Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Грязьовий вулкан Тіздар на Азовському морі: ціни, відгуки, як доїхати

  1. Де знаходиться Тіздар на Азовському морі?
  2. Історія появи
  3. Відпочинок на селевому вулкані Тіздар
  4. особливості інфраструктури
  5. Як дістатися (доїхати)?
  6. Ціни і контакти

Західний край Азово-Кубанської низовини (півострів Тамань ) Є унікальною природною рекреацією, причому не тільки завдяки пляжам двох морів і незліченною лиманах. На північному і південному берегах ми потрапляємо в розсип діючих вулканічних сопок. Одна з них - грязьовий вулкан Тіздар - являє собою оздоровче урочище, що встигло заробити як скандальні, так і конструктивні відгуки. Сьогодні в західному кварталі села За Батьківщину обладнана ціла купальня, ціни в яку низькими не назвеш.

Тамань

ЗМІСТ

Де знаходиться Тіздар на Азовському морі?

Електронна карта визначає об'єкт на околиці ЖК «Ключовий» - в селищі За Батьківщину Темрюкського району Кубані. Жерло виявляється вже в 60 м від узбережжя.

На карті Краснодарській краю грязьовий вулкан розташований так:

відкрити карту

Історія появи

За часів так званого Апшеронского століття відбулося рух деяких геологічних пластів. Підсумком стало появи виходів сірководневої «магми». Маленькі сопки по аналогії зі страшними силами, які стрясають землю, були названі вулканами. Природні багатства, які вони випльовують, оцінені ще киммерийцами, часто намазувати чорним місивом. Звичай перейняли і греки.

У XIX столітті, після російської колонізації півострова, на місці нинішнього населеного пункту За Батьківщину стали з'являтися перші грязелікарні. Сюди «приросли» невеликі рибальські села. На початку минулого століття тут вже можна було зустріти село значного розміру - Синя Балка.

На початку минулого століття тут вже можна було зустріти село значного розміру - Синя Балка

Більшовики дали йому іншу назву - За Батьківщину, перетворивши пам'ятник природи і найближчим до нього озеро в частку санаторно-оздоровчого комплексу. У 90-х р практично всі тут занепало. Історія купальні продовжилася в столітті нинішньому. Зараз тут все обладнано таким чином, що «йодо-сіро-бромную ванну» можна порівняти з європейським «Баденом».

Відпочинок на селевому вулкані Тіздар

Він являє собою кратер, оточений озером, що має в діаметрі 20 м, знаходиться на невеликому пагорбі. Рідина тут нагрівається до + 20 ... + 25 градусів. Питома вага насиченого сірководнем речовини настільки високий, що не дозволяє купальщикам потонути. Без допомоги напарника в кратері навіть не поринеш. А зануритися обов'язково треба - кажуть, після цього остаточно пропаде лупа і виразки. Немає проблем зі шкірою голови і обличчя? Тоді не пірнайте, адже бруд з вух випадає кілька днів. До речі, запах сірководню буде переслідувати вас ще 3 доби.

Перебувати в грязі можна не більше 15 хвилин за один сеанс, адже не варто забувати, що у таких процедур існують деякі протипоказання. У кого-то тиск може піднятися, а кого-то від запаху сірководню може сильно вирвати (вагітні і т.д.). Подробиці можна дізнатися на спеціальних інформаційних стендах, розміщених поруч з входом і касами. Одне з правил - не втратити ключ від вашої речовий осередки.

Одне з правил - не втратити ключ від вашої речовий осередки

Все зроблено зручно: для нових відвідувачів і «клієнтів, які досягли кондиції» (тих, хто вже перемазаний і поспішає до виходу у відкриті душові кабінки з морською водою), передбачені окремі доріжки. Охоронці комплексу покажуть, кому куди проходити, де переодягатися, де знімати взуття, а де спускатися - в «масу».

особливості інфраструктури

Як не дивно, але на Азовському морі грязьовий вулкан Тіздар дозволяє не тільки падати в бруд обличчям. Навколо нього є:

  • дерев'яні альтанки з красивими лавками;
  • паровозик, який доставляє вас до описаного «острову здоров'я»;
  • міні-зоосад «Ковчег», де ви поспілкуєтеся з вовками, страусами, павичами і більш маленькими екзотичними тваринами;
  • дитячий майданчик з 10 видами ігрових комплексів;
  • кабінети;
  • камери зберігання;
  • велика парковка (до слова, в'їзд коштує дорожче, ніж вхід);
  • затишний пансіонат «Тіздар», де вам запропонують номери класу «Стандарт» різної місткості;
  • СПА-комплекс;
  • винний магазин;
  • кілька сувенірних крамниць;
  • зарибнений ставок;
  • холодильник з смачним морозивом;
  • продовольчий торговий ряд.

дерев'яні альтанки з красивими лавками;   паровозик, який доставляє вас до описаного «острову здоров'я»;   міні-зоосад «Ковчег», де ви поспілкуєтеся з вовками, страусами, павичами і більш маленькими екзотичними тваринами;   дитячий майданчик з 10 видами ігрових комплексів;   кабінети;   камери зберігання;   велика парковка (до слова, в'їзд коштує дорожче, ніж вхід);   затишний пансіонат «Тіздар», де вам запропонують номери класу «Стандарт» різної місткості;   СПА-комплекс;   винний магазин;   кілька сувенірних крамниць;   зарибнений ставок;   холодильник з смачним морозивом;   продовольчий торговий ряд

Навпаки великого винного супермаркету в спеціальному басейні можна прийняти винні ванни: як і інші СПА-послуги, ця оплачується окремо. Через 15 метрів від «винного басейну» нещодавно з'явилося кілька кафешок. Можна поїсти дешевше, купивши що-небудь у бабусь в зазначеному вище торговому ряду, ну або на березі того ж Азовського моря.

Як дістатися (доїхати)?

Приїхавши на автовокзал Темрюк, сідайте на маршрутку, наступну вглиб Таманського півострова (обов'язково через Голубицький ). Шуканий селище буде за Пересип.

На машині сюди дістатися можна і самостійно, на карті маршрут має такий вигляд:

відкрити карту

Ціни і контакти

  • Адреса: вулиця Радянська, п. За Батьківщину, Темрюкский район, Краснодарський край, Росія.
  • Координати: 45.357105, 37.099255.
  • Телефон: 8-988-134-43-57.
  • Офіційний сайт: http://tizdar.ru/spa/volcano/
  • Режим роботи: з травня по вересень - з 9:00 до 20:00.
  • Ціни на квитки: 700 рублів, діти до 5 років - безкоштовно, пільговики - 50% від вартості.

Викиди маслянистої чорної маси, що має в народі прізвисько «лікувальні грязі», знаходяться на багатьох курортах Росії. Мова про південному закінченні зони помірного пояса. Одне з таких місць - берега навколо водойми, що отримав назву Азовське море. Вулкан Тіздар - один з грязелікувальних курортів, які туристи охрестили «дорогущей грязьовий стежкою». Ціни за вхід в цей комплекс можна дізнатися на нашому сайті суть вище. Чудові фото також реально знайти тут, як і на офіційному ресурсі однойменного з пам'яткою пансіонату.

Де знаходиться Тіздар на Азовському морі?
Немає проблем зі шкірою голови і обличчя?
Як дістатися (доїхати)?

Новости