Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Катастрофа з росіянами в Ізраїлі: автобус з турагентами впав у прірву

Катастрофа з росіянами в Ізраїлі: автобус з туристами впав з обриву
Катастрофа з росіянами в Ізраїлі: автобус з туристами впав з обриву
Катастрофа з росіянами в Ізраїлі: автобус з туристами впав з обриву
Катастрофа з росіянами в Ізраїлі: автобус з туристами впав з обриву
Катастрофа з росіянами в Ізраїлі: автобус з туристами впав з обриву
Катастрофа з росіянами в Ізраїлі: автобус з туристами впав з обриву
Катастрофа з росіянами в Ізраїлі: автобус з туристами впав з обриву
Катастрофа з росіянами в Ізраїлі: автобус з туристами впав з обриву

В Ізраїлі у вівторок автобус з громадянами Росії з невідомої поки причини перекинувся і впав у глибоку прірву на трасі між Міцпе-Рамоном і Ейлатом. За уточненими даними ізраїльських рятувальних служб, в результаті катастрофи автобуса, в якому перебували 49 росіян і два ізраїльтянина (водій та представник місцевої турфірми), загинули 25 осіб, з них 24 російських туриста, з них - 22 жінки, передає ІТАР-ТАСС. Раніше посол РФ в Ізраїлі Петро Стегній повідомив в ефірі телеканалу "Вести", що за даними посольства РФ в Ізраїлі, число загиблих в автокатастрофі росіян досягла 30 осіб, 21 поранено. Він зазначив, що більшість поранених госпіталізовані у важкому стані. Це найбільша за кількістю жертв автокатастрофа в Ізраїлі за останні 20 років.

- Поіменний СПИСОК пасажирів автобуса
- У літаку, що розбився автобусі була делегація 50 турфірм з Петербурга
- Другий автобус - з туристами з РФ - доїхав до Ейлата
- Свідчення очевидців катастрофи
- Міністр транспорту Ізраїлю: причина - в молодецтво водія
- Медведєв наказав допомогти - літаки МНС РФ вилітають в Ізраїль
- Списки загиблих і поранених будуть відомі не раніше ранку середи
- Телефони "гарячої лінії"

Перш повідомлялося, що розбився автобус був переповнений, і в ньому могли знаходитися більше 70 чоловік. Число жертв може зрости - кілька поранених в критичному стані.

Інцидент стався на трасі №12, на ділянці між аеропортом "Увда" і Ейлатом. Автобус вилетів за огорожу і впав у прірву глибиною близько 80 метрів, в ньому знаходилися росіяни, які прилетіли в аеропорт "Увда" і прямували в Ейлат, повідомляє NEWSru Israel . За даними сайту Mignews , Автобус перелетів через огорожі, які йдуть уздовж дороги, і, кілька разів перекинувшись в повітрі, впав в яр з висоти близько 60 метрів.

Всі росіяни в розбитому автобусі були з Санкт-Петербурга, передає ІТАР-ТАСС з посиланням на ізраїльське телебачення. За його даними, всього в автобусі перебувало 60 осіб.

Інформацію про катастрофу автобуса з російськими туристами підтвердили і в посольстві Ізраїлю в РФ. Прес-аташе ізраїльської дипмісії в Москві Алекс Гольдман-Шайман повідомив "Інтерфаксу" , Що в автобусі, що впав у прірву в 30 км на північ від ізраїльського курорту Ейлат, перебували жителі Санкт-Петербурга.

"Автокатастрофа сталася приблизно о 15:00 за місцевим часом (16:00 мск). Загинули не менше 24 осіб. Це число може вирости, так як багато хто перебуває в дуже важкому стані", - зазначив ізраїльський дипломат. "Дорога на цій ділянці досить складна, вона петляє і проходить над обривами", - зазначив він, говорячи про можливі причини катастрофи. "Це найбільша автокатастрофа в Ізраїлі за останні роки", - додав Гольдман-Шайман.

В автобусі була делегація туроператорів з Росії

Пізніше представник офісу з туризму Ізраїлю в Росії Нетта Пелег-Бріскін повідомила, що в розбитому автобусі перебували близько 50 представників російських туристичних компаній, які прилетіли для участі в ознайомчому турі по країні. "Вони повинні були ознайомитися з Ізраїлем з тим, щоб продавати потім туди поїздки", - уточнила прес-секретар Російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна в ефірі телеканалу "Вести".

