Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Літній відпочинок на Азовському морі в Генічеську і Кирилівці

Літня відпустка завжди очікуване цілий рік подія Літня відпустка завжди очікуване цілий рік подія. Тому місце для поїздки на відпочинок, як правило, вибирається з особливою ретельністю.

Якщо ви хочете як слід засмагнути, в повній мірі насолодитися теплим морем і спокійним, повноцінним відпочинком, то, напевно, виберете Азовське море. Влітку воно нагрівається до 29 Со, а цілюще повітря на узбережжі насичений бромом і йодом.
Це море популярно у відпочиваючих багатьох країн СНД, особливо України, Росії та Білорусі. Багато з них вибирають Генічеськ - невелике курортне місто в Херсонській області. Місто з'єднується мостом через протоку Тонкий з косою Арабатська стрілка - також популярним місцем літнього відпочинку.
Арабатка - країна сонця і радості
Якщо порівнювати з іншими курортними зонами, скажімо, в Криму, то відпочинок на Азовському морі в Генічеську тут доступний практично кожному. Тут зможуть повноцінно відпочити як дорослі, так і діти. У місті досить розвинена інфраструктура: міський пляж ( «Дитячий»), центральний ринок, парк відпочинку, магазини, а також кафе, готелі і дискотеки, розташовані, в тому числі і на узбережжі. Відпочиваючі, які приїжджають великими сім'ями, часто вибирають житло в приватному секторі - як в Генічеську, так і на всій території трьох сіл Арабатської стрілки - Генгоркі, Стрілецького і Щасливцеве. Крім великих «цивілізованих» баз відпочинку і приватних міні-пансіонатів з усіма зручностями, на Арабатській стрілці розташовані 4 державних дитячих оздоровчих табори і туристична база. З травня по жовтень тут працює водолікарня, в якій проводяться оздоровчі водні процедури з використанням термальних вод зі свердловини глибиною 1600 метрів. Лікування тут показано людям із захворюваннями серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату, ендокринними і шкірними захворюваннями.
Кирилівка - інфраструктура та екстрім
Ще одним популярним місцем літнього відпочинку на Азовському морі є селище Кирилівка, розташований в Запорізькій області. Для відпочинку призначена також і розташована поруч Федотова коса. В цілому, це курортна зона завдовжки близько 15 км. Такий популярний інтернет-запит, як відпочинок Кирилівка, забезпечить вас списком з більш 300 баз відпочинку і 18 оздоровчих таборів. Влітку в Кирилівці відкритий для відвідування зоопарк, працюють водні гірки, луна-парки та інші атракціони, включаючи такі екстремальні, як парасейлінг і катання на водних мотоциклах.
Не дивлячись на однаковий «степової» пейзаж, відпочинок на Азовському морі має масу переваг. Віддаленість курортів від жвавих автотрас допомагає людині відчути особливу тишу і «відірваність» від цивілізації. Море і навіть пісок в цій місцевості збагачені корисними речовинами, благотворно впливають на людський організм.

Новости