Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Азербайджан: де знаходиться, населення, мову, водойми

  1. Де розташований Азербайджан
  2. пам'ятки Азербайджану

Наше з друзями подорож по Азербайджану тривало всього 2 тижні, а вражень залишилося на все життя! Це дивовижна країна, де багаті історією стародавні пам'ятники сусідять з останнім словом сучасної архітектури, де сама природа надихає своїм різноманіттям і красою, а будинки жителів сповнені добра і гостинності. Ми закохалися в Азербайджан.

Де розташований Азербайджан

Азербайджан розташований на 86 600 квадратних кілометрів в південно-західній частині Азії, на схилі Кавказьких гір, з яких він спускається до узбережжя Каспійського моря.

Гори Малого і Великого Кавказу займають більшу частину території Азербайджану. Найвища в низці Кавказьких гір на території Азербайджану - гора Базардюзю висотою 4466 метрів. Високо в горах Азербайджану ніколи не тане сніг, але інша частина стани багата зеленою рослинністю: в лісах мешкає багато тварин, а яскраві зелені луки повні квітів.

Східна частина Азербайджану виходить до Каспійського мор ю. Довжина узбережжя - 955 кілометрів. Море неглибоке і тепле. У вересні ми купалися - температура води була 24 градуси.

У Азербайджану на суші 5 сусідів: Росія, Грузія, Туреччина, Іран і Вірменія, яка має найдовший кордон.

Наше з друзями подорож по Азербайджану тривало всього 2 тижні, а вражень залишилося на все життя

Населення Азербайджану - 10 мільйонів чоловік. Велика частина - азербайджанці, які говорять на азербайджанською мовою і сповідують іслам. У стані також проживають лезгини, вірмени, росіяни і ще багато інших національностей і народів. Люди в Азербайджані дуже добродушні і гостинні, багато хто знає російську мову.

Столиця Азербайджану - Баку. Відстань від Москви до Баку - 1930 кілометрів. Місто налічує більше 2000 років багатої історії. Сьогодні Баку - найбільше місто Кавказу з сучасною інфраструктурою, великим міжнародним аеропортом, метрополітеном і морським портом.

пам'ятки Азербайджану

В Азербайджані незліченну кількість місць, які цікаво відвідати любителям історії, давньої архітектури, мальовничої природи та інноваційних дизайнерських рішень.

Для нас найбільш вражаючими виявилися:

  • Дівоча вежа.
  • Старе місто Ичери Шехер.
  • Палац Ширваншахов.
  • Центр Гейдара Алієва.
  • Полум'яні вежі.
  • Караван-сарай.

На особливу увагу заслуговує заповідник Гобустан, який перебуває у списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. З гірських вершин на багато кілометрів проглядається мальовнича природа Азербайджану. Заповідник знаменитий грязьовими вулканами з домішками води і нафти, які б'ють з-під землі, і малюнками первісних людей на скелях гір.

Новости