Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Які вирушають на курорт донеччани ризикують опинитися між блокпостами і війною. У минулому році люди не поспішали покидати Азовське море

У цьому році жителі столиці Донбасу і міст, підконтрольних ДНР, з настороженістю дивляться на перспективи літніх відпусток. Відкривати курортні сезони на узбережжі Азова не поспішають - там не припиняються бойові дії. І, звичайно, не радують напружені ціни на житло.

У минулому році донеччани масово покинули влітку рідне місто (на околицях було справжнє пекло, а снаряди літали по всьому Донецьку), а більшість вирушили на Азовське море, куди ще не дійшла війна. Ціни, звичайно, теж не радували, зате не було спецперепусток, хоч і курортників перевіряли на кожному блокпосту. Багато, стежачи за тим, що відбувається в Донецьку, благали господарів не виставляти їх з пансіонатів і будиночків, переплачували за проживання, чекаючи, коли ситуація в Донецьку покращиться. Втім, до осені вже багато хто був в рідному місті - у людей просто закінчилися гроші.

Зараз донеччани знову виявилися не в кращій ситуації: тепер вони елементарно не можуть вивести оздоровити дітей на Азовське море. "Нікуди в цьому році не поїдемо, - скаржиться" Вістям "донеччанка Олена, у якої 7-річна донька. - Торік їздили на Білосарайську Косу, так ледве знайшли житло. Вже домовилися з господарями, але виїхати з Донецька довелося пізніше наміченого: люди, які жили до нас, категорично відмовлялися виїжджати, пропонували будь-які гроші, щоб не повертатися в Донецьк. Тепер на Білосарайську Косу не поїдеш - вона під контролем України, а спецперепусток у мене і мого чоловіка немає ".

Тепер на Білосарайську Косу не поїдеш - вона під контролем України, а спецперепусток у мене і мого чоловіка немає

Білосарайська Коса. Фото: А. Волошин

Відзначимо, що спецперепусток немає у багатьох донеччан; ті, кому треба виїхати на територію України, вважають за краще давати хабарі на блокпостах, а не возитися з шаленою бюрократичною системою для отримання перепустки. Таким чином, відпочинок в Мелекіно і на Белосарайке для донеччан автоматично відпадає.

Що стосується території, підконтрольній ДНР, то багато збираються відвідати Седово. Ціни там "кусаються". Середня ціна в пансіонаті - близько 200 грн. з людини, а люкс обійдеться в 300 грн (без харчування). Але у приватників можна, звичайно, знайти і дешевше. Ще можна відправитися в селище Безіменне, там все значно дешевше: "Ми зробили ремонт, приїжджайте обов'язково, - кажуть нам в одному з пансіонатів курорту. - Про ціну не турбуйтеся, домовимося. Ми просимо 40-50 грн. З людини, з дітей до 16 - ще менше ".

З людини, з дітей до 16 - ще менше

До війни в Безіменному ці прапори мирно співіснували. Фото: А. Волошин

Але хочемо нагадати, в кінці квітня в Безіменне прилетіли снаряди з боку Широкино, та й на всьому узбережжі Азова в Донецькій області зараз вкрай неспокійно.

детально: Обстріли з Широкино перекинулися на сусідні села

Звичайно, деякі збираються в Крим, але ціни там для середньостатистичного донеччанина просто "ахові". Як з'ясували "Вести", найдешевше місце обійдеться відпочиваючому в 350 грн. в день. Більш-менш нормальне житло коштує близько 1000 грн., А люкс в пансіонаті - 13000 грн.

Новости