Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фонтан з водоспадом біля посольства Азербайджану в Києві.

Опис парку з водоспадом
Сквер з фонтаном, який світиться в вигляді килима "Шейх Сафі" 25 квітня 2013 року в Києві в парку, який носить ім'я колишнього президента Азербайджану Гейдара Алієва.
Це місце неможливо не помітити. Сквер дивує своєю красою. Незвичайне архітектурне рішення, фонтан, який стікає по стіні, акуратні лавочки і багато різних рослин - все це відрізняється від звичайних київських парків.

Сквер побудований у вигляді декількох ярусів, які спускаються по схилу
Сквер побудований у вигляді декількох ярусів, які спускаються по схилу. По контурах нагадує стіну з цього східного замку, як ніби-то в «Тисячі і однієї ночі». Родзинка скверу, звичайно ж, водоспад. Він стікає каскадом по рівній вертикальної мозаїці, а потім спускається вниз, в невеликий басейн. Такого фонтану-килима ви більше ніде не знайдете.
Задня частина скверу Гейдара Алієва виконана у вигляді стін Бакинської фортеці - візитної картки Азербайджану. В Україні виготовили кований паркан, яким огороджено сквер. У ньому посаджені магнолії, ягідний тис і сакура, встановлено багато лавок, доступний безкоштовний Wi-Fi. За задумом дизайнерів комплексу, всю красу скверу можна буде оцінити в вечірній час, для цього встановлено спеціальне освітлення до стін і фонтану.Размер копії килима "Шейх Сафі" в Києві збігається з розмірами його оригіналу, який зараз зберігається в Музеї Вікторії та Альберта в Лондоні - 10,5 метра на 5,34 метра. Витканий в Тебрізі в 1539 році, знаменитий килим "Шейх Сафі" є найкращим зразком орнаментальних килимів і перлиною тебризской школи килимарства розміром в 56 квадратних метрів.
Парк імені Гейдара Алієва відрізняється від інших столичних парків та скверів і тим, що охороняється. Місце обгороджено парканом, всередині завжди є охоронці. Тут не можна розпивати спиртні напої, а ліхтарі оснащені протиударними плафонами.

управління водоспадом

Крім управління основними системами фонтану, була реалізована підводне підсвічування чаш у фонтані. Всі сигнали виводяться в приміщення охорони на щит індикації. Також з цього щита можна управляти фонтаном. Це зручно, тому що не потрібно спускатися в технічне приміщення (а воно знаходиться нижче рівня землі). Підводне підсвічування автоматично включається при настанні сутінків, а відключається пізно ввечері за таймером. Це досягається за рахунок використання датчика освітленості і світлочутливого автомата. Також реалізована сигналізація на випадок протікання води в трубопроводах. Цю функцію можна впроваджувати і в квартирах.

Цю функцію можна впроваджувати і в квартирах

Перед монтажем щита обов'язково розробляю начинку щита і його зовнішній вигляд:

Якщо у вас є ідеї з управління вашим об'єктом (будинок, квартира, басейн, теплопункт), можете до мене звертатися .

Новости