Нагадаємо, що недавно Росія і Ізраїль ввели безвізовий режим Для туристів. За даними Mignews, російські турагенти приїхали оглянути Ейлат в супроводі членів сімей і друзів, а приймаючою стороною виступила ізраїльська компанія TRAVELLUX.

У той же час генеральний директор російської туристичної компанії "Солвекс-Тревел" Ірина Петрова повідомила, що в літаку, що розбився біля Ейлата автобусі туристів не було, а були там 55 представників турфірм Санкт-Петербурга. За її словами, це був ознайомлювальний тур до Ізраїлю для представників турфірм, організований петербурзькими компаніями "Солвекс Турне" і "Класик Тревел". Учасники рекламного туру прилетіли в аеропорт "Увда" у вівторок о 13:30 за місцевим часом, сказала Петрова.

За її словами, згідно з однією з версій, водій автобуса з невідомої причини не впорався з керуванням. "Дорога була вільною. Попереду автобуса був тільки вантажівка, який поступився йому дорогу, проте автобус почав сповзати по серпантину в прірву", - сказала Петрова.

Зі свого боку прес-секретар Російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна повідомила, що в розбитому автобусі були представники приблизно 50 різних петербурзьких турагентств. "Це був рекламний тур, який 5 туроператорів по Ізраїлю -" Рів'єра "," Мегаполюс Турс "," Солвекс Турне "," комтури "і" Класик Тревел "- організували для своїх партнерів-агентств", - уточнила прес-секретар РСТ.

Свідчення очевидців катастрофи

Водій таксі, який прямував за автобусом, що розбився на трасі під Ейлатом, повідомив в ефірі радіостанції "Коль Ісраель", що автокатастрофа могла статися з вини водія автобуса, передає NEWSru Israel .

Таксист Ісраель Оксенберг розповів, що водій автобуса керував машиною по гірській дорозі, не дотримуючись належної обережності, зокрема, їхав надто швидко, а аварія сталася при спробі обгону іншого автобуса на повороті. Він додав, що, побачивши, як автобус впав в обрив, він зупинив свою машину і викликав швидку допомогу.

Сам водій автобуса, що розбився з росіянами залишився живий, "оскільки був пристебнутий ременем безпеки, і отримав тільки травми", повідомило ізраїльське телебачення з посиланням на Національне управління безпеки.

У свою чергу представник Асоціації туроператорів Росії (АТОР) в Ізраїлі Шабат Ашуров, який також виявився очевидцем трагедії, повідомив, що автобус з росіянами занесло на повороті, після чого він почав падати у прірву.

"Я супроводжував групу російських туристів, які приїхали в Ізраїль тим же рейсом, що і представники турфірм. Ми виїхали з аеропорту практично одночасно. Потім їх автобус обігнав нас по дорозі на досить пристойній швидкості, і ми побачили, як його стало заносити на цьому обгоні. ми виявилися очевидцями, як він впав ", - розповів Ашуров" Інтерфаксу "у вівторок ввечері.

Ізраїльська поліція розглядає всі версії автокатастрофи автобуса з росіянами, що сталася на півдні Ізраїлю, повідомив ІТАР-ТАРС офіційний представник поліції капітан Алекс Кагальський. "Слідство знаходиться в початковій стадії, тому перевіряються три основні версії - водій, дорога, автомобіль", - сказав він. Кагальський зазначив, що слідчі і рятувальники продовжать роботу на місці події, незважаючи на нічний час. Упізнання жертв буде проводитися не раніше ранку середи, зазначив він.

