Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новини Одеси

На головну розділу новин
Напередодні курортного сезону на узбережжі Одеси створюють місця для відпочинку

Напередодні курортного сезону на території морського узбережжя Одеси обладнані спеціальні громадські мангальні площадки і стаціонарні мангали для відпочиваючих. Додатково буде встановлено переносний мангал в районі стоянки № 1 на пляжі «Ланжерон». Також до початку курортно-пляжного сезону 2014 року буде обладнано спеціальні громадські мангальні площадки і стаціонарні мангали для відпочиваючих на території гідропарку «Лузанівка» і на території узбережжя Київського району.

Додана: 28 апреля 2014 р


В Одесі відбулася регата «Вітрила світу»

Яхтсмени зібралися в Одесі на відкриту регату «Вітрила світу» - перший етап Кубка України. Серед яхтсменів - учасники чемпіонатів світу, чемпіони України минулих років і любителі.

У Чорноморському яхт-клубі Одеси пройшло відкрите регата «Вітрила світу» - перший етап Кубка України в класі СБ20 (швидкохідні трьох-чотирьох місцеві спортивні яхти з потужним сучасним вітрильним оснащенням). У гонці взяли участь 10 екіпажів з Одеси, два з Києва, по одному з Нікополя і Запоріжжя. Серед які відвідали Одесу яхтсменів - учасники чемпіонатів світу, чемпіони України минулих років і любителі. Змагання проводились для легких спортивних яхт, які змагалися між собою не по маршруту, як це прийнято для крейсерських яхт, а на дистанцію близько 2 морських миль, яка виставлялася буйками.

Фінал кубка України в класі СБ20 відбудеться цього літа Одесі. За результатами фінальних перегонів буде відібраний найсильніший екіпаж, який в цьому році представить Україну на чемпіонаті світу в Санкт-Петербурзі.
(Http://odessa-life.od.ua)

Додана: 25 квітня 2014 р


Європейці не скасовують круїзи в Одесу

Компанія Black & Baltic Seas Cruise Company, організатор круїзу "5 столиць Чорного моря", виключила Одесу з маршруту в зв'язку з подіями в Україні. Замість Одеси лайнер буде заходити в Стамбул (Туреччина), передає ЦТС. Цього літа круїз буде ходити по такому маршруту: Сочі-Новоросійськ-Севастополь-Стамбул-Ялта-Сочі. Рейси почнуть виконуватися з кінця травня, а закінчаться 21 вересня. Круїз буде тижневим з можливістю посадки-виходу в кожному місті маршруту. Рейси здійснюватимуться на круїзному лайнері Adriana. У той же час німецький лайнер Hamburg вже став першим круїзним судном в Одеському порту в сезоні-2014.

Додана: 23 апреля 2014 р


В Одесі відкрилося Почесне консульство Словаччини

Почесне консульство Словаччини відкрилося в Одесі, повідомляє прес-служба обладміністрації. Як повідомив на церемонії відкриття віце-прем'єр-міністр Словаччини Мирослав Лайчак, вже готове і угода з приводу розвитку відносин і побратимства між Жилінський краєм і Одеською областю. Згідно з повідомленнями на сайті посольства Словаччини, консульство очолив Михайло Музальов (newsdaily.com.ua).

Додана: 21 апреля 2014 р


Ваза Філатова: заробив найвідоміший одеський фонтан

На Соборній площі Одеси сьогодні заробив найвідоміший, мабуть, фонтан Міста - так звана «ваза Філатова».

За одеської легендою, фонтан був встановлений відразу після руйнування Спасо-Преображенського собору на кошти лікаря-офтальмолога Володимира Філатова. Розташовувався він на місці вівтаря храму - академік не хотів, щоб люди ходили по святому місцю.

Після відродження Собору «вазу Філатова» перенесли ближче до вулиці Преображенської, на місце іншого такого ж споруди - першого одеського фонтану, підключеного до центрального водопроводу.

В даний час вже заробили 4 з 19 головних фонтанів Одеси. Після травневих свят запустять і інші.

Додана: 17 апреля 2014 р


У чорноморському круїзі Одесу замінили на Стамбул

«Не було б щастя, та нещастя допомогло». Так, напевно, можна охарактеризувати ситуацію, з якою зіткнулася компанія Black & Baltic Seas cruise - організатор круїзу «П'ять курортних столиць Чорного моря». Через складну політичну ситуацію і міркувань безпеки Одесу замінили на Стамбул. У зв'язку з цим змінилася і ротація заходів. Замість Одеси круїз стартує з Сочі і в нього ж повертається: Сочі - Новоросійськ - Севастополь - Стамбул - Ялта - Сочі. Як пояснив RATA-news гендиректор компанії «Експо-тур» Ігор Рюриків, найголовніше, що вдалося зберегти концепцію, ціну і тривалість круїзу - 8 днів / 7 ночей. Як і в минулому році, старт програм заплановано на кінець травня, закінчення - на вересень. «Наш круїз - це сучасний аналог існував колись популярного маршруту« Чорноморська карусель », який був перерваний на початку 90-х років, з розпадом СРСР. Головна перевага нової лінії в закільцьованості маршруту - в якому порту турист піднявся на борт, в тому ж через тиждень він може і зійти », - розповів пан Рюриків. За його словами, організатори з самого початку хотіли включити в маршрут Стамбул. Але тоді пасажирам знадобилися б закордонного паспорта. Але коли обставини змінилися і організатори круїзу звернулися до турецьких колег, то зустріли повне розуміння і бажання співпрацювати. Турки не потребуватимуть від росіян і українців закордонні паспорти, пасажири зможуть провести 2 дні в Стамбулі за тимчасовими перепустками і побувати на екскурсіях в складі груп. Можна поїхати і по закордонному паспорту та гуляти по місту незалежно від групи. Причому, відправитися в круїз тепер можна не тільки з території Росії (включаючи міста Криму), але і з Стамбула. Це - величезний прогрес, вважає Ігор Рюриків і нарікає, що, наприклад, з Батумі домовитися про подібною схемою не виходить, цей порт в програму включити поки не вдалося, хоча в тій, радянській, він був. Українські турфірми теж продають круїз, переорієнтують своїх клієнтів на посадку в Севастополі.

