Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Перший пробний контейнерний поїзд пройшов за маршрутом Китай-Казахстан-Туркменістан-Іран

Перший транзитний залізничний склад Китай - Іран

15 лютого 2016 року в Тегеран прибув перший транзитний залізничний склад, що подолав відстань в 10.339 км і минулий до Ірану з Китаю через Казахстан і Туркменістан, повідомляє Іран.Ру .

Очікується, що відкриття цього залізничного сполучення в рамках нового Шовкового шляху призведе до зростання зовнішньої торгівлі Китаю, Туркменістану, Казахстану та Ірану. Іран стане сполучною ланкою між Далеким Сходом і Центральною Азією - і Близьким Сходом і Європою. як повідомлялося на сайті «Казахстан Темір Жоли», новий маршрут є першим логістичним рішенням в швидкісний доставці вантажів від узбережжя Східного Китаю на ринки Перської затоки.

як повідомляє Туркменістан. Золоте століття , Тестовий рейс націлений на «обкатку» ряду робочих моментів для налагодження регулярних залізничних перевезень і врегулювання логістики в кожній з країн-учасниць транспортного проекту.


Карта залізничного Шовкового шляху з Китаю до Ірану, розташована на платформі пробного транзитного поїзда. Фото © «Туркменістан. Золоте століття"

У складі пробного поїзда - 14 сорокафутових контейнерів з різним вантажем. Загальний час в дорозі - трохи більше двох тижнів, що майже в два рази менше, ніж по морю (від 25 до 30 днів). Китайську частину шляху (4.491 км, від міста Іу в провінція Чжецзян, Східний Китай, до пункту пропуску Алашанькоу в Синьцзян-Уйгурському автономному районі) поїзд подолав за п'ять днів. Потім за чотири дні перетнув територію Казахстану до кордону з Туркменією (3.417 км). Туркменський ділянку (1156 км) було пройдено за 28 годин (хоча передбачалося, що дорога через Туркменію займе дві доби).

Раніше, в грудні, був випробувано напрямок нового «Шовкового шляху», з Китаю до Туреччини через Казахстан, Азербайджан і Грузію. Передбачається, що вантаж, відправлений з крайньої східної частини Китаю, порту Ляньюньган, прибуде до Стамбулу максимум за 14-15 днів, в той час як судну потрібно 40-45 днів, повідомляло агентство Arka .

У січні 2016 року був запущений ще один маршрут «Шовкового шляху» - Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут. Україна запустила перший експериментальний рейс в Китай з Ільічесвского морського порту через Грузію, Азербайджан і Казахстан.

«Новий Шовковий шлях» - інфраструктурний проект, ініційований Китаєм, реалізація якого призведе до значного прискорення і здешевлення доставки в Європу китайських товарів через Центральну Азію і Кавказ. Для реалізації цього проекту Пекін заснував $ 40-мільярдний Фонд Шовкового шляху, а також $ 100-мільярдний Азіатський банк інфраструктурних інвестицій (АБІІ), який почав свою роботу 29 червня 2015 року.

Міжнародне інформаційне агентство «Фергана»

Новости