Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Грязьовий вулкан Тіздар - Туристичне агентство "Акваторія"

Грязьовий вулкан Тіздар знаходиться в селищі За Батьківщину Краснодарського краю в 50 метрах від Азовського моря Грязьовий вулкан Тіздар знаходиться в селищі "За Батьківщину" Краснодарського краю в 50 метрах від Азовського моря. Інша його назва - "Синя балка". Кратер цього вулкана 25 метрів глибиною, повністю заповнений сульфідної мулової брудом, що володіє лікувальними властивостями. Цю бруд використовують в грязелікування в курортах Анапи. Завдяки високому питомій вазі бруду в вулкані просто неможливо потонути. Цей бруд в вулкані постійно оновлюється, кожен день з глибин надходить близько 2,5 кубічних метра, тому вона ніколи не втрачає свої лікувальні властивості.

Вулкан Тіздар останнім часом починає набирати велику популярність серед гостей і жителів Краснодарського краю саме завдяки лікувальної грязі, яку він викидає. Взагалі в Темрюкському районі налічується близько 30 вулканів. Тут можна зустріти континентальні, морські, відкриті, поховані, а також затухшим і діючі вулкани. Є серед них і грязьові.

Дістатися сюди можна, записавшись на нашу екскурсію або самостійно на автомобілі. Виїхавши в сторону Порт-Кавказ, згорнути в селищі За Батьківщину у рекламного щита. Через два кілометри по асфальтовій дорозі ви приїдете на місце.

Через два кілометри по асфальтовій дорозі ви приїдете на місце

Сам вулкан знаходиться на приватній території, тому в'їзд платний. За шлагбаумом організований комплекс: велика стоянка, дегустаційний зал, невелике кафе і ринок, душові кабінки та страусина ферма.

Бруд з вулкана забирати з собою не можна, за цим стежать. Але люди все одно примудряються її забрати.

Новости