Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Спорт реагує на події в М'янмі

  1. суть конфлікту
  2. ігри збірних
  3. «Ахмат»
  4. Хабіб

Найгостріше всіх - Хабіб Нурмагомедов.

Найгостріше всіх - Хабіб Нурмагомедов

суть конфлікту

На заході М'янми в штаті Ракхайн живе близько мільйона представників етнічної групи рохінджа. Майже всі рохінджа - мусульмани, переважна більшість жителів М'янми - буддисти. У них конфлікт, який почався ще за часів Другої світової і загострився в 2012-му, а в 2016-м підключилася армія М'янми. Приводом для організованих дій проти рохінджа влада називає нападу на поліцейські пости. Правозахисники кажуть, що армія М'янми вбиває людей без суду, армія все заперечує.

За останні кілька днів жертвами конфлікту стали близько 400 осіб (практично всі - рохінджа). Десятки тисяч мусульман були змушені покинути М'янму з 2016 року.

Росія і Китай підтримують дії влади М'янми. Вчора в інстаграме ці дії засудив Рамзан Кадиров, який назвав те, що відбувається геноцидом мусульман. Біля посольства М'янми в Москві відбувся несанкціонований мітинг мусульман.

ігри збірних

Прем'єр-міністр Киргизії Сапар Ісаков скасував матч відбіркового турніру на Кубок Азії-2019 з М'янмою, який повинен був пройти 5 вересня в Бішкеку. «У зв'язку з інформацією, що надійшла від правоохоронних органів, я прийняв рішення скасувати матч. Ситуація знаходиться під повним контролем », - сказав Ісаков.

У прес-службі киргизького кабінету міністрів заявили: «У зв'язку з ситуацією, що непростою ситуацією в М'янмі і великим суспільним резонансом питання, а також у зв'язку з підвищеною терористичною загрозою і недопущенням масових заворушень на грунті міжрелігійної ворожнечі, матч відмінено. Причина - інформація, що надійшла від правоохоронних органів про можливість спроби організації масових заворушень ».

Сьогодні розпочався турнір U-19 збірних Південно-Східної Азії. Господиня турніру - М'янма. Перший матч вже відбувся - Таїланд проти Східного Тимору.

Команда М'янми завтра повинна грати з Індонезією. Міністр спорту Індонезії Імам Нахраві закликав гравців зосередитися на футболі.

«Ахмат»

ФК «Ахмат» і Олег Кононов закликали прийти на мітинг на підтримку мусульман М'янми.

«Геноцид і репресії, які відбувається в Бірмі, - це неприпустимо і, звичайно, нам не можна мовчати. Я хочу, щоб ми висловили свою думку і вийшли на мітинг », - сказав Кононов.

«Коли в світі щось відбувається, всі про це говорять. Але коли вбивають тисячі безневинних мусульман в Бірмі, всі мовчать. Закликаю всіх наших братів і сестер завтра прийти на мітинг. Висловити свою думку, показати всім, що ми зі своїми братами і за них переживаємо. Ми проти терору і насильства », - сказав капітан« Ахмата »Різван Уціев.

Хабіб

Серію постів про М'янмі в інстаграм виклав Хабіб Нурмагомедов.

Pray for #Rohingya

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on Sep 3 2017 at 7:13 am PDT

# моліться за рохінджа

Відзначимо, що з кінця серпня із засудженням влади М'янми або закликами уникати жертв серед мирного населення виступили представники ООН, США, Англії, Туреччини та інших країн.

фото: REUTERS / Soe Zeya Tun; РІА Новини / Євген Одіноков; fathailand.org ; РІА Новини / Саїд Царнаев

Новости