Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Для шахтарів Республіки відкритий оздоровчий сезон на узбережжі Азовського моря

Сьогодні в сел Сьогодні в сел. Седово на узбережжі Азовського моря відкрився оздоровчий сезон для працівників підприємств вугільної промисловості Донецької Народної Республіки і членів їх сімей. Першим автобусам з відпочиваючими радо відкрили свої ворота бази відпочинку «Хвиля» державного підприємства «Торезантрацит» і «Золотий Берег» ДП «Шахтарськантрацит».

Урочисте відкриття літнього оздоровлення 2016 року проходило за участю директора Департаменту вугільної промисловості Міністерства вугілля і енергетики ДНР Миколи Ковальова, генеральних директорів ДП ​​«Торезантрацит» і «Шахтарськантрацит» Володимира Мандриченко і Володимира Завгороднього, Голови Федерації профспілок ДНР Максима Паршина, лідерів територіальних і первинних організацій Профспілки працівників вугільної промисловості ДНР.

Введення в експлуатацію оздоровниць не просто дався і галузевому міністерству, і профспілковим органам. Нагадаємо, що в 2014 році на їх територіях базувалися підрозділи збройних сил України, після відступу яких улюблені місця відпочинку шахтарів залишилися зруйнованими і розграбованими, все що мало мізерну ціну було вивезено або знищено. Тому багато корпусів здравниць довелося відновлювати з нуля, завозити меблі, побутову та сантехніку. В.о. Міністра вугілля і енергетики ДНР Руслан Дубовський взяв цю роботу під особистий контроль, кілька разів з квітня місяця відвідував Седово, проводив інспекцію якості ремонту, чистоти пляжів, озеленення і т.д. Про це говорили і виступаючі.

Микола Ковальов від імені Міністра привітав усіх з відкриттям оздоровчого сезону на Азовському узбережжі, зазначивши, що ситуація останніх років, на жаль, складалася не на користь відпочинку, не на користь шахтарів. «Йшли і продовжують йти запеклі бої, багато шахт були зруйновані, і про відновлення баз відпочинку не було й мови. За останні роки змінилося 13 міністрів, і жоден з них не звертав увагу на оздоровлення.

Руслан Дубовський не словом, а ділом підійшов до відкриття баз відпочинку, питання оздоровлення трудящих. При серйозній підтримці керівництва Донецької Народної Республіки нам спільно з профспілкою вдалося привести здравниці в порядок, щоб оздоровити працівників вугільних підприємств і наших дітей », - сказав директор Департаменту вугільної промисловості. Він висловив упевненість, що за оздоровчим сезоном 2016 року підуть наступні, і з року в рік якість відпочинку буде тільки поліпшуватися. «Ми більше будемо набиратися сил і здоров'я, щоб будувати наше щасливе майбутнє», - підкреслив Микола Ковальов.

Максим Паршин також розповів про складнощі, які довелося подолати, щоб відкрити оздоровчий сезон для гірників і членів їх сімей і підкреслив ще один важливий аспект - мінімальну вартість відпочинку для них на Азовському узбережжі. «Всі відпочиваючі на шахтарських базах відпочинку отримують пільгові путівки через профспілкові органи на місцях. Для трудящих та членів їх сімей вони складають всього 10-20% від їх реальної вартості », - повідомив профспілковий лідер.

На базі відпочинку «Хвиля» в літній період 2016 року планують організувати 9 заїздів відпочиваючих по 100-150 чоловік за зміну, «Лазурний Берег» готовий прийняти по 150-170 чоловік, намічено 10 заїздів. І це ще не все хороші новини для працівників вугільної промисловості Республіки. Слідом за цими базами на узбережжі Азовського моря відкриється ще і пансіонат «Буревісник», що знаходиться на балансі ДП «Донецька вугільна енергетична компанія». Попередня дата запуску бази в роботу - 20 червня. До того ж, за домовленістю з теркому ППВП ДНР вугільні об'єднання, у яких немає баз відпочинку на узбережжі, зможуть оздоровити своїх трудящих в відкрилися пансіонатах. Завдяки Міністерству вугілля і енергетики і Федерації профспілок ДНР в цьому році у кількох тисяч гірників Республіки з'явилася реальна можливість відпочити зі своїми сім'ями на морському березі за профспілковими путівками.

Скопійовано: Мін ПЕК ДНР http://mintek-dnr.ru/news/dlja_shakhterov_respubliki_otkryt_ozdorovitelnyj_sezon_na_poberezhe_azovskogo_morja/2016-06-14-619
http://mintek-dnr.ru/

схоже

Новости