Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Море в Залізному порту: 10 причин провести літо

Залізний порт - курортне селище в Херсонській області на чорноморському узбережжі України. Щорічно тут проводять літню відпустку тисячі туристів. Що ж вабить людей в це дивовижне місце?

Що ж вабить людей в це дивовижне місце

1. Це, звичайно ж, море! Кожна людина мріє влітку відпочити на морському узбережжі, обзавестися бронзовою засмагою, забути про насущні проблеми, роботі в задушливому офісі, нескінченних телефонних дзвінках, набридливих колег і клієнтів, автомобільних пробках, асфальті та інші принади «міських кам'яних джунглів».

Безкоштовні широкі піщані пляжі без бухт і заток, пологий захід у море, парасольки, шезлонги, магазинчики і бари з прохолодними напоями і легкими закусками, пункти прокату спорядження для водних видів спорту і відпочинку, аквапарк - про що ще мріяти тим, хто планує літню відпустку ? У курортному селищі Залізний порт, на море, можна по-справжньому розслабитися, відпочити душею і тілом, отримати заряд сил на рік уперед.

2. Україна одна з небагатьох країн світу, яка має вихід до двох морів. Обидва моря досить теплі в літні місяці і комфортний клімат прилеглих регіонів дозволяє всім бажаючим насолоджуватися красою морського і пляжного відпочинку. Чорне і Азовське моря різні і перше виграє за багатьма показниками. Чорне море чистіше і глибше, а відпочинок на його узбережжі більш престижний.

3. Кожен педіатр, невропатолог або інший фахівець з питань дитячого здоров'я підтвердить, що відпочинок на морському узбережжі корисний підростаючому поколінню. Мінімум 2-3 тижні на море і протягом усього року діти рідше хворіють респіраторними захворюваннями, а вірусні інфекції переносяться значно легше. Чому це має бути саме море Залізний порт? Тут є для дітей все необхідне! Свіже повітря, розваги, якісні продукти харчування, комфортні умови проживання. Клімат звичний, тому адаптація проходить дуже легко.

4. Хороший відпочинок і оздоровлення важливо не тільки для дітей, а й для дорослих. Батьки потребують оздоровлення не менш дітвори. Свіже морське повітря, атмосфера загальної розслабленості, неспішності буквально за пару днів вдихнуть радість і щастя в згаслі очі, шкіра знову змінить сірий відтінок на рожевий і засяє здоров'ям.

5. Залізний порт і море - це вітчизняні радості. Сюди можна доїхати за кілька годин з будь-якої точки України! Немає необхідності трястися в жаркому вагоні поїзда або летіти літаком кілька годин. З цієї причини літній море, Залізний порт, пляжі і релакс - відмінний варіант відпустки.

6. Відпочинок в цьому чорноморському селищі впевнено можна назвати бюджетним. Падіння економіки України та погіршення добробуту громадян - не привід відмовлятися від літньої поїздки до моря. Це лише можливість відкрити для себе нові варіанти пляжного відпочинку. Можливо, недорогий відпочинок в Залізному порту виявиться краще, ніж деякі закордонні курорти.

7. Величезний вибір пансіонатів, баз відпочинку, вілл, готелів, санаторіїв та приватного житла. З власною територією або без неї, з харчуванням (повний пансіон, напівпансіон, шведський стіл), можливістю готувати самостійно або харчуватися в кафе, з басейнами або без, з власним пляжем або виходом на загальний.

8. Чорне море Залізний порт - це унікальний курорт, де абсолютно кожен турист знайде для себе не тільки комфортні умови проживання, а й відповідні розваги. Для молоді тут є кафе, бари, дискотеки і клуби. Для дітей будь-якого віку - незліченна кількість атракціонів, батутів, зон для ігор і відпочинку. Людям похилого віку цей курортне селище пропонує пансіонати з тихими тінистими алеями і обладнаними пляжами, санаторні програми для профілактики і лікування багатьох хронічних захворювань.

9.Еще одна причина вибрати Залізний порт для літнього відпочинку - цілюще джерело, розташований в 15 км від селища і лікувальні грязі. Гарячі води гейзера багаті йодом, солями. Прийом таких ванн і грязьові процедури рекомендовані при захворюваннях опорно-рухового апарату, хворобах шлунково-кишкового тракту і органів дихання, сечостатевої та репродуктивної системи.

10. Близькість до пам'яток регіону. Чорноморський Біосферний заповідник, Заповідник Асканія-Нова, Гейзер, Паланка Запорізької січі, руїни Збур'ївське фортеці, острів Джарилгач, Кінбурнська коса. Тут буде цікаво дорослим, і знайдуться розваги для маленьких туристів.

З кожним роком Залізний порт стає все більш популярним серед українських туристів і шанувальників пляжного відпочинку з країн ближнього зарубіжжя. Втім, це цілком логічно. Цей невеликий чорноморський курорт гідний уваги!

Що ж вабить людей в це дивовижне місце?

Новости