Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 місць, які варто відвідати в Ісмаілли

Сьогодні Ісмаїллинський район, будучи одним з 66 районів Азербайджану, займає площу в 2074 кв.км. і простягається від південних кордонів Кубинського до північних кордонів Кюрдармірского районів, межує з Шемахінской (на сході), Ахсуйскім (на південному сході), Геокчайскім (на південному заході) і з Габалінської (на заході) районами. Це красивий куточок Азербайджану, де природа щедра на гірські річки і водоспади, величні скелі і озера з чистою водою, величезні лісові масиви і просторі пасовища. В районі є два штучних водосховища - Ашігбайрам і Йекяхана, створено кілька штучних озер, а з 1969 року на площі в 5778 га діє Ісмаіллінскій Державний Заповідник.

Що подивитися в Баку, які історичні місця та пам'ятки варто відвідати обов'язково? Представляємо вашій увазі 10 найбільш цікавих і важливих місць, які необхідно відвідати, будучи в цьому чудовому куточку нашої Республіки.

1. Лагіч - мабуть найбільш відвідуваний селище Ісмаїли

Лагіч - це перлина Азербайджану, що зберігає прекрасні традиції ремесла. Лагіч - це невеликий, але дуже мальовниче селище в Ісмаіллінском районі Азербайджану. Городок є історико-культурний заповідник, який включений в один з найпопулярніших туристичних маршрутів - «Великий шовковий шлях». Лагіч - це один з найвідоміших кавказьких торгово-ремісничих центрів, який знаменитий виготовленням різної мідного начиння, прикрашеної гравійованим східним орнаментом, а також виготовленням холодної зброї ручної роботи.

2. Іванівка - другий за кількістю відвідувань населений пункт Ісмаїли

Село з російською назвою Іванівка, як це не дивно, знаходиться в Азербайджані. Люди різних національностей тут селилися, об'єднувалися, шукали підтримки один в одного. Не випадково на землях Іванівки пам'яток старовини і нових часів не злічити. Дивовижна природа, свобода, довіра, неповторний уклад, який не зустріти більше ніде, влада старійшин і мудрі традиції. Все це Іванівка - місце, побачити яке - справжня удача.

Все це Іванівка - місце, побачити яке - справжня удача

3. Басгал (Баскаев) - найдавніший населений пункт Азербайджану, розташований в Ісмаілли на схилі гори

Унікальність природних ландшафтів, велич стародавніх мечетей, а також те, що селище є частиною державного культурно-історичного заповідника, залучають до нього увагу істориків і туристів. Жителі Баскаев розмовляють виключно на азербайджанською мовою.

4. Місто Ісмаїли - розвивається і розквітає з кожним днем

В наші дні Ісмаїли - це сучасне місто і його околиці з розвиненою інфраструктурою, що забезпечує комфортні умови життя. На території міста функціонує 3 лікарень, пошта, відділення багатьох банків, ресторани і кафе. Також в розпорядженні жителів міста знаходяться музеї, клуб, бібліотеки, парки, спортивний комплекс. т. д. У Ісмаїли функціонує також мотель «Талистан» і зона відпочинку «Махсулі».

5. Фортеця Джаваншира - відома пам'ятка Азербайджану

Фортеця Джаваншира - розташовану на правобережжі Агчая красу і гордість Ісмаїлов, відокремлюють 4 км від села Талистан і 7 км - від районного центру. До селі можна проїхати на машині, а здолати подальший шлях лише пішки або на коні.

6. Дівоча вежа Ісмаїли

У передгір'ях села Ханагах Ісмаіллінского району розташована дівоча вежа (qiz qalasi). Ця вежа імовірно існує з XVI століття. Поруч зі старовинними пам'ятками в селі йде звичайне життя, є школа, магазини, місця відпочинку, асфальтові дороги.

Поруч зі старовинними пам'ятками в селі йде звичайне життя, є школа, магазини, місця відпочинку, асфальтові дороги

7. Фортеця Харам стоїть поблизу села Сулут (район Баку, Азербайджан), на правому березі річки Харам. Місцевість не дуже висока, але приголомшливо мальовнича. Порізані зеленню каньйони, блискучі кристали гірських вершин. Дух життя витає над лісами, повними живності, що населяє ці місця з початку часів. До села Сулут ви зможете доїхати на автомобілі, а до самої фортеці доведеться добиратися пішки або на коні.

© Tarlan Safarov

8. Фортеця Гасимхана, а також село Галаджік

Багато населених пунктів Ісмаїли в Азербайджані славляться древніми оборонними спорудами. У місцевості Галаджік це фортеця Гасимхана (IX-XIV ст.), Монументально стоїть на березі річки. Фортеця Гасимхана - рідкісне свідчення архітектури та військових справ минулого. Піший шлях до цієї фортеці Ісмаїли - 2 км серед чудотворних долин і цілющого повітря.

Azerbaijan Photo Azerbaijan Photo

9. Ашігбайрамлінское водосховище - чудове озеро Ісмаїли

Ашігбайрамлінское водосховище - грандіозний водойма площею 80 гектарів і обсягом 3,4 млн. Кубометрів. Знаходиться він на річці Девебатан, недалеко від села Ашигбайрамли. Вода в сховище, побудоване понад 60 років тому, в 1951 р, надходить з річок Ах-Ох і Айрічай.

Фото: Денис Свєчніков

10. Гора Бабадаг - відвідувана паломників

Найвища точка Ісмаїли - Бабадаг, одне з найзнаменитіших місць поклоніння в республіці.

© novruzi.livejournal.com

Що подивитися в Баку, які історичні місця та пам'ятки варто відвідати обов'язково?

Новости