Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На допомогу при виборі круїзу

  1. лайнери
  2. Який маршрут вибрати?
  3. Вартість
  4. бронювання туру
  5. Найбільш поширені напрямки

Останнім часом морські круїзи стають все більш популярним і, що важливіше, більш доступним варіантом туристичних поїздок. І це не дивно: все сучасні круїзні лайнери обладнані стабілізаторами хитавиці, а їх маршрути розробляються таким чином, щоб по можливості уникати штормів. Відчуття «замкнутого простору» нівелюється за рахунок продуманого планування кают і всіх «пасажирських» приміщень корабля. А щоб туристи не занудьгували під час плавання від одного порту до іншого, для них передбачено безліч розваг на борту.

Останнім часом морські круїзи стають все більш популярним і, що важливіше, більш доступним варіантом туристичних поїздок Знову-таки, якщо раніше морські круїзи вважалися відпочинком для дуже багатих людей, то сьогодні туристи вже можуть вибирати, скажімо, між відпочинком в Іспанії або морською подорожжю. Поступово змінюється і сам дух морських подорожей: тепер це дійсно більшою мірою відпочинок, ніж демонстрація свого соціального статусу. Ще один, новий «плюс» круїзів - на ряд морських турів тепер почали виставляти групові пакетні ціни (раніше все розраховувалося окремо).

лайнери

Одне з перших правил, яке слід засвоїти, підбираючи круїз: розмір лайнера дійсно має значення, причому навіть більше, ніж приналежність судна до тієї чи іншої круїзної компанії. Саме розмір в першу чергу визначає стиль і характер відпочинку на борту, його основні плюси і можливі мінуси.

Якщо говорити коротко, то великі кораблі можуть запропонувати мандрівникам набагато більше можливостей, тоді як кораблі поменше мають більш затишну, приватну атмосферу на борту Якщо говорити коротко, то великі кораблі можуть запропонувати мандрівникам набагато більше можливостей, тоді як кораблі поменше мають більш затишну, приватну атмосферу на борту. Крім того, є й інші важливі моменти, в першу чергу, рік спуску корабля на воду. Справа в тому, що при будівництві сучасних круїзних лайнерів все, що потрібно для комфортного відпочинку і розваг на борту, передбачено ще на стадії технічної розробки. І тому помітно краще, ніж на кораблях «у віці», де заклади на кшталт дитячих клубів, спа-салонів або «альтернативних» ресторанів зазвичай розміщують під час реконструкції в більш-менш придатних для них приміщеннях.

Якщо говорити про умови розміщення пасажирів на судні, то стандартні каюти на круїзному лайнері по площі зазвичай менше номерів в готелі аналогічної «зірковості», зате обстановка і обслуговування при цьому будуть помітно краще. У кожній каюті є всі зручності і кондиціонер.

Сервіс на борту - завжди на високому рівні, незалежно від класу корабля. Екіпажі більшості круїзних лайнерів, як правило, багатонаціональні, тому з високою ймовірністю на борту знайдуться члени команди, що говорять по-російськи, які допоможуть вирішити виникаючі питання. Крім того, зараз на ринку вже з'явилися тури «з російською мовою», причому це не просто супроводжує групи, яка вміє висловлюватися по-російськи, а повноцінний російськомовний сервіс на судні. (Детальну інформацію запитуйте у консультантів Estravel).

Більшість сучасних лайнерів адаптовано для сімейного відпочинку. За поширеною серед круїзних компаній схемою ціноутворення (не завжди!) Перший і другий пасажири в каюті платять повну вартість за розміщення, а третій, четвертий, п'ятий і шостий - набагато менше. Це дуже вигідно для подорожуючих сім'ями або компаніями.

Який маршрут вибрати?

Вибір круїзних програм величезний в будь-який час року, так що підібрати гідний варіант можна практично будь-кому.

