Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«4 моря» Керченського півострова Чорне і Азовське, Сиваш і Керченську протоку

Унікальне географічне положення Керченського півострова дозволяє купатися в чотирьох акваторіях і на вибір!

Чорне море має солоність 28 проміле, трохи нижче ніж в Середземному морі і Світовому океані. Це означає, що вода не така щільна і в неї приємно пірнати з будь-якої висоти. Солі на тіло діють без роздратування і, в загальному, особливої ​​необхідності змивати їх немає. Чорноморська вода має багато спільного, за сольовим складом, з кров'ю і лімфою людини. Всі життєво важливі мікроелементи засвоюються при купаннях прямо через шкіру, поліпшується обмін речовин, тренується серцево-судинна і дихальна системи, підвищується життєвий тонус, організм загартовується. У порівнянні з більш південними курортами Крим виграє тим, що вода зазвичай не прогрівається вище 24 градусів С і завжди дарує бадьорість.
Неприємною для відпочиваючих особливістю Чорного моря є літні згони теплої води - «низовка», або «холодна течія», коли тепла вода вітром відганяється від берега, а знизу піднімається холодна 8-12 про С. Це кристально чисті води, що зберігають в собі ще чистоту і енергетичну міць Великого заледеніння Європи. Море в ці дні особливо красиво, а риба ловиться сама собою. Втім, завжди можна вибрати район узбережжя, де вода в цей момент тепла.

На Азовському морі охолодження води ніколи не буває. Солоність тут значно нижче - 12-14 проміле. Але зате його мілководна затока Сиваш має дуже концентровану ропу - так називається вода з високим вмістом солей. Вона використовується для хімічного виробництва, а в окремих ділянках Сиваша для лікувальних цілей.

Безліч прибережних озер - лимани утворені затопленням усть древніх річок. Ропа і високомінералізовані грязі озера Чокрак, Табачук та інших в результаті медичної практики, яка налічує близько 3 тисяч років, визнані лікувальними. А цілюща сила озера Чокрак у Керчі доповнюється ще постійним припливом речовин грязьових вулканів з надр Землі. Тому тільки Крим дає шанс в лікуванні деяких складних захворювань, для яких будь-який курорт світу безсилий.
Блакитна глина зустрічається в берегових обривах багатьох місць Криму. Відома вона своїми унікальними миючими властивостями з давніх-давен як сапун, кил. Але зараз цінується за моментальний косметичний ефект для шкіри і волосся в поєднанні з морською водою і сонячним прогріванням. Енергетика її таїть в собі сили вулканічного виверження і цунамі - адже це древній вулканічний попіл, оброблений морем.
Керченську протоку між Азовським і Чорним морем має перехідний режим солоності і своєрідні принади в купанні.

Новости