Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Робота в Азербайджані

  1. Пошук роботи в Азербайджані
  2. Оподаткування в Азербайджані
  3. Соціальне забезпечення в Азербайджані

Знайти роботу в Азербайджані не складно, ви можете переглянути багато варіантовна онлайн-порталах роботи, і, в залежності від вашої робочої ситуації, вам доведеться заплатити певну суму податків. Детальніше про пошук роботи, оподаткування і соціальне забезпечення читайте в нашому путівнику.

Пошук роботи в Азербайджані

Найефективніший і популярний спосіб для мігрантів знайти роботу в Азербайджані - це пошук в Інтернеті Найефективніший і популярний спосіб для мігрантів знайти роботу в Азербайджані - це пошук в Інтернеті. Є веб-сайти, які зручні для користувача і легкі для навігації, з дуже високим коефіцієнтом працевлаштування. Ці сайти використовують поєднання англійської та азербайджанської мов. Прикладом може бути jobsearch.az .

Багато іноземців також вважають за краще переглядати списки вакансій в газетах, в основному в столиці, Баку. Газети Avrasiya, Bakinsky Bulvar і the Baku Sun мають великі списки вакансій. Широкий спектр секторів і галузей рекламує свої вакансії, як в Інтернеті, так і в друкованому вигляді, а співробітники, що знаходяться в пошуку роботи, повинні переглядати ці списки.

Оподаткування в Азербайджані

Той, хто отримує дохід в Азербайджані, повинен сплачувати податок. Прибутковий податок розраховується роботодавцем і віднімається з заробітної плати з використанням системи Pay-as-you-earn (PAYE).

Будь додатковий дохід, який виходить за рахунок комерційної або будь-який інший діяльності, такої як оренда, повинен бути заявлений і поданий окремо до 31 березня податкового року.

Форму прибуткового податку можна знайти на веб-сайті уряду, а також додаткову інформацію про податкову політику Азербайджану.

Жителі, які не мають статусу резидента, мають право на виплату податку тільки на доходи, отримані в країні, резиденти будуть обкладатися податком з доходів і за кордоном теж. Річна заробітна плата в розмірі 24,000 AZN стягується за ставкою податку на прибуток в розмірі 14%. Той, хто заробляє більше цієї суми, повинен заплатити 30% податку на суму, що перевищує 24,000 AZN.

Соціальне забезпечення в Азербайджані

Для всіх жителів і громадян Азербайджану в обов'язковому порядку оформляється соціальне страхування. Внески віднімаються з валового окладу кожного співробітника (22%), а роботодавцю також необхідно заплатити ще 3% від загальної заробітної плати. Система соціального забезпечення країни охоплює ряд обставин і надає пільги для ряду людей, які покривають витрати на допомогу з безробіття, материнства, інвалідності і пенсію по старості. Останнє відноситься до чоловіків старше 62 років і жінкам старше 57 років, які мають трудовий стаж не менше 12 років оплачуваної роботи. Ця пенсія виплачується за фіксованою ставкою 85 AZN в місяць. Така ж сума виплачіваетсялюдям з інвалідністю або важко пораненим. Також виплачуються соціальні допомоги жінкам, які стали матерями. Допомога по вагітності та пологах становить 100% від середнього щомісячного доходу матері і оплачується 126 днів до і після народження.

Новости