Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Генічеськ - відпочинок в Генічеську 2019 на море, бази відпочинку, готелі

  1. Географічні та природні особливості
  2. Генічеськ житло, ціни 2019
  3. пляжі Генічеська
  4. Генічеськ - інфраструктура
  5. Генічеськ - розваги
  6. Як дістатися до Генічеська

Генічеськ - це невелике місто на узбережжі Азовського моря перед в'їздом на косу Арабатська стрілка. Відпочинок в Генічеську 2019 залишається популярним у жителів України. Сюди приїжджають за південним сонцем, теплим морем і цілющим повітрям.

Можна зрозуміти туристів, які їдуть на відпочинок саме в Генічеськ. Тут розвинена інфраструктура, піщані пляжі, доступні ціни 2019 на житло влітку, а також зручне транспортне сполучення з населеними пунктами України. Багато в чому це залежить від того, що Генічеськ - все-таки місто, а не село. Оселитися можна в приватному секторі недорого або вибрати більш престижні готелі і бази відпочинку на першій лінії за високими цінами. Також в місті активно здаються квартири, котеджі та окремі будиночки.



«Paradise» ( «Парадайз») - новий готель в Генічеську недалеко від пляжу. Він орієнтований на сімейний відпочинок в Генічеську. читати далі
Шукаєте пансіонати Генічеськ? Приїжджайте в пансіонат «Азалія», який розташований ... читати далі
Якщо ви їдете у відпустку всією сім'єю, вибирайте біля курорту Генічеськ готелі для відпочинку з дітьми ... читати далі
«Сонячний вітер» - так називається готель на території села Генічеська Гірка (Генічеськ). читати далі
Якщо вас цікавлять бази відпочинку біля містечка Генічеськ, ласкаво просимо на базу відпочинку «Олена»! читати далі
Якщо ви вирішили відпочити біля міста Генічеськ, база відпочинку «Юний Гагарінец» чекає на вас! читати далі
«15А» - затишний і зелений гостьовий будинок економ-класу на Азовському узбережжі, на косі Арабатська стрілка. читати далі
Відпочинок поблизу курорту Генічеськ без посередників! Ласкаво просимо на віллу «Сафарі» ... читати далі
«ПапаДеМоре» - сучасний комплекс відпочинку на першій лінії моря ... читати далі
Генічеська Гірка - відпочинок недорого в комплексі «У Вадима» на базі відпочинку «Арабатська стрілка» ... читати далі
Гостинний дім «Ірина» - житло прийнятними цінами! Це тихий приватний сектор ... читати далі
Якщо ви в пошуках готелю Генічеськ на першій лінії, приїжджайте в «Райський сад». Це готель на самому березі ... читати далі

Географічні та природні особливості

Генічеськ - місто на півдні Херсонської області. Він знаходиться перед косою Арабатська стрілка, з якої з'єднаний мостом через протоку Тонкий. Відстань від обласного центру - міста Херсона - трохи більше 200 кілометрів.

Генічеськ відноситься до тих міст України, яким пощастило мати вихід на Азовське море. Природа також обдарувала цю місцевість озерами з солоною водою і степами. Повітря наповнене ароматами степових трав і морського бризу, що вкрай корисно для людей із захворюваннями органів дихання.

Через Генічеськ проходить автомобільна дорога, яка з'єднує між собою материкову частину і курорти, розташовані на косі Арабатська стрілка (Генічеська Гірка, Стрілецьке і Щасливцеве). Також не можна не відзначити наявність залізничної станції, щодня приймає електрички, і порт з видобутку морського піску і черепашки.

Генічеськ житло, ціни 2019

У Генічеську є бази відпочинку, готелі, пансіонати, приватний сектор, окремі будиночки і котеджі. Можна знайти житло від доступного «економ» до номерів «люкс» за стандартами приазовських курортів. Варіанти представлені кімнатами в приватному секторі і номерами на базах відпочинку, в пансіонатах і готелях. Номери здаються зі зручностями, з частковими зручностями і без зручностей. Вартість житла залежить від умов проживання, наявності додаткових послуг та віддаленості від узбережжя. Найдорожчі бази відпочинку в Генічеську розташовані на березі (перша лінія). Чим далі від берега в центр міста, тим ціни на проживання будуть дешевше. Людям, які шукають відпочинок в Генічеську недорого, варто звернути увагу на приватний сектор і недорогі бази відпочинку.

