Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На море з дитиною: нюанси відпочинку з дітьми до року

  1. Найважче - це дорога
  2. Що ще потрібно?
  3. Як організувати відпочинок з дитиною?

До відпочинку з дітьми я ставлюся досить оптимістично

До відпочинку з дітьми я ставлюся досить оптимістично. На сьогоднішній день є мамою трирічного синочка, намагаюся весь час брати його з собою, благо життєві обставини і фінанси дозволяють. І не належу до тих матусям, які вважають, нібито на море з дитиною потрібно їздити обов'язково з бабусями-нянями. Навпаки, нормальному відпочинку зайві люди поруч з Вами будуть тільки заважати. Нервові клітини, як відомо, не відновлюються, тому бережіть їх змолоду. А для допомоги, яка молодій мамі з дитиною кількох місяців від роду навіть на відпочинку необхідна, цілком достатньо чоловіка.

Втім, давайте про все по порядку.

Найважче - це дорога

У мене немає досвіду перельотів з малюком, вітчизняних поїздів з їх недолугим сервісом я взагалі побоююся, так що ми подорожуємо на машині.

Для далеких поїздок важливо вибрати зручне автокрісло. Врахуйте, що в колисці від коляски дитини перевозити не можна!

Про вибір автокрісел досить інформації на профільних сайтах, від себе лише пораджу брати крісло злегка «на виріст», тобто просторіше, особливо якщо Вашій дитині вже більше 6-7 місяців.

Якщо плануєте багато пішохідних прогулянок та екскурсій, захопіть з собою коляску у вигляді тростини - в складеному вигляді вона займає зовсім мало місця - і рюкзачок-кенгуру.

Тоді дитина скрізь буде з Вами, не доставляючи особливих незручностей. Мій, наприклад, під час огляду місцевих визначних пам'яток мирно спав в такий тростинці, благо спинка в ній опускається до лежачого положення.

А взагалі рекомендую не боятися різних пристосувань для транспортування дитини, як і спільних подорожей, поїздок, розваг з немовлям. Повірте, шкідливіше за все для зростаючого організму тривале нерухоме лежання в ліжечку!

Обов'язково запасіться в дорогу питною водою (бутильованої) і баночним дитячим харчуванням. Навіть якщо Ви - люта противниця баночок і все кашки-пюрешкі готуєте своїми руками, побережіть сили (під час відпочинку вони Вам ще знадобляться!).

Повірте, в ситуації, коли потрібно швидко нагодувати дитину чимось абсолютно безпечним, баночки з дитячим харчуванням дуже виручають. Не завадять вони і в тому випадку, якщо малюк «виключно на грудному вигодовуванні». Дитина може вередувати і не брати груди, кілька ложок пюре з баночки стануть в такій ситуації хорошим способом заспокоїти і підгодувати його.

До речі, харчування, підгузники і вологі серветки зі зрозумілих причин я завжди беру з собою: на курортах все це набагато дорожче, ніж в моєму рідному супермаркеті.

Для подорожей з дитиною обов'язково потрібно сформувати аптечку (цей пункт заслуговує окремої статті!), А також придбати хороший дитячий сонцезахисний крем з SPF-фактором не нижче 50 і засіб для захисту від несекомих у вигляді спрею.

Що ще потрібно?

Якщо дитина вже повзає-сидить-пробує ходити самостійно і Ви хочете регулярно брати його з собою на пляж, захопіть з собою кілька панамок і легких літніх костюмчиків, які станете одягати в перші дні, щоб уникнути сонячних опіків. Потім буде достатньо трусиків.

Дозволяти дитині повзати по пляжу голяка я не раджу з гігієнічних міркувань (особливо якщо у Вас дівчинка).

Дозволяти дитині повзати по пляжу голяка я не раджу з гігієнічних міркувань (особливо якщо у Вас дівчинка)
По можливості вирушайте в поїздку раннім вечором.

Зрозуміло, попередньо дайте можливість відпочити і виспатися того, хто буде за кермом (у нас це зазвичай тато, я воджу машину тільки по місту). Увечері, вночі і рано вранці дорога переноситься значно легше, адже немає виснажливої ​​духоти, спеки і стовпотворіння машин, теж поспішають на курорти.

Ще один важливий нюанс хорошого відпочинку з дитиною - досить комфортна обстановка в готелі або готелі.

Я ніколи на цьому не економлю, бо не хочу прати руками або мучитися в задушливому номері без кондиціонера. При бажанні хороші умови для відпочинку можна знайти в будь-якій місцевості, в тому числі і на Азовському узбережжі, ніжно улюбленому матусями з дітьми різного віку!

Як організувати відпочинок з дитиною?

Багато що залежить від віку.

Погодьтеся, що п'ятимісячний і однорічний - це дві різні Всесвіти.

В общем-то, чим молодша дитина, тим менше йому підходить перебування на пляжі (навіть в тіні парасольок і навісів), купати найменших рекомендується не частіше 2 разів на добу і зовсім недовго, а ось гуляти вечорами можна без обмежень, якщо немає сильного вітру.

На вечірні прогулянки обов'язково одягайте легку бавовняну шапочку, користуйтеся засобом від комарів (ввечері вони особливо злі).

Можна взяти з собою надувний басейн, приносити з пляжу морську воду і купати в ній дитини перед денним сном на балконі або веранді. Ми так і робили, дитячий сон потім дуже глибокий і міцний. Дуже добре, якщо у Вашому готелі буде власний дитячий майданчик з пісочницею. Ігри з піском актуальні для малюків в усі часи!

А ось на пляж дитини краще брати з собою приблизно з півтора року, попередньо оцінивши всі ризики.

Мій досвід показує, що найбезпечніше пляжі трохи в стороні від готелів і пансіонатів, так звані дикі. Так, часом там немає навісів, але при наявності парасольок питання з тінню цілком вирішуване. Зате немає сміття, битого скла та шуму - а для відпочинку з дитиною це важливіше всього іншого.

І ще одна порада: не забувайте дбати про себе!

Як би не був малий Ваша дитина, пам'ятайте, що перш за все Ви жінка, а вже потім - дружина і мама. Постарайтеся навіть під час літнього відпочинку зберегти гарне волосся, гарну фігуру, доглянуту шкіру обличчя і тіла.

Автор: Женя Денисенко (спеціально для сайту azovskoe-more.in.ua)

Шановні відвідувачі! Не залишайте у відгуках питання про нюанси заселення, наявності вільних місць та ціни на проживання. На ці питання вам дадуть відповідь тільки за вищевказаними телефонами. До уваги рекламодавців! Вільно рекламне місце, ціни дуже приємні: Шановні відвідувачі

Як організувати відпочинок з дитиною?
Що ще потрібно?
Як організувати відпочинок з дитиною?

Новости