Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди поїхати в серпні

  1. Відпочинок в Україні: куди поїхати в серпні
  2. Відпочинок на морі в серпні
  3. Екскурсійний відпочинок в серпні
  4. Екскурсії та тури в січні
  5. Екскурсії для дітей з Києва
  6. Погода в серпні - поради мандрівникам

На серпень припадає пік відпускного сезону в Україні. Найбільш затребуваними напрямками будуть відпочинок на морі та подорожі в Карпати. Втім, можна підібрати тур вихідного дня , Щоб відпочити від суєти і духоти міста, вибравшись на природу. традиційно багато пропозицій на День Незалежності України .

Відпочинок в Україні: куди поїхати в серпні

Серпень - один з найбільш сприятливих місяців для поїздок. У Карпатах настав найкращий час для збору лісових ягід і грибів. Бажаючим відпочити біля води і уникнути штовханини морських курортів, можна відправитися на озеро Синевир або Шацькі озера . Любителям екстремального відпочинку рекомендуємо відвідати на Південний Буг, щоб зайнятися рафтингом на Мигійські порогах .

Відпочинок на морі в серпні

У серпні пляжний сезон в самому розпалі по всьому морському узбережжю України. Особливо підходить для відпочинку на морі друга половина серпня, коли температура води досягає свого максимуму (Одеса - + 24С, в Бердянську + 25С), а спека починає спадати. Пляжі Одеси, Затоки, Скадовська, Коблево, Залізного Порту, Бердянська і Кирилівки готові прийняти всіх бажаючих. Для тих, хто поки не готовий виділити багато часу на пляжний відпочинок, ми пропонуємо короткі, але дуже насичені тури до моря в серпні. відправитися на Сафарі-тур на острів Джагирлач або за 4 дні відвідати самі цікаві місця на Півдні України : Херсон, Кінбурнську косу, острів Джарилгач , Покататися на байдарках по Дніпру. Можна відправитися в тур вихідного дня до Миколаєва - місто моря, вина кораблів

Екскурсійний відпочинок в серпні

В кінці серпня проходить найбільша і відома українська ярмарок - Сорочинський . Крім народних гулянь і театралізованих постановок, ярмарок з концертами відвідують провідні українські виконавці, тут проводиться безліч майстер-класів. Кращий спосіб відсвяткувати День Незалежності - підкорити найвищу гору України - Говерлу або просто провести вихідні в Карпатах . Спеціально до головного свята країни на Хортиці готують особливе уявлення і кінний спектакль. В тур вихідного дня можна відправитися на екскурсію в Батурин - гетьманську столицю, в Софіївський парк або ознайомитися з садибами і палацами Харківщини .

Екскурсії та тури в січні

Відпочинок з дітьми в серпні

Тепле море, рівний берег, невеликі глибини, багато фруктів - Азовське море, Скадовськ , Залізний порт - кращі варіанти, щоб відправитися на відпочинок на море з дітьми. Тури до Кирилівки - це відмінна можливість відпочити на морі з дітьми і відвідати один з найбільших аквапарків в Україні.

Екскурсії для дітей з Києва

Тури для дітей по Україні

Фестивалі та свята в серпні

На початку місяця пройде фестиваль українського духу «Бандерштат», де зберуться кращі українські виконавці. У серпні, на березі Чорного моря в Затоці проходить Z-Games - найбільший у Східній Європі музично-спортивний фестиваль, присвячений екстремальним видам спорту та електронної музики. У середині місяця в Моринцях, на батьківщині Тараса Шевченка, пройде захід, присвячений Кобзареві, з музичною сценою, майстер-класами та ярмарком майстрів. В останніх числах серпня великий рок-фестиваль проходить в Тростянці (Сумська обл.) - в «Круглому дворі» голосно прозвучить «Схід-рок».

Календар свят:

2 серпня - день десантника

4 серпня - День національної поліції

День Повітряних Сил України (перша неділя серпня)

День фізкультурника (друга субота серпня)

День будівельника (друга неділя липня)

13 серпня - Всесвітній день лівші

14 серпня - Маковея

15 серпня - День археолога

19 серпня - Спас

23 серпня - День Державного Прапора України

24 серпня - День Незалежності України

День авіації України (остання субота серпня)

День далекобійника (остання субота серпня)

День Шахтаря (остання неділя серпня)

Погода в серпні - поради мандрівникам

Якщо на початку місяця температура може підніматися до + 35С, то вже до кінця місяця ночі стають дуже прохолодними. Липень - дуже посушливий і теплий місяць. Середня температура в Києві близько + 24,9С, в Одесі - + 26,5С, у Львові - + 23,5С, в Харкові - + 25,7С. Прохолодніше всього в Карпатах, тут середня температура вдень коливається в районі 20С.

Серпень - дуже посушливий місяць, Сама дощова погода у Львові, помірно волого - в Харкові і Дніпрі, в Одесі і по всьому узбережжю дощів майже немає. У серпні досить часті грози - нетривалі, але дуже інтенсивні.

Новости