Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Генічеськ - дитячий оздоровчий відпочинок в Херсонській області

  1. місцевість
  2. Кліматичні особливості Генічеського району
  3. Клімат Генічеського району
  4. Море і пляж в Генічеську і на Арабатській стрілці (с. Стрілкове, с. Щасливцеве, с. Генгорка)
  5. оздоровлення
  6. Інфраструктура в Генічеську
  7. Пам'ятки і розваги в Генічеську
  8. Дитячі табори в Генічеську
  9. Ціни на дитячий відпочинок в Генічеську
  10. Ціни в Генічеську на дорослий відпочинок

Генічеськ - курортне місто в Херсонській області, який розташований на Азовському морі.

Генічеськ

Серед туристів Генічеськ популярний завдяки лікувальним джерелам, теплого моря, помірними цінами та зручною інфраструктурою. Багато лікувальних і грязьових джерел, а так само гейзерів які збагатять Ваш організм корисними мінералами.

Цікавий дитячий відпочинок забезпечать дитячі табори. Є варіанти як для діток по поодинці так і для спортивних команд. знайти дитячий табір в Генічеську Вам допоможе наш портал!

Так склалося, що більша частина дитячого відпочинку розподілена на Арабатській косі по таких місцях, як село Стрілецьке, Щасливцеве та Генгорка.

Давайте розглянемо всі переваги і не тільки відпочинку в даному регіоні!

місцевість

Генічеськ розташований на північно-західному узбережжі Азовського моря навпроти коси Арабатська стрілка, з'єднані автомобільним мостом через протоку Тонкий.

Площа становить всього 7.5 км2.

Населення - 20 000 чоловік.

Курортні села Стерковое, Щасливцеве та Генічеська Гірка знаходяться в Генічеському районі. Всі села розташовані на косі Арабатська Стрілка Кримського півострова.

Кліматичні особливості Генічеського району

Клімат Генічеського району

Хоча відпочинок розподілений по різних селах Генічеського району, клімат у них однаковий.

Клімат в Генічеську помірно-континентальний, з сухим жарким літом. Середня темпертура влітку становить 22 градуси. Повітря насичене цілющим коктейлем з сухих степових і вологих морських повітряних мас, збагачених іонами і брому. Вологих днів в році всього 41, але і не рідкісні зливи. Опадів в літній сезон в середньому від 20 до 45 мм.

Так як глибина небльшой, частина води швидко випаровується з поверхні моря і лиманів насичуючи повітря корисними елементами.

Море і пляж в Генічеську і на Арабатській стрілці (с. Стрілкове, с. Щасливцеве, с. Генгорка)

Так як Азовське море найдрібніше в світі, це сприяє швидкому прогріванню, середня температура в липні 25-27 градусів, берег пологий Так як Азовське море найдрібніше в світі, це сприяє швидкому прогріванню, середня температура в липні 25-27 градусів, берег пологий. Біля берегів море неглибоке і швидко прогрівається. Пройдя10-15 кроків, Ви зайдете приблизно на глибину до пояса.

Практично у всьому курортному регіоні піщані, з домішкою дрібної черепашки, пляжі. Пляжі досить вузькі 10-15 метрів.

Якщо Ви вирішили відпочити всією сім'єю, радимо зазирнути на дитячий пляж в Генічеську. Цей пляж назвали так, завдяки дуже малому морю біля узбережжя. На пляжі є тіньові навіси, ларьки, тир і дитячі атракціони.

оздоровлення

Окрему увагу варто приділити лікувальних джерел, гейзерів і лиманах. Цілющі грязі дійсно покращують стан орагнизма.

Популярна водолікарня "Гаряче Джерело", розташована в Генгоркі. Так само є безкоштовний термальне джерело на виїзді з Щасливцево, в цьому місці з підземної свердловини виходить вода температурою до 70 градусів, після чого проходить через 3 басейни, в кожному з яких охолоджується все більше і більше.

крім гарячих джерел, тут також багато запасів грязі і ропи. Запаси грязі є в протоці Кручене гирло, в озерах Салькове і Генічеське.