Тим часом ізраїльський експерт Леонід Бадад, контролюючий підготовку водіїв пасажирського транспорту, повідомив з посиланням на результати попередньої експертизи, що водій, який розбився у вівторок автобуса з росіянами перевищив швидкість на 30 км / ч. За його даними, на ділянці з обмеженням в 80 км / год водій автобуса розігнався, як мінімум, до 110 км / год, щоб обігнати інший автобус на "серпантині", і після різкого маневру не втримав машину, в результаті чого вона зірвалася в глибокий яр, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Бадад також повідомив, що стосовно цього водія раніше було складено 22 протоколи про порушення правил безпеки. "Це неподобство, це злочинна халатність з боку власника автопідприємства, що випустив в рейс водія з таким" послужним списком ", - сказав Бадад в ефірі ізраїльського телебачення. В той же час він визнав, що цей шофер" пройшов всі тести, він був професіоналом, працював у фірмі 17 років ". Автобус був орендований у ізраїльської фірми" Мейталей Алеф Ейлат ".

Раніше прес-секретар Російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна повідомила в ефірі телеканалу "Вести", що в РТС знають цього водія, "це дуже хороший водій", і "поки не зрозуміло, що сталося".

Другий автобус - з туристами з РФ - не постраждав

Генеральний директор ізраїльської туристичної компанії TRAVELLUX Яків Меерсон підтвердив, що близько Ейлата розбився автобус з турагентами, які прибули з Санкт-Петербурга.

При цьому Меерсон повідомив, що його компанія надала два автобуса для росіян, які прибули 16 грудня в аеропорт Увда. Автобуси повинні були доставити їх в Ейлат.

Меерсон підкреслив, що розбився автобус, в якому знаходилися турагенти, а другий автобус - з туристами з Росії - благополучно доїхав до Ейлата, повідомляє NEWSru Israel .

У той же час російський телеканал "Вести" повідомив, що для зустрічі представників російського тур бізнесу з Петербурга, які прибули в Ізраїль для обміну досвідом на запрошення своїх ізраїльських колег, були найняті безпосередньо в Ейлаті три автобуси.

В автобусі, який зірвався в прірву, сіл 51 осіб. "На вузькій ділянці траси, де з одного боку гора, а з іншого - прямовисна прірва, водій автобуса, незрозуміло чому, пішов на обгін, не впорався з керуванням, пробив огорожу і машина полетіла під укіс на глибину 80 метрів. Причому від удару і під час польоту кілька пасажирів вилетіли з салону ", - повідомив кореспондент" Вістей ".

Тих, хто вижив в ДТП росіян перевозять в центральні клініки Ізраїлю

Відразу після катастрофи на місце події вирушили 50 карет швидкої допомоги і 6 військових вертольотів, виділених ізраїльською армією для евакуації постраждалих. Спочатку постраждалих доставляли в довколишні міста - в лікарні "Йосефталь" в Ейлаті і "Сорока" в Беер-Шеві, а також в лікарню в Ашкелоні.

Стан 14 поранених оцінюється як важкий, одного - середньої тяжкості. Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю закликало всіх медиків, які перебувають на відпочинку в Ейлаті, прийти в лікарню, щоб допомогти колегам надати допомогу постраждалим.

Пізніше з'явилася інформація, що влада Ізраїлю евакуюють потерпілих у катастрофі росіян в центральні клініки країни в зв'язку з нестачею місць у Ейлаті. Для надання допомоги терміново створено додатковий банк крові, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Списки загиблих і поранених будуть відомі не раніше ранку середи

Списки росіян, загиблих і поранених в автокатастрофі в Ізраїлі, стануть відомі не раніше ранку середи, повідомив у вівторок радник-посланник посольства РФ в Ізраїлі Анатолій Юрков. За його словами, тіла загиблих зараз знаходяться в морзі в Ейлатській порту, але, за погодженням з ізраїльською владою, вони будуть перевезені для впізнання в інститут судово-медичної експертизи "Абу-Кабір" на околиці Яффо, передає ІТАР-ТАСС.

Дипломат повідомив також, що росіян, які прибули чартерним рейсом з Пулково, перевозили два автобуса, і до сих пір не відомі імена тих, хто знаходився в літаку, що розбився автобусі, і тих, хто був в вцілілому. Другий автобус "благополучно прибув в Ейлат, і його пасажирів розмістили в одному з готелів". "З родичами загиблих ми поки не зв'язуємося, оскільки нам поки просто нічого їм сказати", - сказав Юрков.

