Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національна кухня Азербайджану.

  1. Страви азербайджанської кухні з м'яса і птиці.

Азербайджанська національна кухня знаменита стравами, яким властиві високі смакові якості й поживність Азербайджанська національна кухня знаменита стравами, яким властиві високі смакові якості й поживність.

Перш за все знаменитими є такі національні блюда як люля-кебаб, долма, суп пити, кюфта-бозбаш, плов, який подають з різними приправами з м'яса, риби, овочів і фруктів.

В Азербайджані найчастіше готують з м'яса баранини , Рідше використовують яловичину, рибу, м'ясо птиці. Кулінари вміло використовують всілякі спеції і зелень, що дарує страв гострий смак і неповторний аромат. Популярні в приготуванні овочі, фрукти, ягоди.

Страви азербайджанської кухні з м'яса і птиці.

РИЗА-кюфта

Баранину пропустіть разом з ріпчастою цибулею через м'ясорубку Баранину пропустіть разом з ріпчастою цибулею через м'ясорубку. В отриманий фарш додайте сіль, перець і ретельно його перемішайте. Посуд з фаршем поставте на холод. Хвилин через 30 фарш з баранини обробити на кульки масою 20-30 грам (на одну порцію таких кульок треба 10-12 штук). М'ясні кульки обсмажте в олії.

Тепер окремо обсмажте цибулю, до нього додайте томат-пюре, розведене бульйоном, винний оцет, цукор, перець і сіль. Масу доведіть до готовності і залийте нею обсмажені м'ясні кульки, тушкуйте на малому вогні ще 5-10 хвилин. При подачі Різа-кюфта посипте свіжою зеленню.

Буде потрібно для Риза-кюфта:
Баранина 600 гр, цибуля ріпчаста 200гр, масло топлене 50-80 гр, винний оцет 40 мл, томатне пюре 30 гр, кінза і кріп свіжі.

ДОЛМА З виноградного листя

Долма дуже популярна в Греції, Туреччині, Ірані, Єгипті, Вірменії, Азербайджану, Сирії Долма дуже популярна в Греції, Туреччині, Ірані, Єгипті, Вірменії, Азербайджану, Сирії.

Для приготування долми Вам знадобиться м'якоть баранини, яку разом з ріпчастою цибулею і курдючним салом слід пропустити через м'ясорубку. В отриманий фарш додайте зелень, сіль, перець, рис (промитий), лущений горох (заздалегідь перебираючи його і замочити в холодній воді) і все добре перемішайте.

Листя винограду ошпарьтеокропом, а стебла обріжте. У кожен лист загорніть близько 25-30 грам фаршу. Долму щільно укладайте в каструлю, потім заливайте бульйоном і тушкуйте близько години на малому вогні.

При подачі на стіл долму полити соусом, який утворився при гасінні. Товчена кориця і м'ята доповнять національне блюдо.

Буде потрібно для приготування долма:
Баранина м'якоть (або котлетне м'ясо ) 200гр, сало курдючне 40грамм (або замініть на топлене масло 40 грам), листя виноградні свіжі, цибуля ріпчаста 40 гр, рис 30 гр, горох 40 гр, кориця, зелень.

Плов Джуджу
(плов з курчам)

Тушку курчати обробіть, промийте і розрубати на дві частини Тушку курчати обробіть, промийте і розрубати на дві частини. Посоліть і обсмажте в олії на сковороді. На 5 хвилин помістіть курчати в духовці.

Рис зваріть до готовності і окрасте шафраном, щоб зерна придбали гарний колір і витончений смак. Полийте маслом. Ізюм та сушені абрикоси припустити в маслі.

Подавати слід так: на тарілку викладіть рис, зверху смажених курчат і припущені фрукти. Полийте маслом.

Буде потрібно для Плову Джуджа:
курча ( м'ясо птиці ), Рис 200 гр, масло топлене 80 гр, родзинки без кісточки (кім-миш), абрикоси сушені, шафран, сіль.

Новости