Відомими лікувальними властивостями володіє і ропа - сольовий розчин лиманів і морських озер, розташованих по всій косі. Щорічно у води Сиваша надходить близько 12 мільйонів тонн солей, що містять сполуки брому, натрію, магнію, інших цінних мінералів. За концентрації унікальних природних речовин, води Сиваша можуть конкурувати тільки з затокою Кара-Богаз-Гол у Туркменістані, Великим Солоним озером в США і Мертвим морем на Близькому Сході.

Інфраструктура в Генічеську

Інфраструктура розвинена досить добре. У Генічеську є залізнична станція, автостанція, школи, садочки, лікарня, аптеки, магазини, ринки і банки.

У центрі розташований парк ім. Т. Шевченка, де є гойдалки, каруселі та колесо огляду.

Пам'ятки і розваги в Генічеську

Якщо Ви приїдете до Генічеська радимо відвідати Краєзнавчий музей на вул. Відродження 1 (Петровського).

Популярним напрямок в Генічеську є екскурсії. Відпочиваючі вибирають такі напрямки:

  • Гаряче джерело. Знаходиться в с. Щасливцеве на території недобудованого комплексу Inter Medical Eco City. Цілюща вода в источнки має температуру близько 70 градусів. Джерело сприяє лікуванню хронічних запальних процесів, серцевих хвороб і хвороб центральної нервової системи. Відстань від Генічеська близько 20 км.
  • Аквапарк "Oasis" в селищі Генічеська гірка. Всього в аквапарку 10 водних гірок, найбільша висота спуску 15 метрів, а довжина близько 180 местре. Режим роботи з 10.00 до 19.00. Дорослий квиток на цілий день 415 грн, дитячий - 395 грн.
  • Дельфінарій «Оскар-Генічеськ». Весь літній період проходять водні уявлення з морськими тваринами. Сеанси на 11.00, 15.00, 19.00. Ціна квитків в дельфінарії в Генічеську від 150 до 180 грн, діти до 3-х років безкоштовно. Плавання з дельфінами обійдеться від 600 грн за 5 хвилин, знімок на свій фотоапарат від 100 грн.
  • Асканія Нова. Біосферний заповідник, який вважається найстарішим степовим резерватором світу, був закладений Фрідріхом Едуардовичем Фальц-Фейном понад 100 років тому. Заповеднк Асканія Нова в Генічеську входить в топ 100 заповідників планети і визнана одним з 7ми чудес світу. Ціна дорослого квитка 50-55 грн, дитячого 35-40 грн.

Дитячі табори в Генічеську

Дитячі табори в Генічеську прекрасна можливість для дитини оздоровитися і насолодитися теплим морським бризом. Дітки відвідають різні цікаві місця, аквапарк або дельфінарій. Деякі бази приймають спортивні команди, тому буде можливість провести спортивні збори на море. Середня ціна дитячого табору в Генічеську 6 000 грн.

Середня ціна дитячого табору в Генічеську 6 000 грн

Вивчайте і вибираєте дитячі табори в Генічеську у нас на порталі вже зараз!

Ціни на дитячий відпочинок в Генічеську

Табори тут об'ємні, користується популярністю серед спортивних команд.

Середня ціна за путівку на 17 днів становить 350 грн. У цю ціну включено: проживання, харчування, розважальна програма, користування практично всієї інфрастукртурой, мед. страхування. Додатково оплачується трансфер з Вашого міста в Генічеськ.

Ціни в Генічеську на дорослий відпочинок

У 2018 році економ варіант коливається від 80 до 150 грн, а люкс від 400 до 500 грн. Харчування теж доступне, середній чек на добу на людину 60 - 100 грн.

Генічеськ - місто зі своєю теплою атмосферою. Якщо Вам необхідно оздороаіться, тоді Вам саме до Генічеська. Доступні ціни прітно порадують, а вечірня анімація не змусить нудьгувати вечорами. Ну і звичайно не забуваємо про своїх діток і бронюйте дитячий табір в Генічеську вже зараз на порталі дитячих таборів!

У статті використані фотографії таборів: Альбатрос , Приморський , Гренада.

Новости