Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

транспорт Ізраїлю

  1. опис Найзручніше подорожувати по території Ізраїлю на поїзді. Склади ходять часто, розклад...

опис

Найзручніше подорожувати по території Ізраїлю на поїзді.

Склади ходять часто, розклад дотримується неухильно, швидкість у поїздів висока.

Єдиним мінусом є той факт, що в країні все одна лінія з декількома відгалуженнями.

Цей маршрут з'єднує між собою тільки великі населені пункти.

Всі без винятку потяги дуже комфортабельні, в кожному вагоні є кондиціонер.

з Тель-Авіва в Єрусалим можна доїхати мінімум за 20 ILS, для пенсіонерів і студентів існує система знижок. Діти у віці до 5 років взагалі їздять абсолютно безкоштовно. Якщо ви будете купувати квитки в обидва кінці, то зможете заощадити 10%. Контролери в будь-якому поїзді з'являються із завидною регулярністю, за безквитковий проїзд доведеться заплатити в чотириразовому розмірі.

Квитки можна без проблем купити як в касах вокзалів, так і на офіційному сайті перевізника.

В Ізраїлі існує спеціальна карта «Рав-Кав», на яку можна покласти будь-яку суму грошей, щоб розраховуватися їй за послуги транспорту. Вона працює в поїздах, автобусах, а також в міському транспорті. Карти продають як квиткові каси, так і водії автобусів.

Карти продають як квиткові каси, так і водії автобусів

По території Ізраїлю можна з комфортом подорожувати на автобусах, але потрібно враховувати, що вони не ходять в дні свят і з вечора п'ятниці до вечора суботи. Можна ще скористатися послугами маршруток, які курсують рідше, коштують дорожче, але проїзд на них однозначно обійдеться дешевше замовлення таксі.

Якщо ви хочете потрапити на палестинські території, то для цього потрібно скористатися виключно автобусом. Що стосується автостопу, в Ізраїлі він заборонений на законодавчому рівні.

Міський громадський транспорт Ізраїлю

А ось в місті основний вид транспорту - це автобус. Міста обслуговують ті ж перевізники, що і міжміські маршрути. Квитки на автобус можна придбати або в автоматах на зупинках, або у водія, але виключно за готівку.

Тільки в Єрусалимі є трамвай, квитки на нього продають у автоматах. Як і автобуси, які курсують в Палестинську автономію, трамвай куленепробивний.

Як і автобуси, які курсують в Палестинську автономію, трамвай куленепробивний

Метро є тільки в Хайфі, і то це одна коротка лінія, що пролягає між Верхнім і Нижнім містом і складається з шести станцій.

У шабат в Ізраїлі не працює і міський транспорт. Так було до травня 2015 року, коли активісти організували проект «Шабас», завдяки якому з вечора п'ятниці до вечора суботи по великих містах, особливо курортних, курсують автобуси. Але туристам, які вирішили в суботу куди-небудь відправитися, найкраще розраховувати на таксі.

Ще один вид міського транспорту - маршрутки «шерут». Вони відправляються на маршрут в міру заповнення, курсують до пізньої ночі і працюють навіть в суботу. За вартістю проїзду вони рівні автобусам.

Таксі в місті або зупиняють на вулиці, або викликають по телефону. Ночами і в вихідні дні діють підвищені тарифи, провезення багажу оплачується додатково.

Новости