Тим часом в петербурзькому офісі компанії "Класик-тревел", чия співробітниця вирушила в даний тур, заявили "Інтерфаксу", що труднощі зі складанням поіменного списку загиблих і постраждалих в автокатастрофі в Ізраїлі пов'язані з втратою більшості документів, що засвідчують особистості. "Точну інформацію про постраждалих отримати важко, особливо про тих, хто поранений у стані середнього ступеню і вище. Вони доставлені в лікарні без документів і не всі можуть себе назвати", - пояснила представник компанії.

Літаки МНС РФ доставлять до Ізраїлю родичів загиблих і постраждалих росіян і лікарів

Президент РФ Дмитро Медведєв уже висловив співчуття родичам і близьким загиблих, а також всім, хто постраждав в автокатастрофі в Ізраїлі, і дав доручення МЗС Росії і посольству РФ в Ізраїлі посприяти всім постраждалим в цьому ДТП, повідомила прес-секретар глави держави Наталія Тімакова. Пізніше у вівторок співчуття рідним і близьким загиблих в автокатастрофі в Ізраїлі висловив і прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.

За вказівкою Медведєва міністерство з надзвичайних ситуацій Росії вже готує до вильоту два своїх літака з шістьма медичними модулями для надання допомоги російським громадянам, які постраждали в ДТП в Ізраїлі.

"У ніч на середу в Ізраїль вилітають два літаки МНС Росії - Як-42 і Іл-76", - повідомив "Інтерфаксу" офіційний представник Управління інформації МНС Росії. Він уточнив, що літак Як-42 вилетить з аеродрому "Домодєдово" з проміжною посадкою в "Пулково" в місто Ейлат і доставить туди родичів постраждалих і загиблих.

А літак Іл-76 вилетить прямим рейсом з Москви в Ейлат. На його борту рятувальники, лікарі Всеросійського центру медицини катастроф "Захист" і МНС РФ, а також психологи та необхідне медичне обладнання, повідомили в МНС РФ.

Родичам постраждалих в автокатастрофі в Ізраїлі в четвер буде надана можливість безкоштовного перельоту з Петербурга. Як повідомили ІТАР-ТАРС в петербурзькому аеропорту "Пулково", ГТК Росія "виділить безкоштовні місця для родичів загиблих і постраждалих в катастрофі в літаку, який відправиться регулярним рейсом з аеропорту" Пулково ".

У зв'язку з автокатастрофою в Ізраїлі в МЗС Росії створено надзвичайний штаб на чолі із заступником міністра закордонних справ РФ Олександром Грушко. Посол РФ в Ізраїлі Петро Стегній повідомив у вівторок в ефірі телеканалу "Вести 24", що на місце аварії вже виїхала група з трьох російських дипломатів, а вранці в середу туди попрямує друга група, яка буде займатися всіма деталями цієї катастрофи.

Телефони "гарячої лінії"

В Ізраїлі відкрито "гарячу лінію" для родичів постраждалих в автокатастрофі в районі міста Ейлат. Її номер: (8-10-972) 125-51-75. По ній можуть зателефонувати родичі і дізнатися, кого доставили в лікарні, дізнатися про стан постраждалих, повідомили в російській дипмісії в Ізраїлі.

Ще один телефон для отримання інформації про постраждалих: (8-10-972) 1-700-500-430. У довідковому центрі працюють російськомовні оператори.

Телефон для звернень в госпіталі "Сорока": (8-10-972) 125-51-77;
телефон інформаційного центру в лікарні "Йосефталь": (8-10-972) 125-51-75.

Додаткова довідкова лінія відкрита міністром туризму Ізраїлю Рухам Авраам-Балілой. Її номер: (8-10-972) 02-666-43-58.

У Санкт-Петербурзі за розпорядженням губернатора Валентини Матвієнко організована "гаряча лінія" з посольством РФ в Ізраїлі для родичів постраждалих в катастрофі автобуса. Телефони: (8-10-972) 54-315-32-18, (8-10-972) 50-220-67-57 і (8-10-972) 50-575-49-60.

У свою чергу, Ростуризм просить всіх родичів постраждалих росіян, а також представників страховиків, туркомпаній, співробітники яких перебували в автобусі, з метою уточнення інформації звертатися за телефоном "гарячої лінії", організованої МЗС Росії: 8 (499) 244-24-71.

Новости