Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Єйськ в жовтні - Відпочинок і погода

  1. Погода в Єйську в жовтні
  2. Чим зайнятися в Єйську в жовтні?
  3. Пляжний відпочинок
  4. Розваги та екскурсії
  5. Свята та фестивалі
  6. Які ціни на відпочинок в Єйську в жовтні?

Проходить вересень, а разом з ним зникають незабутні відгомони минулого літа. Який характер відпочинку підготувала для наших співвітчизників перлина Приазов'я? Це ми і обговоримо в нашій статті на Тур-Календарі.
Проходить вересень, а разом з ним зникають незабутні відгомони минулого літа

Єйськ в жовтні - Все про погоду і події


Погода в Єйську в жовтні

Варто зізнатися, жовтень в Єйську важко назвати оксамитовим сезоном. На відміну від чорноморських курортів нашої країни тут в цей час досить прохолодно. Все ж північне розташування і відсутність надійного щита від вітрів у вигляді високих гірських хребтів дає про себе знати. За даними метеоспостережень, середня денна температура повітря становить близько +14 ° C. Але найчастіше місяць починається з +15 .. + 16 ° C. Хоча, звичайно, року бувають різні. В особливо теплі (наприклад, таким був 2012 року) стовпчик термометра сягав +22 ° C. Проте краще не розраховувати на таку милість природи і збирати в дорогу достатню кількість теплих речей. На думку досвідчених туристів, під час відпочинку буде необхідні вітровка, реглани з довгим рукавом, брюки, а так же шарф і головний убір.
температура вдень Варто зізнатися, жовтень в Єйську важко назвати оксамитовим сезоном

+ 14 °

температура вночі температура вночі

+ 7 °

Температура води Температура води

+ 11 °



Останні два предмета гардероба надійно захищають від вечірніх холодів. Як тільки смеркне, навколишнє середовище стрімко остигає. В середньому в темний час доби фіксують від +7 ° C до +9 ° C, іноді (правда, вкрай рідко) трапляються заморозки - близько +3 ° C. Кількість ясних сонячних днів складає приблизно 55%. Більше третини місяця небо покрите хмарністю або по ньому «гуляють» дощові хмаринки. Часом жовтня видається на рідкість «сухим», а часом зливи докучають кілька днів поспіль. Передбачити це кліматичне явище представляється нереальним завданням, але найкраще для перестраховки «озброїтися» парасолькою.

Чим зайнятися в Єйську в жовтні?

У жовтні Єйськ повільно занурюється в напівдрімоті, але ряд готелів та санаторно-курортних установ і раніше радо зустрічає своїх гостей. Купальний сезон вже закритий. Крім оздоровлення сюди приїжджають за свіжим морським повітрям і цілющою тишею, хвацько знімають хронічну втому. Що панує атмосфера настільки умиротворена, що можна без зусиль насолоджуватися звуками природи - гуляючи по парку, беручи участь в автобусних екскурсіях або просто, влаштовуючи пікніки.

Пляжний відпочинок

Як вже було сказано, ймовірність прийняття водних процедур практично дорівнює нулю. Азовське море дуже дрібне, через що воно швидко віддає своє тепло. На початку місяця реєструють близько +16 ° C, а до його кінця - не вище +10 ° C. Так що перебування на березі обмежується лише риболовлею (в ясний день можна вийти в море на катері), а якщо пощастить - то загорянням. Хоча шанси отримати смаглявий відтінок шкіри вже мізерно малі. Але часом, як Ви можете спостерігати на відео, видаються дуже теплі деньки.

Розваги та екскурсії

У жовтні осінь остаточно і безповоротно вступає в свої права. На доказ цього вона «розписує» природу в соковиті золотисті, буро-жовті, багряні, теракотові і кавово-коричневі тони. Від чого та ніби оживає на тлі в'янення рослинності. Єйськ оточений густим лісовим масивом, багатим різними красотами. Так чому б не взяти фотоапарат і не відправитися за дивовижними осінніми фото до водоспадів і мальовничих річках? Відмінною ідеєю для когось стане похід за грибами. З приходом частих дощів з'являються перші маслюки, опеньки і печериці. На окрему увагу заслуговують музеї, стіни яких не тільки розкажуть багато цікавого, але і вкриють в годинник негоди. До них відносять народний музей на станиці Довжанської, історико-краєзнавчий державний музей і етнографічний центр «Кубанський хутір». Любителям ягід і фруктів скажімо, що в першій половині жовтня ще продаються виноград, кавуни і дині. Так що без щедрої порції вітамінів Ви не залишитеся.

Свята та фестивалі

У жовтні кіноцентр «Прем'єр» зустрічає традиційний фестиваль кіно «Молодий Кіновек», що привертає до участі молодих талановитих кінематографістів. По суті, це огляд конкурсних робіт. Глибинний зміст цієї акції - не тільки підвищення професіоналізму кінолюбителів, а й пропаганда гуманістичних ідей, миру і добра, що розкриваються в представлених на фестивалі фільмах.

Які ціни на відпочинок в Єйську в жовтні?

Жовтень - найкращий час для ощадливих туристів. Ціни на проживання в приватному секторі, санаторіях і готелях знижуються приблизно на 45% -50% в порівнянні з липнем-серпнем. Так само дешевшають різні туристичні послуги.

Жовтень Єйську створений для неквапливого споглядального відпочинку. Тур-Календар сподівається, що ми відповіли на всі Ваші запитання.



Який характер відпочинку підготувала для наших співвітчизників перлина Приазов'я?
Чим зайнятися в Єйську в жовтні?
Так чому б не взяти фотоапарат і не відправитися за дивовижними осінніми фото до водоспадів і мальовничих річках?
Які ціни на відпочинок в Єйську в жовтні?

Новости