Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Азербайджану: дівоча вежа, Ичери-Шехер

  1. пам'ятки Азербайджану
  2. Ичери - шехер. Баку
  3. Дівоча вежа в Баку
  4. Будинок музей Таїра Салахова
  5. піч тандир

Азербайджан - це стародавня держава в середній Азії, має багату історію і культуру, якої країна щедро ділиться з туристами. У цій статті ми розповімо про пам'ятки Азербайджану.

пам'ятки Азербайджану

Зміст статті:

Ичери - шехер. Баку

Територія стародавньої фортеці або старе місто в Баку - це історичний центр столиці Азербайджану, в ньому зосереджено більшість пам'яток архітектури і мистецтва. На 22 гектара Ичери-шехер доводиться 400 пам'яток архітектури, з них кілька носять статус світової спадщини. У середньовіччі це місце було центром торгівлі, через фортеця проходив шовковий шлях. Знаменитий ринок зберігся і сьогодні.

Дівоча вежа в Баку

Дівоча вежа в Баку

Дівоча вежа - один із символів Баку. Називається вона так за аналогією з неприступною дівчиною, вежу жодного разу не захоплювали вороги. У давнину у неї було кілька призначень: храм вогню, оборонна споруда і обсерваторія. Сьогодні це 8-ми поверховий музейний комплекс, в якому проводяться захоплюючі екскурсії із застосуванням сучасних технологій. Екскурсоводи барвисто розповідають про визначні пам'ятки Азербайджану, фото з назвами і описами яких, виводяться на монітори вбудовані в 5-ти метрові стіни стародавньої будівлі.

Так само вам буде корисна наша стаття http://tvoipolet.ru/sovremennaya-vostochnaya-skazka-v-baku/

Будинок музей Таїра Салахова

Таїр Слухав - найвідоміший художник Азербайджану. У 2012 році він подарував свій будинок з усім вмістом державі. В цьому ж році в ньому відкрили музей художника. Картини, меблі, фотографії, навіть начиння стали експонатами музею.
Сестра художника створила єдиний в світі приватний музей мініатюрної книги, який налічує 6500 видань з усього світу і входить в книгу рекордів Гіннеса. У музеї зберігаються такі дивовижні видання як Коран 17-го століття, твори Вільяма Шекспіра та рідкісні твори японських авторів.

піч тандир

піч тандир

Азербайджан славиться своєю кухнею і особливо національним хлібом тандир. Його печуть в однойменній печі циліндричної форми, яка сама по собі є пам'яткою. Всіх секретів древньої рецептури майстри не розкривають, єдине, що відомо - це те, що тандир проводиться без додавання дріжджів і тому від нього неможливо поправитися. Про смак хліба ходять легенди, його пробували глави багатьох держав і видатні особистості, всі залишилися в захваті.
Пам'ятники, про які ми розповіли вище - далеко не повний список цікавих місць цієї країни. У мандрівників не постане питання, що подивитися в Азербайджані, пам'ятки тут на кожному кроці.

Новости