Круїзи по Середземному морю популярні круглий рік, але влітку, в високий сезон, вибір таких турів набагато більше. Плавання в районі морів Північної Європи пропонуються в період з червня по вересень, а маршрути навколо Європи - зазвичай тільки в травні і вересні.

Кариби, Французька Полінезія та Гаваї круїзні лайнери відвідують круглий рік, Аляску - з травня по вересень, Південну Америку - з листопада по березень, Австралію і Нову Зеландію - з грудня по лютий, а узбережжя Південно-Східної Азії - з листопада по березень. Кругосвітні подорожі зазвичай проходять з грудня по квітень.

Є маршрути з яскраво вираженою пізнавальною спрямованістю, що включають в себе відвідування великих міст і культурно-історичних центрів - їх вибирають ті ж туристи, які «на суші» відправляються в якісні і недешеві екскурсійні поїздки. Є круїзи, вдало поєднують насичений екскурсійний ритм і розслабляючий відпочинок на пляжних курортах - такі програми цікаві більш широкому колу відпочиваючих. В окрему групу можна виділити «ексклюзивні маршрути» з відвідуванням, наприклад, Ісландії, норвезьких фіордів, а також круїзи, присвячені знайомству з древніми цивілізаціями східного Середземномор'я. Ця категорія - для справжніх мандрівників: знавців, любителів особливо яскравих вражень.

Якщо говорити про тривалість круїзних програм, то найбільш затребуваними є восьмиденні програми (8 днів і 7 ночей), часто зустрічаються круїзи тривалістю 10, 12 і 14 ночей. Найкоротші круїзи - дводенні weekend-прогулянки, а найбільш тривалі - «кругосветки» від 90 до 180 днів.

Вартість

Вартість круїзу залежить від наступних критеріїв:   • тривалості плавання,   • сезону подорожі,   • класу корабля,   • ну і, звичайно, обраної каюти Вартість круїзу залежить від наступних критеріїв:
• тривалості плавання,
• сезону подорожі,
• класу корабля,
• ну і, звичайно, обраної каюти.

Як правило, каюта з вікном дорожче, ніж внутрішня - але дешевше, ніж каюта з балконом. Каюта на верхній палубі дорожче аналогічної на нижній, а розміщення в центрі корабля дорожче, ніж на носі або кормі.
У вартість круїзу включено: розміщення на кораблі в каюті обраної категорії, все харчування на борту (не тільки основні прийоми їжі, але і закуски в проміжках між ними), всі розважальні програми на борту, користування палубним інвентарем і спортивним обладнанням, в тому числі басейнами .

У вартість, як правило, не входять портові збори, спиртні напої (але іноді їх все ж включають у вартість), послуги індивідуального характеру (масаж, прання і прасування одягу, процедури в спа-центрах, покупки на борту тощо), берегові екскурсії.

бронювання туру

Як і у більшості традиційних напрямів, у круїзів теж є свої «високий» і «низький» сезони, а також пікові дати Як і у більшості традиційних напрямів, у круїзів теж є свої «високий» і «низький» сезони, а також пікові дати. Найбільш активний попит спостерігається зазвичай на травневі і новорічні свята, а також на липень, серпень і вересень. При цьому ніколи не варто забувати про те, що майже всі круїзи необхідно бронювати заздалегідь. Найактивніші продажі йдуть, як правило, за 3-6 місяців до початку самих турів. В першу чергу зазвичай йдуть найдорожчі і найдешевші каюти, «середні» за ціною варіанти дещо менш затребувані, тому їх нерідко можна встигнути забронювати і пізніше.
Також слід зазначити, що на круїзи ніколи не буває так улюблених усіма туристами «горящих» цін: навпаки, у міру наближення дати відплиття вартість путівок тільки збільшується.
Залежно від пори року лідерами продажів стають різні регіони. Круїзи по Середземному мору активно продаються з лютого по квітень, тоді як навігація в цьому регіоні починається з травня і триває все літо. Уже з квітня треба орієнтуватися на покупку круїзів по Південно-Східній Азії, Південній Америці, Австралії та Нової Зеландії - ці маршрути «працюють» з початку жовтня і аж до березня наступного року.

