Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Азовське море відпочинок в Пересип

  1. Особливості водойм регіону
  2. Характеристика курортного селища
  3. Стан інфраструктури курорту

До переліку курортів селище Пересип увійшов нещодавно. На його території немає величезних готелів і санаторіїв. Але тут добре організовані послуги по оренді житла в приватному секторі. Також безліч гостьових будинків і міні готелів, вони готові надати свої послуги в номерах різної категорії. Всі дії місцевих жителів націлені на організацію якісного відпочинку. Відпочиваючих завжди радує тепле і ласкаве Азовське море, відпочинок Пересип обіцяє зробити незабутнім.

Відпочиваючих завжди радує тепле і ласкаве Азовське море, відпочинок Пересип обіцяє зробити незабутнім

Особливості водойм регіону

Азовське море відноситься до мілководній зі змішаними чорноморськими і річковими водами природному басейну. Це найдрібніше море в світі, його береги з невисокими схилами, глибина збільшується поступово. Відмінною рисою Азовського моря є наявність безлічі лиманів.

Важливо знати, що починаючи з травня місяця, морська вода починає швидко прогрівається по всій поверхні.

У розпал пляжного сезону, який триває 124 дні, температура води тримається в межах 25 градусів, але іноді досягає 30 градусів. Кубанський регіон володіє унікальними природними пам'ятками. Одна з них це Ахтанізовська лиман.

Тут на піщаній косі двісті років тому з'явився селище Пересип. У той далекий час озеро не з'єднує з морем, але в зрошувальних цілях з'єднали:

  • Річку Кубань;
  • озер;
  • Азовське море.

Перевага відпочинку в селищі

Сьогодні відпочинок в селищі став затребуваним, з року в рік сюди приїжджають постійні відпочиваючі. Популярність відпочинку в селищі росте, так як тільки тут присутній тиша. В регіоні практично незаймана природа, відсутня міська метушня.

Тут повільно розвивається інфраструктура, тому туристи радять приїжджати на відпочинок в Пересип на Азовському морі для дикого відпочинку, але в цьому і полягає принадність цього селища.

Приїхати в Пересип на Азовському морі варто, щоб побачити ряд природних пам'яток:

  • Грязьовий вулкан Тіздар;
  • Ахтанізовська лиман;
  • Долина лотосів.

Грязьовий вулкан Тіздар;   Ахтанізовська лиман;   Долина лотосів

Грязьовий вулкан має другу назву - Синя балка, його цілющі властивості використовують для лікування багатьох захворювань. Цікаво подивитися на кратер вулкана з величиною в 25 метрів. Також туристи приїжджають відвідати ферму зі страусами, розташовану поруч з вулканом.

Не залишить байдужим туриста і незвичайна система озер, вона особливо приваблива для любителів рибної ловлі. Унікальне цвітіння лотосів на березі лиману триває з липня по вересень. Щоб подивитися це незвичайне видовище сюди з'їжджаються жителі і туристи з усієї округи.

Характеристика курортного селища

Берегова лінія Пересипу мілководна і складається з піску. Пологе узбережжі без каменів, черепашок і водоростей. Пляжна зона в будь-якому місці підходить для дитячого відпочинку.

Слід знати, що недалеко від селища знаходиться лікувальний пляж, він корисний своїми вулканічними грязями.

Комфортний клімат, мілководний шельф, красиві пейзажі дозволяють курорту конкурувати з місцями відпочинку Кримського півострова.

Тут добре переноситься спека, так як невисока вологість, близьке розташування степів, які насичені ароматами різнотрав'я. Відпочинок на Азовському морі в Пересипу дає можливість побути наодинці з природою. Місцеві жителі пишаються своєю візиткою, яка об'єднує:

  • Рівний піщаний пляж;
  • Синяву дзеркального моря;
  • Степові простори;
  • Крислату рослинність.

Стан інфраструктури курорту

В околицях Краснодарського краю трохи курортів віддалених від міської суєти. Місць, де відсутня буйна нічне життя, галасливі розваги, але в селищі можна користуватися водними атракціонами, прогулянками на човнах або катерах. В результаті тихий відпочинок дозволить набратися сил на цілий рік.

Вибрати житло на курорті не складно, так як звідусіль близько до моря. Селище розташоване уздовж берегової лінії. Вартість житла доступна для населення будь-якої категорії. На території селища діє кілька баз відпочинку і пансіонат «Азов». Пансіонат підтримує високий рівень обслуговування і має в своєму розпорядженні першокласними номерами.

Стан гостьових будинків досить гарне, вони зовні і внутрішньо привабливі. Номерний фонд складається з:

  • Номерів категорії люкс;
  • стандарт;
  • Економ.

Номерів категорії люкс;   стандарт;   Економ

Дістатися до Пересипу можна літаком, поїздом, автобусом або автомобілем. Швидко і зручно прибути літаком, так як близько розташовані два аеропорти. Один знаходиться в Анапі, другий в Краснодарі. З обох аеропортів слід їхати до населеного пункту Темрюк. Потім на маршрутному таксі до Пересипу. В основному приїжджі користуються послугами громадського транспорту, також таксі або заздалегідь замовляють трансфер.

Що ще почитати

Новости