Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

5 ключових напрямків, куди ще можна з'їздити на Новий рік

Новий рік - одне з найулюбленіших свят в Азербайджані Новий рік - одне з найулюбленіших свят в Азербайджані. Його настання чекають всі - дорослі і діти, шопоголіки і ритейл-мережі, банки і позичальники, підприємці та податківці, мандрівники і туроператори. За традицією накриваються столи, купуються численні подарунки, влаштовуються сюрпризи. А ще формується пік хвилюючих ідей про те, куди поїхати і де відзначити новорічне свято. Адже новорічні канікули ідеальний час для подорожей в осінньо-зимовий сезон.

Цього року новорічні свята в Азербайджані дають можливість відпочити п'ять днів поспіль - з 31 грудня по 4 січня включно. З цієї причини чимала частина азербайджанців, які не бажають зустрічати Новий рік вдома перед телевізором, планують короткострокові сімейні тури. І їх вибір тут залежить не тільки від фінансових можливостей.

Якщо проаналізувати пошукові запити наших туристів, то неважко встановити, що найчастіше вивчається можливість виїзду до Грузії, ОАЕ, Туреччині і країни Східної Європи.

Чому Туреччина Чому Туреччина? Задоволення побачити іншу Туреччину на новорічні свята, перш за все, пов'язано з вигідними цінами на харчування та розміщення в готелях цієї країни. І мова тут не про літніх курортах Анталії або Белека, а більше про гірськолижних, які не поступаються дорогим альпійським центрам. Втім, відпочинок в Туреччині, поєднується з шопінгом в Стамбулі, доречний в будь-який сезон. Тому азербайджанські туристи не проти відвідати братську країну в будь-які свята. Плюси туру в Туреччину ще складаються ще в тому, що немає необхідності в якихось особливих знаннях англійської мови, а також оформлення в'їзної візи, потрібен лише закордонний паспорт. Жирним мінусом поїздки до Туреччини є вартість авіаквитків. Вона починається з $ 600, і то при завчасному бронюванні авіарейсу. В цілому бюджет тижневої поїздки в той же Стамбул на одну людину починається від 700-750 AZN. Тут обов'язково слід врахувати, що корінні жителі орієнтованої більше на мусульманські традиції Туреччини практично не відзначають новорічне свято.

Грузія - країна, яка знає толк в святах Грузія - країна, яка знає толк в святах. Тури в Тбілісі, Бакуріані, Гудаурі, Сигнахи і інші грузинські міста залишаються популярним новорічним напрямком в Азербайджані. Новий рік в Грузії, як і в багатьох інших країнах з християнською культурою, один з найвеселіших свят. А новорічні канікули на грузинських гірських трасах - це ще й можливість поєднати свято з активним катанням на лижах і безліччю інших зимових розваг, включаючи дегустацію вин, сирів і все гастрономічні задоволення. Зимовий відпочинок в Грузії не вимагає особливих вкладень - ціни в готелях в середньому становлять $ 60-80, включаючи сніданки. Також доступні квитки на потяги та автобуси, що курсують між двома країнами. В цілому шестиденний відпочинок з проживанням та триразовим харчуванням не перевищить 500 AZN.

Ми говоримо Дубай, маємо на увазі пляжі Ми говоримо Дубай, маємо на увазі пляжі. Дубайський емірат самий бюджетний і близький нам курорт з опцією пляжного відпочинку взимку. Погода в зимовий сезон в ОАЕ практично аналогічна річної бакинської спеці. Вона дозволяє загоряти і купатися круглий рік. Оскільки зима це ще й сезон розпродажів в еміратах, сюди прямують тисячі азербайджанських туристів, щоб купити на знижки якісний одяг, шубу або ювелірні прикраси. Найкращий вибір в поєднанні з пляжами, ресторанами і відмінним сервісом в готелях залишає тільки позитивні враження.

Бюджет новорічного туру в Дубай можна порівняти з витратами з поїздкою до Туреччини. Вартість тижневого туру в ОАЕ з перельотом пропонується від 999 AZN. Але за враженнями він набагато багатше, особливо для тих, хто вперше потрапить в емірати. Непрямим доказом цього є статистика візитерів - щорічно Дубай відвідує не менше 13 мільйонів туристів. І азербайджанці серед них займають не останнє місце.

Містична Прага Містична Прага. Погодьтеся, що лише деякі можуть встояти перед такою спокусою, як зустріч Нового року в самому серці Європи - в казковій Чехії. Новорічне свято в Празі це величезні ялинки, різдвяні ярмарки, пряникові будиночки. Чехія також приваблює туристів різдвяними розпродажами. Крім солідних коштів на оформлення візи (150 EUR), бронювання готелю (80-100 EUR) і авіаквитків (700-800 EUR) тут головне мати ще заначку, для численних екскурсій, шопінгу, дегустації напоїв, сувенірів і т.д. Тижневий тур до Чехії обійдеться приблизно в 1200 EUR. Відзначимо, що Прага стала найбільш відвідуваним туристами європейським містом.

В якості альтернативи зарубіжним поїздкам останні два роки розглядаються тури всередині країни. Мова йде про гірськолижний відпочинок в готелях поблизу Шахдаг і в Габалінської районі. В якості альтернативи зарубіжним поїздкам останні два роки розглядаються тури всередині країни Прокладені траси і альтернативна дорогим готелям місцева інфраструктура дозволяє при цьому обмежити перебування до 2-3 днів. Це вигідно, особливо, коли місця в готелях під кінець. Зимовий туристичний сезон в північних районах Азербайджану буде відкритий після 20 грудня. Задоволення покататися на лижах чи сноуборді тягне не тільки екстрималів, а й тисячі звичайних громадян, які віддають перевагу активному відпочинку в горах пасивного проведення часу у домашніх телевізорів.

Чому Туреччина?

Новости