Це важливо: При оформленні туру особливу увагу потрібно приділяти додаткових послуг, найчастіше не входять у вартість круїзної програми: авіаквитків, медичну страховку на весь термін поїздки, додаткового проживання в готелях, трансферів і візами.

Найбільш поширені напрямки

Середземне море
Середземне море   Круїзи по Середземному морю традиційно вважаються найбільш доступним і популярним варіантом морської подорожі Круїзи по Середземному морю традиційно вважаються найбільш доступним і популярним варіантом морської подорожі. Новачки зазвичай вибирають маршрути уздовж його західних берегів, досвідчені ж мореплавці направляються в східну частину Середземномор'я. Є і змішані маршрути, наприклад, подорож починається в Ніцці, а закінчується в Афінах.

Середземноморські круїзи привабливі насамперед достатком пам'яток, які можна оглянути, спустившись на берег. Навіть сам список міст, в яких зупиняються круїзні лайнери, багато що скаже знає турагенту: Неаполь, Марсель, Стамбул, Венеція, Ніцца, Малага, Дубровник. Загалом, в ході таких подорожей туристам забезпечені різноманітне дозвілля, море вражень і відмінна кухня. Єдиним фактичним недоліком середземноморських круїзів, мабуть, є багатолюдність відвідуваних міст, яка відчувається головним чином в розпал сезону.

Кращий час, щоб відправитися в круїз по Середземномор'ю: з травня по вересень.

Арктика
Тим, кого приваблює холодна, але надзвичайно красива природа Скандинавії, зверніть увагу на арктичні круїзи. Їх маршрут зазвичай охоплює Норвезька архіпелаг Шпіцберген, що знаходиться всього в 1200 кілометрах від Північного полюса і населений безліччю білих ведмедів, фіорди Гренландії і Ісландії, в якій варто затриматися, щоб подивитися на водоспади, озера і геотермальні джерела. Та й столиця Ісландії, Рейк'явік, безсумнівно, заслуговує відвідування.
У арктичні круїзи варто вирушати тільки в теплу пору року, краще всього в липні або серпні.

Австралія і Нова Зеландія   Якщо у ваших туристів-круизеров є своє нелюбиме пору року - це відмінний привід провести його в круїзі по Австралії і Новій Зеландії, адже чим холодніше на нашому півкулі, тим тепліше в Австралії - і навпаки Австралія і Нова Зеландія
Якщо у ваших туристів-круизеров є своє нелюбиме пору року - це відмінний привід провести його в круїзі по Австралії і Новій Зеландії, адже чим холодніше на нашому півкулі, тим тепліше в Австралії - і навпаки. Не кажучи вже про те, що рятуючись таким чином від зимових морозів або осінньої сльоти, вони отримають можливість обійти по колу цілий континент (якщо вибрати великий круїз тривалістю в місяць), попутно насолоджуючись пейзажами і роблячи зупинки в великих портах, таких як Сідней, Кернс , Дарвін або Окленд.

Австралійська фауна заслуговує окремої згадки: навряд чи в будь-якій іншій країні світу можна побачити таку кількість незвичайних тварин в природному місці існування. Тільки в Австралії живуть дикі собаки дінго і морські крокодили, кенгуру і качконіс, милашки коала і тасманійські дияволи - чертовски злісні і диявольськи чарівні.

