканалу.

Голова районної держадміністрації в Мангуші Дмитро Черниця уточнив, що військові навчання відбуватимуться тільки в море, а не на суші.

Військовий комісар району Андрій Скляров підтвердив, що відпочинку громадян вчення не торкнуться.

Повідомляється також, що під час військових навчань Маріупольський морський порт буде працювати в штатному режимі.

Чим обернеться сезон-2018 для тих, хто здає житло на Азовському морі, можна поки що тільки здогадуватися.

На фото: пляж Білосарайської коси
На фото: пляж Білосарайської коси

Як повідомляла «Російська Весна», 1 червня стало відомо, що для проведення навчань «і інших заходів з бойової підготовки» ВМС України перекриють українську частину Азовського моря.

Відразу після оприлюднення цієї новини в Мережі з'явилися кадри вкрай небезпечного прольоту на сверхмалой висоті військового винищувача над головами відпочиваючих на пляжі в Кирилівці (Запорізька область).

Шматок узбережжя Азовського моря від Седово (під контролем ДНР) до Бердянської коси традиційно був улюбленим місцем відпочинку жителів Донбасу - їхати в Урзуф або на Білосарайську косу було набагато ближче, ніж до Криму і, виїхавши в п'ятницю після роботи, близько дев'ятої вечора вже можна було насолоджуватися теплим морем і піском.

4 роки війни нічого не змінили: донеччани і луганчани як і раніше охоче їздять на курорти Азовського моря - поїздка в Крим для багатьох стала недоступною, оскільки триває добу: літні люди або сім'ї з маленькими дітьми не завжди вирішуються на настільки тяжку дорогу.

А якщо врахувати традиційно «сепаратистські» настрої півдня України, то відповідь на питання, чому вчення ВМСУ припали якраз на період літнього відпочинку, спливає сам собою.

Відзначимо, що морське узбережжя на захід від кримського перешийка традиційно облюбували для себе жителі Західної України: вже 4 роки вони наполегливо їздять відпочивати на курорти Одеської області.

Читайте також: Що чекає Донбас? - думка

Новости