Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Азербайджан

  1. 7 причин відвідати Азербайджан

Ласкаво просимо в Азербайджан!

Азербайджан - дивовижна країна. Багатьох туристів заманює незвичайної краси природа і національна культура, багатовікова історія, звичаї і традиції, архітектура і багато іншого. Азербайджан часто називають «країною вогнів» (від «Азер» - вогонь). Дійсно ще до нашої ери на території сучасного Азербайджану проживали племена вогнян. З тих часів на території країни збереглися найдавніші свідчення тієї епохи: наскальні малюнки, статуї божеств і стародавні храми. Крім того, країна з давніх часів відома своїми храмами вогнян (атешгяхамі). На Апшероне є місце, зване Янар Даг - «гаряча гора».

Столиця: Баку

Офіційна мова: Азербайджанський

Валюта: Азербайджанський манат

Релігія: Іслам, православне хрістіантсво, протестантство

Азербайджан - культурний центр Азії, що зв'язує два континенти. Багатюща історія, історичні та культурні пам'ятки, оплот зороастризму і шанувальників вогню - Азербайджан не перестає дивувати туристів. Республіка Закавказзя, омита Каспійським морем, підноситься величезним гірським масивом, в якому сховалися численні мечеті, фортеці, мавзолеї і заповідники. Побувати тут раз - значить повертатися знову і знову.
Починати знайомство з країною найкраще зі столиці - це правило може бути застосовано і до Азербайджану. Баку з його дивовижною старовинною Дівочої вежею; історична столиця колись великої Кавказької Албанії - Габала; войовнича Нахічевань; мініатюрна, загадкова, але дуже цікава Шуша; красиве в Азербайджані озеро Гёй-Гель та багато інших, які змусять Вас подивитися на цю в недалекому минулому неспокійну кавказьку країну зовсім іншими очима і багато іншого.

7 причин відвідати Азербайджан

1. БАКУ.

Кавказ - колиска древніх цивілізацій, створених населяють його народами, які зберегли багату матеріальну та культурну спадщину стародавньої держави Албанії Кавказ - колиска древніх цивілізацій, створених населяють його народами, які зберегли багату матеріальну та культурну спадщину стародавньої держави Албанії. Азербайджан є спадкоємцем Кавказької Албанії і колискою цивілізації, а столиця Азербайджану, Баку - перлина Кавказу. У Баку поєднуються сучасна центральна частина міста і старий Баку. На його вуличках знімалися знамениті радянські фільми і до сих пір вгадуються кадри з «Діамантової руки». Ви обов'язково відвідайте Дівоче Вежу і храми вогнян, із задоволенням прогуляєтеся по нічній набережній.

2. ПРИРОДА АЗЕРБАЙДЖАНУ.
Все природне різноманіття зосереджено в районах Азербайджану: гірські пейзажі в Губа-Гусарах, традиційні національні поселення Масалли-Ленкорань -Лерік, Шовковий шлях Шамаха-Шеки, наскальний живопис в Гобустане.

3. КИЛИМИ.
Азербайджан так само пишається своїми майстрами килимів. У майстернях старого міста Ви не тільки зможете вибрати будь-який вподобаний екземпляр, але і самі побачите як народжуються чудові візерунки зі звичайної пряжі і ниток.

4. МОРЕ і піщано пляжі.
Каспійське море - це не тільки нафтові платформи і танкери. Довга берегова лінія рясніє найчистішими піщаними пляжами.

5. НАЦІОНАЛЬНА КУХНЯ.
Відомі далеко за межами Азербайджану шашлик з баранини і мало знайомі гутаб, левенгі пахлава і навіть варення з граната і кірки кавуна.

6. ГРЯЗЬОВІ ВУЛКАНИ.
Марсіанські пейзажі і клекіт виривається з під землі газу, млява пустеля розкинеться на скільки вистачає погляду. Це теж знаходиться в Азербайджані.

7. Національні СВЯТА.
Національний характер найкраще пізнається під час свят. Найяскравішими і самобутніми подіями Азербайджану є Свято Весни - Новруз Байрам і Свято Квітів, які проходять 20-21 березня і 10 травня.

Новости