Антарктида
Мабуть, самі екзотичні круїзи - це круїзи по Антарктиді. Однак за будь-яку екзотику доводиться платити, і такі подорожі вельми і вельми дороги. При цьому чим менше вбрання туристами судно, тим дорожче обійдеться подорож. Зате кожен витрачений ними грошовий знак з лишком окупиться враженнями зі 100% гарантією унікальності - ну де ще можна побачити незвичайні позаземні пейзажі, що складаються з багатьох кілометрів сяючих на сонці льоду і снігу? Якщо ваші клієнти відправляться в круїз на маленькому кораблі, вони отримають можливість ближче підпливати до берегів, заходити в крихітні фіорди, пропливати в маленьких протоках, де більші кораблі просто не помістилися б, і спостерігати поблизу за колоніями пінгвінів, які пірнають з айсбергів в воду і ліниво гріються на березі тюленями.

Відвідувати розташовану в Південній півкулі Антарктиду слід взимку, коли там настає порівняно теплий полярний день і відступили на час кілометри льоду, що покриває Південний Льодовитий океан, не заважають плавання.

норвезькі фіорди   Краса Норвезьких фіордів вражає навіть досвідчених мандрівників норвезькі фіорди
Краса Норвезьких фіордів вражає навіть досвідчених мандрівників. Якщо вашим клієнтам здається, що немає нічого цікавого в тому, щоб цілими днями кататися по вузьких протоках, з двох боків оточеним горами - просто скажіть їм, що опинившись там, більшість мандрівників взагалі не хоче нікуди їхати. З борту свого корабля вони побачать безліч чудових водоспадів і льодовиків, та й самі гори дивно мальовничі. Крім того, по горах і передгір'ях розкидано безліч крихітних сіл, що залишають абсолютно казкове враження.

Клімат в Норвегії досить суворий, так що, щоб пронизливий крижаний вітер не заважав туристам насолоджуватися відкриваються за бортом видами, краще запланувати норвезьке подорож на літо.

Галапагоські острови
Строго кажучи, круїзи по Галапагоським островам - розвага, яке припаде до душі не кожному мандрівникові. Однак, любителям незайманої дикої природи, непрохідних густих лісів, кактусових гаїв і незліченної кількості мешкають тут тварин, за вивченням яких Дарвін свого часу провів багато місяців - не варто упускати можливість побувати на Галапагоссах.
Тварини, що населяють острови, до слова, зовсім не бояться людей. Чи ви знайдете інше місце в світі, де можна поспостерігати за ними з настільки близької відстані. Кращий час для круїзу по Галапагосам - кінець весни: з середини квітня по середину травня.

Аляска
Круїзи по Алясці також в першу чергу привабливі для любителів природи, яка тут куди більш різноманітна, ніж могло б здатися на перший погляд. Просто стоячи на березі, можна побачити китів - причому зовсім близько. Також заслуговують на увагу водоспади, льодовики і дикі ліси, населені не менше дикими тваринами. Втім, Аляска цікава не тільки красою природи, ще тут можна зустріти різні тубільні племена, до сих пір підтримують давні традиції. Ще одна безсумнівна перевага подорожі по Алясці - прохолодний клімат. Все літо температура на узбережжі рідко перевищує +20 ° C, що має в своєму розпорядженні до споглядання красот природи більше, ніж виснажлива спека.

Карибські острови      Круїзи по Карибах підходять скоріше любителям розваг, хоча і красу місцевої природи не варто недооцінювати Карибські острови
Круїзи по Карибах підходять скоріше любителям розваг, хоча і красу місцевої природи не варто недооцінювати. На даний момент Карибські острови є одним з найпопулярніших серед туристів екзотичних місць, так що навіть якщо ваших мандрівників втомлять заходи, що проводяться на кораблі, вони без проблем зможуть знайти щось на свій смак на суші. Крім того, Карибські острови - одне з кращих місць для любителів водних видів спорту.

Який напрямок Ви б не вибрали, вирушаючи в морський круїз, Ви однозначно отримаєте масу позитивних емоцій від запропонованого Вам сервісу, різноманітності їжі, великої кількості розваг на борту і, при бажанні, від відвідування пам'яток міст, що пролягають по маршруту круїзу. Не вірите? Так переконайтеся в цьому самі!

Який маршрут вибрати?
Не вірите?

Новости