Окрему нішу займають квартири в Генічеську. Це зручний варіант для проживання однієї сім'ї. На відміну від приморських селищ з приватним сектором, в Генічеську можна зняти окрему квартиру і відчувати себе, як вдома. Вся заковика в тому, що багато багатоквартирні будинки розташовані в центрі міста, і дорога на пляж пішки буде займати щодня по 15-20 хвилин часу. Хоча, якщо постаратися, можна зняти квартиру і ближче до берега, скажімо, в 5 хвилинах пішки. Ціни на оренду квартири в Генічеську в межах - 500-1000 гривень на добу.

пляжі Генічеська

Берегова лінія курорту покрита морським піском з домішкою дрібної черепашки. За містом вона являє собою обриви, проте у міру наближення до житлових районів вони були штучно згладжені. У деяких місцях берег укріплений камінням.

У центрі Генічеська є міський пляж, який охрестили «дитячим». Глибина моря в цій зоні досягає від сили одного метра, що прекрасно підходить для купання дітей. Для того, щоб поплавати, дорослим доведеться подолати відстань близько 200 м углиб моря. Цей пляж обладнаний навісами, кіосками з прохолодними напоями, тиром, гірками та іншими розвагами.

Відпочиваючі облюбували ще одне місце засмаги та купання у відпочиваючих - «дикий» пляж. Він абсолютно не обладнаний для відпочинку, до того ж, досить вузький. Через велику кількість туристів тут накопичується багато сміття, відсутні урни.

За мостом через протоку Тонкий є кілька диких пляжів. Мулисте дно і поросль трави крізь пісок не дуже підходять для нормального пляжно відпочинку.

Генічеськ - інфраструктура

Хоч Генічеськ не відрізняється великою площею території, його інфраструктура розвинена досить непогано. Місто має хорошу транспортну розв'язку. Тут є залізнична станція і автовокзал, звідки відправляються електропоїзди і маршрутки до найближчих містах і обласних центрах України. У міську інфраструктуру входять кілька шкіл, банківських відділень, аптеки, лікарня, магазини і ринки.

Генічеськ - розваги

Влітку Генічеськ може запропонувати туристу всі необхідні розваги. Тут працює міський парк атракціонів, а на пляжах є водні гірки, батути, катамарани, банани, гідроскутери та інші розваги. Для любителів вечірнього відпочинку Генічеськ відкриває нічні клуби і пляжні дискотеки, літні кафе і бари.

З визначних пам'яток в місті Генічеськ можна відвідати місцевий краєзнавчий музей. Однак туристам пропонують відвідати екскурсії в околицях:

  1. 1. Аквапарк «Оазис» в селі Генічеська Гірка (15 км від міста).
  2. 2. Дельфінарій «Оскар» в селі Генічеська Гірка. Ціна дорослого квитка в 2019 році - 200 грн. За додаткову плату можна сфотографуватися або поплавати з дельфінами.
  3. 3. Гаряче джерело в селі Щасливцеве (20 км від Генічеська). Відвідування безкоштовне.
  4. 4. Страусина ферма в 50 км від Генічеська, недалеко від села Стрілкове. Тут можна подивитися на страусів і навіть спробувати страви зі страусиного м'яса.
  5. 5. Заповідник «Асканія-Нова». Унікальне місце, яке входить в список «7 чудес України». Знаходиться в 90 км від міста.

Як дістатися до Генічеська

Практично з будь-якого великого українського міста можна доїхати на поїзді до залізничної станції «Новоолексіївка». Звідти курсують електропоїзди, маршрутки і таксі в Генічеськ. Від автовокзалів Херсона, Дніпра, Запоріжжя, Вінниці, Києва та інших міст регулярно курсують автобуси і маршрутки, як приватні, тай муніципальні. Якщо рухатися на своєму авто, потрібно їхати по трасі «Одеса - Ростов» або «Харків-Сімферополь» до покажчика «Генічеськ».

Географічні координати: 46 ° 10'37 "пн. ш. 34 ° 47'56 "в. д.

Генічеськ на мапі Херсонській області

Новости