Додана: 14 апреля 2014 р


День звільнення Одеси

10 квітня Одеса святкує 70-річчя визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Одне з головних урочистих подій сьогоднішнього дня відбулося в самому серці міста - на Театральній площі навпроти Оперного театру.

На Стіні Героїв Радянського Союзу з'явилися нові імена воїнів-визволителів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років:

Гурський Микола Васильович
Гусаков Петро Евтихиевич
Макріді Микола Опанасович

Не забуті імена і трудівників тилу - Героїв Соціалістичної праці:

Соломатіна Зінаїда Федорівна
Зайцев Борис Петрович
Терземан Надія Олексіївна.

По завершенню урочистої церемонії відкриття нових імен на Стіні Героїв салютна група дала три залпи.

Також в центральній частині міста пройшов «Відкритий урок історії» - театралізована вистава з реконструкції історичних подій 10 квітня 1944 року. У реконструкції взяли участь члени Військово-історичного клубу «Захисник», які наочно продемонстрували одеситам і гостям міста подробиці звільнення і розмінування Оперного театру партизанами і розвідниками-саперами. Кульмінацією вистави стало поставлення на балконі театру прапора Перемоги, що стало символом звільнення Одеси від окупаційних військ.

За театралізованою виставою спостерігали ветерани, керівництво міста та області, курсанти військової академії, школярі, одесити і гості міста.

На площі 10 Квітня відбулося урочисте прийняття делегацією нашого міста символів Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України» від представників м.Южне. Також були покладені вінки і квіти до пам'ятного меморіалу, встановленого на честь героїв-визволителів на площі 10 Квітня - до стели «Крила Перемоги».

Раніше на Алеї Слави в парку ім. Т.Г. Шевченку було покладено квіти до пам'ятника Невідомому матросу та спущені вінки на воду Одеської затоки.

(Http://odessa-life.od.ua)

Додана: 11 апреля 2014 р


Одесу чекає дивовижне шоу під відкритим небом

10 квітня в честь 70-річчя визволення Одеси від німецько-румунських загарбників наПріморском бульварі виступлять кращі духові оркестри України, повідомляє прес-служба муніципалітету.

Вперше в Одесу приїдуть кращі духові оркестри країни. Серед них Національний президентський оркестр України, Військово-музичний центр Сухопутних військ Збройних Сил України (Чернігів), Військовий оркестр Військової академії (Одеса), оркестр Академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (Львів), Зразково-показовий оркестр Збройних Сил України та Духовий оркестр муніципального театру духової музики ім. О. Саліка (Одеса).

«Міська влада давно планували провести подібний захід. І ми дуже раді, що цей фестиваль пройде в такий святковий і особливо урочистий для нашого міста день », - зазначила директор департаменту культури та туризму Одеської міськради Тетяна Маркова.

Початок заплановано на 18:00. Концерт буде проходити на Приморському бульварі і Думській площі.

Додано: 9 Квітня 2014 р


В Одесі хочуть реконструювати унікальний грот і облаштувати там водоспади

Доля старовинної історичних гротів і колодязів Одеси стала предметом засідання Координаційної ради з питань охорони об'єктів культурної спадщини. Розглянуто питання їх включення до Держреєстру нерухомих пам'яток України. Обговорили і статус старовинної карантинної вежі, що збереглася на кордоні Суворовської алеї парку ім. Т. Г. Шевченка, зокрема її музеєфікації з подальшим наданням йому рангу об'єкта культурної спадщини місцевого значення. Ще одне питання - включення до Держреєстру нерухомих пам'яток України старовинного грота на схилах Приморського бульвару, який не є об'єктом культурної спадщини, з можливістю його відновлення в первозданному вигляді. Планується реставрацію грота, чаші басейну і пристрій водоспадів.

Додана 7 квітня 2014 р


Одеський кінофестиваль почав приймати заявки на повнометражні фільми

На Одеському междунароного кінофестивалі стартував прийом заявок на повнометражні фільми в категорії Work in Progress.

Згідно з регламентом фестивалю, Work in Progress - це уявлення продюсерами і режисерами відзнятого матеріалу повнометражних фільмів, запланованих для кінотеатрального прокату в 2014-2015 рр. Дирекція фестивалю відбере 10 проектів, вироблених в Україні або в копродукції з Україною, які перебувають на стадії зйомок або в монтажно-тонувальні періоді.

Заявки на участь в Work in Progress приймаються на безкоштовній основі з 1 квітня по 31 травня 2014 включно.

Додана 4 квітня 2014 р



RSS-стрічка новин

Новости